Ar kada svajojote būti samurajumi? Štai šis tas, ko per istorijos pamokas jums niekas nesakė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-08-28 20:16
Joooo, čia tai stipru. Nors senovės Graikijoj ir Romos imperijoj tarp kariu buvo visiškai įprasta šitaip “treniruotis” po treniruočiu, arba laisvu laiku. Jei neklystu t.lt buvo apie spartiečius straipsnis, tai ju kultūroj tai buvo, savaime suprantamas dalykas su moterimis jie mylėdavosi tik giminės pratesimui, ta prasme iš “reikalo”.
vanduo4 2018-08-28 21:11
- Blogai supratai straipsnį apie Spartiečius. Jie buvo specialiai surinkti gėjai žūtbūtiniam mūšiui, kadangi Sparta tuo metu kovojo dėl išlikimo ir deja pralaimėjo. - Buvo manoma jog gėjų poros narsiau kausis kadangi meilė juos vienys labiau. - Visgi Spartoje buv ne vien gėjų, trūkumas tik tas, kad kariais galėjo tapti tik pasiturintys, tai ir lėmė Spartos armijos sunykimą ir pralaimėjimą.
kiesza 2018-08-28 22:34
Šlikštu, bjauru, nenormalu. Štai tau ir samurajai visu gražumu, pedoofilai ir jų aukos. Vistiek turėjo būt taip nedarančių, galbūt net dauguma. Šiandien tokia kultūrinė tendencija seksą tarp vyrų, pateikti kaip įprastą dalyką, tad ir kapstomi, tokie pseudo faktai, neva štai: Anuomet vanojosi, vadinas viskas gerai..
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-28 22:52
Mums taip pat nenormalu (nors kartais ir gražu) kai moterys viešoje vietoje vaikšto neprisidengusios krūtinės, bet yra nemažai genčių, kur jos būtent taip ir vaikšto. Daugelis (o gal ir visi) tų bjaurių ar gražių dalykų nėra užkoduoti mūsų genuose - tai tik kultūrinis paveldas. Tai ir valgymas stalo įrankiai, nečepsėjimas, nebezdėjimas... tai yra visa tai ko mes išmokome ankstyvoje jaunystėje, išmokome ne tik tai kaip elgtis teisingai**, bet ir kaip reaguoti į tai, kai elgiamasi neteisingai. Aš tik atkreipiau dėmesį į dar vieną dalyką: ar apskritai kokia "sekta" senovėje apsiėjo be tų lytinių aistrų tenkinimo? Nors ką ten senovėje - dar visai neseniai pasaulį sukrėtė kunigų pedofilijos skandalas. Gal jie visgi buvo samurajai?
AAA000 2018-08-28 23:45
tiesiog yra "kulturines" tradicijos toleruot, ir yra netoleruot arba ignoruot pati fakta. apsimest, kad kazkas nevyksta. pas japonus tiesiog neignoravo faktu ir tiek. bet tai nebuvo masiskas reiskinys (cia jau propaganda straipsnyje). tie kur stebisi tokiais dalykais - aiskiai per mazai zino apie pasauli... pas indenus irgi ta pati situacija - turi savokas 5 lytims neignoravo - bet tai nereiskia , kad ten masiskai praktikavo. kur specialiai isnaudojo kaip karius - buvo ne Sparta, o Makedonia berods ir pas graikus kazkuriam miestu sajungos viename "polyje". samurajai tiesiog kvailiu burys, kur apsimete kietais pacifistais, kad mirtis nesvarbu. ir sita fakta visiems iskisinejo - kaip kazkoki gerbtina dalyka. cia tiesiog kultas ir tiek. atvyko europieciai su sautuveliu technologija ir nusodino japonus su visais samurajais taip, kad iki siol neatsigauna... kai realiai visi ir taip mirsim. ir nesvarbu yra butent patys samurajai su savo kodeksais
Talkatif 2018-08-28 23:55
Mitas yra japoniška garbė. Negerbia tai nieko. Realiai tai yra gėdos baimė. Kadangi ji labai stipri, paskui ją velkasi dviveidiškumas ir niekšybės. Labai daug parodė kas yra kas Antras Pasaulinis.
Niemand 2018-08-29 01:52
Nereikia įrodinėti, kad viskas gerai, tai neįmanoma. Jei kažkam kažkas kliūna, tas ir turi įrodinėti negerumą. Homoseksualiu santykiu negerumo gi niekas taip ir nesugebėjo pagrįsti. O toliau tiesiog konkrečiu kultūriniu papročiu klausimas. Tik žmogui, jei jau jis pretenduoja į sapiens vardą, reiktu gebėti suvokti, kad ne viskas, kas ne pagal jo papročius, yra blogai...
Niemand 2018-08-29 01:54
Visos išvardintos sąvokos absoliučiai priklauso nuo konkrečios kultūros...
technologas 2018-08-29 21:30
Kur kas smagiau yra žavėtis katalikybe, pvz. katalikiška Lenkija, kurioje kas trečias jaunas lenkas kas naktį onanizuojasi. Nežinai ir neskauda galvos.
Ar_as? 2018-08-30 10:48
Man visada įdomu, ar tokie komentarai atsiranda iš bukumo, t.y. nesugebėjimo atskirti seksualinės prievartos prieš mažametį/nepilnametį/pavaldų asmenį nuo suaugusių asmenų sutikimu pagrįstų tarpusavio santykių, ar visgi tai yra sąmoningas siekis bet kokius faktus sąmoningai klaidingai interpretuoti siekiant sukelti neapykantą kitos orientacijos žmonėms?