Kiek ES šalys praranda mokesčių dėl Kinijos elektroninių parduotuvių? Ką apie tai sako Lietuvos paštas bei muitinė ir kodėl po 2021 situacija gerokai pasikeis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NameUser 2018-08-23 14:49
Kinieciai daug ir sunkiai dirba ir pigiai parduoda prekes. Europoje zmones daro versla ir ant tu paciu prekiu nori uzsideti dviguba kaina ir is to pelnytis is zmoniu. Muitininkai nori kad cia gyvenantys zmones daugiau pirktu is tu godumo apimtu ir versla daranciu zmoniu kurie daro kosmines kainas, vietoj to kad butu galima nusipirkti prekes daug pigiau. Koks skirtumas is kur mes ta preke perkame? Jeigu cia zmones nieko negamina, bet nori pelnytis vien didelius antkainius uzdedami. Visa ta europos sajunga kaip ir narkotiku prekeiviai, is pradziu pripratino ir skyre daug pinigu is kitu saliu mums, ir taip ipareigojo mus, o tada po keletos metu pripratinimo lengvi pinigai uzsidaro ir bus dideli mokesciai mokami. Ir kas mums is to? Nieko gero, gerai tiem kas yra kazkur virsuje ir nuo didesnio kiekio zmoniu gali daugiau nusilupti. Jeigu tai butu prekes kurias mes patys gamintume, jeigu neuzdetume dideliu antkainiu, gal butu ir kazkokia prasme. O dabar butiniausias prekes kad ir kad ir koki telefona kuriu lietuviai negamina, jei yra galimybe nusipirkti pigiau.. yra skatinamas tas apiplesimas kur vis tiek valstybe pasiglemzia pinigus, arba skatina pirkti is godziu verslininku. Ar matet kiek valdzia plauna pinigus ir svaistosi milijonais? Kaip uzsiima visokiais projektais kuriu ir nereikia? Ir visa tai daroma is tu pinigu kur zmogus geriau sau butu skyres isgyventi ir kokybiskiau gyventi. Tfu.
Finalfour 2018-08-23 20:16
Jau dabar daug Kinijos parduotuviu turi sandelius EU. Ir is ju siuncia prekes. Jei ives sita totalu brieda, tada Kinieciai dar daugiau tu sandeliu atidarines. ir visos prekes tokiu budu taps tarytum siunciamos is EU. Paziurekit, jau dabar koks gearbest is kur siuncia prkes. Daznai tai jau ne is Kinijos. Tad duskit, godus verslininkai su savo antkainiais, ir netrukdykit zmonesm pikrti pigiau. Vien paziurekit, kiek kainas visokiu elektronikos gadzetu Lietuvoje numuse konkurencija is kinijos.
kukulis4 2018-08-23 22:26
Galiu tik pritart. Nelabai suvokiu, kaip kinieciai gali preke atgabent i EU ir parduot uz 2 ar tris kartus mazesne kaina, ir is to uzdirbt, o vat musu pardavejai - ne. Sviezias sios savaites pavyzdys - paprastute BT stiprintuvo plokste - 8 eur kinijoj su (beabejo) nemokamu siuntimu, vs 25 eur evitoj. Nu galiu as ta menesi lukteret su savo projekteliu.
sub 2018-08-24 08:49
Kas užstrigo iš straipsnio: O tada lentelėje jie rodo, kaip mokesčius skaičiuoaj nuo prekės kainos + siuntimo išlaidos. Autoriai - neklaidinkit žmonių. Visda buvo ir bus: prekės vertė + siuntimo išlaidos, tada skaičiuojamas muitas, o tada ir PVM lygiai taip pat. Kas dėl prekių iš Kinijos, tai kaip jau kolegos minėjo, siunčia nemažai iš EU sandėlių. Tokioms prekėms kad ir kokia jų vertė bebūtų nėra taikomas nei muitas nei PVM, tai duskit verslininkai pavyduoliai su 200% antkainiu. Dar sakyčiau normalu 20-50 % antkainis, bet ne 100-400 %.
kestutisz 2018-08-25 19:48
Hm, " jei deklaruota siuntinio vertė bus mažesnė, nei reali, valstybė bus apvaginėjama" - o tai kuom geriau kai apvagiamas tos pačios valstybės pilietis?
soulshot 2018-08-25 22:07
Apvaginejimas tai verslininku antkainiai!!!
wilkas 2018-08-26 20:53
Kainos skirtumai EU ir Kinijoje lengvai paaiškinami. Nori gaminti EU, turi gauti krūvas leidimų, praeiti visokius privalomus bandymus, susimokėti už patentus, už taršos leidimus, o jei tai naujiena, dar investuoti ir į kūrimą. Kinai gi technologijas pasivagia, naudoja nežinia kokios kilmės medžiagas, o nuolatiniai smogai ir apie taršą vietoje parodo. Todėl jiems ir iš mėnulio būtų pigiau atvežti į Europą, nei Europos gamintojui pagaminti vietoje.
AP0323 2018-08-27 09:47
Iš gearbest pirkęs laikrodį zpax prieš porą metų už 17 eurų su siuntimu, pigu.lt buvo "akcija" - vietoje 79,99 eurų, analogiškas išmanusis laikrodukas kainavo 59,99 EUR su nuolaida. Šiuo atveju kaina iš kinijos kart ~3 plius PVM. Apsauginiai stiklai kainuoja 3-5 kart pigiau. Pastarąjį pusmetį dėl užsienio pardaėjų konkurencijos, pigu.lt pradėjo prekiauti kiniškais telefonais adekvačia kaina - gerabest kaina plius PVM ir lietuviška garantija. Tai paskutiniai telefonai vaikams pirkti Lietuvoje, bet smulkmenos - stiklai, dėklai tik iš kinijos be 300-400% antkainiu.
UTF16 2018-08-27 11:57
Tai tada visi muitai ir kt. mokesčiai, kuriuos vėliau padengia pirkėjas, sumokami patekimo į sandėlį metu.