Pasaulis to dar nematė - jau šį mėnesį duris atvers milžiniškas viešbutis, kuris, tiesiogine to žodžio prasme, yra po žeme (Foto)  (2)

Tokio pasaulis statinio dar tikrai nematė – Šanchajuje (Songjango regione) liko padaryti tik keletą smulkių darbų ir bus atidarytas pirmasis pasaulyje požeminis viešbutis. 5 žvaigždutės, fantastiški patogumai ir netikėti inžineriniai sprendimai – tikėtina, kad daugelis žmonių norės jame apsilankyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl precendento neturinčių keliavimo galimybių, kurios tapo įmanomomis šiame amžiuje, klientų skoniai ir lūkesčiai labai stipriai pasikeitė.

Pasiekėme tokią epochą, kai viešbučių savininkai ir architektai visame pasaulyje suvokė, kad jų svečiai trokšta patirti dinamiškus ir įdomius potyrius.

Viešbutis nebėra vien tik pernakvojimo vieta. Jis turi pasiūlyti gerokai daugiau ir suteikti jo svečiams naujų potyrių. Ekologiniai ir tvarūs sprendimai taip pat pradeda vaidinti vis didesnį vaidmenį.

Tad besiremiant tokia mąstymo linija ir buvo sukurta Tarpkontinentinė Šanchajaus stebuklų šalis („Intercontinental Shanghai Wonderland“).

Šis penkių žvaigždučių viešbutis yra unikalaus stiliaus ir praktiškai visas po žeme. Juo siekiama atspindėti natūralų karjero kraštovaizdį.

Norėdami pastatyti viešbutį po žeme, visa architektų komanda sukūrė planą, kuris ir padėjo įsirausti 90 metrų gilyn į uolieną. Šis viešbutis yra pačiame Šesano kalnų slėnyje, Centrinėje Kinijoje.

Šį unikalų projektą įgyvendino britų inžinierių, projektavimo ir projektų valdymo grupė „Atkins Global“. Jau suplanuota, kad viešbutis bus pilnai užbaigtas ir atvers duris lankytojams dar šį mėnesį.

Šis viešbutis įsikūrė ganėtinai patogioje vietoje, ypač tiems, kurie keliauja į Šanchajų. Viešbutis nuo vietinio Hongju oro uosto tėra nutolęs vos 30 km.

Keletas pagrindinių techninių detalių, leidžiančių suprasti kokio dydžio yra šis pastatas:

  • Viešbutyje įrengta 383 kambariai, o bendras plotas siekia 49,409 m2;
  • Viešbučio viršuje tėra du aukštai, kurie yra labai arti žemės paviršiaus ir padengti sodria, žalia žole, o likusieji 16 aukštų pasislėpę po žeme;
  • Viršutinis viešbučio aukštas neišsiskiria iš vietinės apylinkės kraštovaizdžio, o ją kaip tik papildo. Taip pat yra panaudojamas, kaip geoterminės ir saulės energijos gamybos šaltinis.

Be jau išvardintų įdomiausių detalių, viešbutyje, 10-ties metrų gylyje, dar bus įrengtas didžiulis akvariumas, o išorėje įrengti krioklį primenantys balkonai, kurie bus kiekvieno kambario dalis. Ir jei to mažai, viešbutyje bus užtikrinamos tokios pramogos, kaip šokinėjimas su virve ar alpinizmas.

„Siekdami pastatyti šį viešbutį, dizaineriai ir vystytojai siekė užkirsti kelią tolesnei aplinkos žalai, karjerų plėtrai. Šis viešbutis gali būti pats žaliausias (ekologiškiausias), kurį kada nors kas pastatė“, - teigiama „Atkins Global“ pranešime.

Visais požymiais viešbutis apima visiškai naują viziją ir požiūrį į statybas ir viešbučių verslą. Į šią viziją įeina aukščiausių prabangos standartų išlaikymas, dėl ko galima tikėtis didesio pelningumo, ir tvaresni statybų bei erdvių išnaudojimo būdai. Galbūt tokiu geru pavyzdžiu paseks ir kiti viešbučių projektų vystytojai, išnaudos esamas bei apleistas erdves ir jas prikels naujam gyvenimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(56)
(2)
(54)

Komentarai (2)