Skelbiama nuolaida bene geriausiam langų valymo robotui iki 150€ - tinka net stoglangiams, langus valo iš abiejų pusių, turi visas apsaugas ir įtrauktas į Amazon rekomenduojamus daiktus („Alfawise S60“ kaina, Specifikacijos, Video, Atsiliepimai)  ()

„Alfawise S60“ - tai langus valantis robotas. Priešingai nei kiti panašūs įrenginiai, jis turi dvi apvalias šluostes. Jis nevažinėja langais, o jais ropoja. „Alfawise S60“ puikiai tinka išorinei langų pusei valyti, tam yra skirta ir visa eilė saugumo sistemų. Įrenginio pirkėjai džiaugiasi gera kaina, efektyviu veikimu ir švariais sunkiai pasiekiamais langais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Alfawise S60“ specifikacijos

  • Galia: 80 W elektrinė galia
  • Vakuuminio siurbimo jėga: 2,5 kg.
  • Valymo greitis: 1 kvadratinis metras per 4 min.
  • Valymo būdas: dvi besisukančios mikropluošto šluostės, tvirtinamos prie roboto pagrindo.
  • Valdymas: pulteliu arba išmaniojo telefono programėle per „Bluetooth“.
  • Maitinimas: iš 220V tinklo, apsauginė 600 mAh baterija (įkrovimo laikas 1 val.), bet visada privalo būti prijungtas maitinimo laidas. Maitinimo laido ilgis - >5,5 m.
  • Vertinimai: įtrauktas į Amazon rekomenduojamus produktus (Amazon's Choice).
  • Matmenys ir masė: 29,50 x 15,00 x 12,50 cm; 0, 95 kg.

„Alfawise S60“ kaina

  • Amazon.com siūlo už 140€
  • Lietuvoje šis robotas siūlomas už 170€
  • Pirkdami iš Gearbest sutaupote apie 55€

 

 

„Alfawise S60“ – tai modernus ir saugus būdas pasirūpinti langų švara. Langus lengva nuvalyti rankomis, kai galime juos pasiekti, tačiau tai gali būti pavojinga ir lauko pusė dažnai lieka nevalyta. Tam ir skirti tokie robotai.

„Alfawise S60“ tvirtai prisisiurbia prie lango stiklo ir jį valo dviem šluostėmis lėtai judėdamas pirmyn. Gamintojo gamoje yra ir kitas langus valantis robotas „Alfawise WIN660“ (kainuoja €167.20), tačiau jis veikia kitaip.

„Alfawise WIN660“ turi vieną kvadratinę šluostę – ją reikia sudrėkinti langų valymo skysčiu ir tuomet leisti robotui važinėtis langu. „Alfawise S60“ turi dvi apvalias šluostes ir langu nesivažinėja, o ropoja – paeiliui pasisuka tai viena, tai kita šluostė. Abu metodai turi ir privalumų, ir trūkumų.

Visų pirma, „Alfawise WIN660“ veikia kur kas greičiau – vieną kvadratinį metrą nuvalo per 2,5 minutes, kai „Alfawise S60“ užtrunka keturias minutes.

Kita vertus, „Alfawise S60“ tą pačią vietą patrina kelis kartus prieš judėdamas pirmyn, todėl potencialiai veikia efektyviau. Tačiau šis robotas turi apvalias šluostes, kurios kampų pasiekti negali visiškai, o štai „Alfawise WIN660“ šluostė yra kvadratinė, bet kampuose yra jutikliai, kurių uždengti negalima - tad nors prie kampų prieina geriau, bet idealiai jų nenuvalo. 

„Alfawise S60“ yra nežymiai galingesnis (80 W prieš 75 W) ir lengvesnis (0,95 kg prieš 1,4 kg), tačiau abu robotai iš principo yra labai panašūs. Abu jie stipriai prisisiurbia prie stiklo ir važinėdami pirmyn atgal jį nuvalo drėgna šluoste. Jokių purkštukų ar kitų įrenginių jie neturi – tai yra tiesiog savaeigės šluostės. Aišku, kai šie robotai važinėja pastato išorėje, reikia rūpintis ir saugumu.

„Alfawise S60“ prie stiklo prisisiurbia 2,5 kg jėga, todėl tikimybė, kad jis nukris nėra didelė. Kita vertus, ji tikrai egzistuoja, todėl pakuotėje rasite ir 150 kg atlaikančią virvę. Jei to būtų negana, kaip saugos virvė suveikia ir laidas, kuris yra ne šiaip įstatomas, bet įsukamas į įrenginį.

Štai kaip atrodo „Alfawise S60“ veikimas ir neplanuotas kritimas

Galiausiai, „Alfawise S60“ turi ir 600 mAh bateriją, kuri yra įkraunama kaskart įjungus robotą. Ji neužtikrina belaidžio veikimo – jei laidas nebus prijungtas, „Alfawise S60“ niekur nejudės. Ši baterija išlaikys robotą vietoje, jei nutrūks elektros tiekimas. Visos šios saugumo sistemos užtikrinamos abiejuose robotuose.

„Alfawise S60“ yra valdomas išmaniąja programėle arba pulteliu. Galima pasirinkti iš trijų režimų, tačiau visi jie iš esmės reiškia tą patį – robotas zigzagu judės lango paviršiumi, kol jis bus nuvalytas. Norint pasiekti geriausius rezultatus, robotui pasivaikščioti stiklu reikės porą kartų, tačiau galiausiai langai bus švarūs, o jūs išvengsite nereikalingos rizikos. Svarbu tik naudotis saugos virve ir nepalikti roboto be priežiūros net akimirkai, kai jis darbuojasi lauke.

„Alfawise S60“ atsiliepimai

„Alfawise S60“ yra išties paprastas naudoti ir labai gerai veikiantis specializuotas robotas, sprendžiantis labai konkrečią problemą. Daug ką pasako tas faktas, kad jis 2018 metais įtrauktas į Amazon's Choice pasirinkimus. Plačiau apie jo veikimą galite paskaityti straipsnyje

Tikriausiai todėl vidutinis pirkėjų įvertinimas Gearbest.com portale yra pakankamai geras - siekia 4,75 žvaigždutes iš 5, kai įvertinimus jau pateikė 194 žmonės. Tiesa, kai kurie iš jų skundžiasi roboto triukšmu, kiti nepatenkinti dėl nenuvalytų kampų, bet daugelis vertinimų yra visiškai teigiamų. Štai ką keletas iš jų norėjo pasakyti:

  • Misa – „Prieš kelias dienas gavau savo robotą ir jį jau panaudojau. Jis labai naudingas, veikia tobulai. Nuvaliau jau 20 kvadratinių metrų langų iš abiejų pusių. Bandžiau ir su langų valikliu, ir su lietaus vandeniu – abu būdai veikia tobulai. Naudojau net ant stoglangių – veikia taip pat gerai ir kai stiklas yra horizontalus. Manau, kad jis gali būti naudojamas ir grindims, plytelėms ar net baldams, bet tikrai nežinau. Šluostės gali būti išplautos, todėl jų užteks ilgam laikui“.
  • Rares – „Nuvalo susikaupusias dulkes, nekreipia dėmesio į orus, pultelis leidžia robotą valdyti iš kitos lango pusės. Apie baigtą darbą informuoja pyptelėjimu. Automatinė programa nuvalo visą stiklą, kurį iš anksto galima padengti valikliu. Programėlė irgi yra naudinga, pravers jei išseks pultelio baterijos. Virvė ir roboto baterija yra geri sprendimai, kad robotas tiesiog nenukristų. Kita vertus, stiklas negali būti labai plonas – stipri siurbimo jėga gali jį sulaužyti. Negalima naudoti ir ant labai šlapių langų. Šiek tiek darbo lieka ir rankoms, jei trukdo matomi šluosčių pėdsakai“.
  • Robert – „Tai tarsi robotas dulkių siurblys langams. Gaminio kokybė yra gana gera, su juo komplektuojama ir papildoma pora šluosčių. Pirmiausia reikia įjungti robotą, o tada pridėti jį prie lango. Robotas valdomas pulteliu. Visada įsitikinkite, kad įrenginys turi pritvirtintą virvę ir yra įkrautas. Jis tikrai nuvalo nešvarius langus, bet jį reikia panaudoti kelis kartus. Tikrai rekomenduoju“.
  • Lance – „Geras įrankis palaikyti sunkiai pasiekiamų langų švarą. Instrukcijose rašoma, kad šis įrenginys būtent tam ir skirtas – švarai palaikyti, o ne didelių nešvarumų valymui. Jei jūsų langai labai nešvarūs, teks juos pirmiausia nuvalyti kitaip. Robotas sunkiai prilips prie labai nešvaraus lango – nuvalykite dulkes bent toje vietoje, kur įrenginys pradės darbą. Nemanau, kad tai įmanoma išspręsti geriau“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()