Būtina perkrauti bent kartą per savaitę - jei norite mažiau problemų, tai reikia daryti su kiekvienu telefonu, o turbūt ir su kiekvienu kompiuteriu  (3)

Mes gyvename ir mirštame su išmaniuoju telefonu rankose, retai suteikdami jam galimybę persikrauti ir atsigauti. Ar tai kenkia telefonui? Štai ką sako ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egzistuoja daugybė priežasčių, kodėl reikia perkrauti savo telefoną bent kartą per savaitę. Tai padeda išlaikyti telefono atmintį, užkirsti kelią pastrigimams, padeda telefonui sklandžiai veikti, o baterijai – ilgiau tarnauti, rašoma rd.com.

Pirmiausia, pakalbėkime apie visas išmaniąsias programėles, kurias naudojate kiekvieną dieną. „Daugeliu atvejų, ir mes visi tai esame pastebėję, programėlė iš tiesų nėra išjungiama, bet pereina į tokią būseną, kad ją būtų galima kuo greičiu vėl aktyvuoti“, – paaiškino Los Andžele dirbantis technologijų konsultantas Bobas Matmedi.

„Dabar pagalvokite apie tai, kiek jūsų telefone yra tokių programėlių, kurios lėtai valgo telefono atmintį ir sekina bateriją, bei tuos atvejus, kai galvojate, jog telefono baterija per dieną tikrai labai greitai išseko“, – sakė jis.

Telefono perkrovimas uždaro veikiančias programėles ir nutraukia tokius atminties nutekėjimus bei atsikrato visko, kas sekina bateriją. Tačiau yra ir kitų dalykų, kurie žudo jūsų išmaniojo telefono bateriją.

Telefonas gali pakibti dėl daugelio priežasčių. Tačiau retas telefono perkrovimas gali turėti tam įtakos, nes kiekvienas naujinys, atvertas puslapis, kiekviena įdiegta ar ištrinta programėlė telefono operacinėje sistemoje prideda ir pašalina kodą.

„Kartais šios liekanos yra nesuderinamos su sistema arba nevisiškai pašalinamos po instaliavimo ir išinstaliavimo, – aiškino B. Motamedi. – Telefono perkrovimas pašalina daugelį šių problemų, ir jūsų telefonas ima veikti geriau.“

Gera žinia ta, kad, pamiršdami periodiškai perkrauti savo telefoną bent kartą per savaitę, gadinate telefono atmintį ir galite dažniau susidurti su telefono problemomis. Tai tiesiogiai nesugadins telefono baterijos, tačiau jai labai pakenks skubėjimas ją įkrauti.

„Jeigu niekada neleidžiate savo baterijai visiškai išsekti, ji niekada neišmoks visiškai iš naujo įsikrauti, ir dėl to baterijos tarnavimo laikas trumpės, – aiškino ekspertas. – Rekomenduojama leisti bent kartais baterijai visiškai išsekti ir tuomet įkrauti iki 100 proc.“

Tas pats pasakytina ir apie nešiojamuosius kompiuterius, sakė bendrovės „Abt Electronics“ atstovas Joshas Davisa.

„Jeigu nuolat laikysite nešiojamąjį kompiuterį prijungtą prie elektros lizdo, po kelerių metų pastebėsite, kad neprijungto kompiuterio baterija labai greitai išsenka“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(15)
(-5)

Komentarai (3)