Į Europą atkeliaus dar negirdėti automobiliai: parodyti pirmieji „VinFast“ modeliai, statomos gamyklos ir skelbiama, kad klientų - daugybė (Video)  ()

Paryžiuje uždangą nuo dviejų, absoliučiai naujų, modelių nutraukė beveik niekam negirdėta automobilių gamybos kompanija „VinFast“. Iš Vietnamo kilusi bendrovė pasirengusi plėtrai: statosi gamyklą ir žada prekiauti savo modeliais pirmiausia Pietų Azijoje, vėliau – ir Rytų Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Paryžiaus automobilių parodą Vietnamo bendrovė atvežė du modelius: visureigį, mat dėl tokio tipo automobilių pasaulis eina iš proto, ir sedaną, kurį mielai rinksis ryčiau esančios tautos. Kad įspūdis būtų stipresnis, „VinFast“ modelių pristatymui pasikviestas ir Davidas Beckhamas, žymus futbolininkas, ir „Mis Vietnamas 2018“ nugalėtoja.

Tiesa, paklausti apie kainas, kol kas „VinFast“ atstovai dar gūžčioja pečiais – kalbėti anksti.

„VinFast“ Vietname – viena iš didžiulės verslo grupės, besiverčiančios nekilnojamuoju turtu, švietimu, mažmenine prekyba ir pan., bendrovių. Kalbėdami apie automobilių gamybą jie nusiteikę optimistiškai: Vietname statoma gamykla, o klientų apstu tiek Pietų Azijoje, tiek Rytinėje Europos dalyje.

„Pirmiausia mes norėjome, kad Vietnamo žmonės galėtų nusipirkti norimą automobilį. Mat žmonės pas mus mėgsta vokiškus automobilius, tačiau jie – sunkiai įperkami“, – akcentavo „VinFast“ atstovas, pabrėžęs, kad importuoti automobilį galima, tačiau mokesčiai už jį kelis kartus išaugins automobilio kainą.

Pasirašė sutartį su bavarais

Užtikrinti europietišką kokybę ir gerą kainą „VinFast“ nusprendė sąlyginai paprastu būdu: pasirašė kontraktą su BMW dėl jų automobilių platformų. Tad po visomis „skardomis“ slepiasi F serijai skirta platforma, arba, dar kitaip, F serijos BMW X5 visureigis bei F serijos 5 serijos sedanas. Tas pats pasakytina ir apie variklius, pavarų dėžes – visi jie iš BMW, tiesa, daugiau parametrų bendrovės atstovas neatskleidė. Dizaino kūrimas patikėtas „Pininfarina“ specialistams.

„Iš tiesų tai yra BMW. Tai tikrai Europai tinkamą kokybę atspindintys automobiliai“, – didžiuodamasis akcentavo „VinFast“ atstovas.

Pristatytas visureigis „Lux SA2.0 SUV“, anot jo, yra kiek erdvesnis, tačiau toks pats prabangus, kaip jo tolimas giminaitis. Salone netrūksta odos apdailos, medžio, metalo. Išorė – absoliučiai nebūdinga BMW: siauri LED žibintai, įdomūs kėbulo linkiai labiau primena Azijoje kurtus automobilio modelius.

Tas pats ir su sedanu „Lux A2.0“: jei interjere netrūksta prabangių detalių ir erdvės, leidžiančių atpažinti BMW gaminius, išorė visiškai neišduoda, kokia automobilio kilmė.

Pardavinės ir Rusijoje

Visgi nepaisant to, kad „VinFast“ savo produktus pristatė Paryžiuje, Europos gilumos šie automobiliai, matyt, nepasieks. Kompanija planuoja 2019 m. pradėti prekyba abiem modeliais – SUV ir sedanu – Vietname.

Į prekybos bei plėtros planus patenka ir aplinkinės šalys, mat, bendrovės atstovas aiškino, kad tenykščiai žmonės nori važinėtis erdviais, prabangiais automobiliais.

Galiausiai numatyta plėtra į Rytų Europos šalis. „VinFast“ atstovas negalėjo atsakyti, ar į šį sąrašą patenka ir Baltijos šalys, tačiau akcentavo, kad automobiliai tikrai bus skirti Rusijai ir Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(21)
(6)
(15)

Komentarai ()