Didžioji naujiena: „Samsung“ pagaliau parodė būsimą išmanųjį su sulankstomu ekranu (Video)  ()

Kūrėjams skirtoje konferencijoje „Samsung“ viešai pademonstravo pirmąjį savo įrenginį su lanksčiu „Flex Display“ ekranu – šis įrenginys transformuojasi iš telefono į planšetinį kompiuterį, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ skelbia, jog masinę lanksčių ekranų gamybą ketinama pradėti „už kelių mėnesių“, tačiau iš esmės daugiau jokios informacijos ir techninių detalių nebuvo pateikta. Nėra žinoma, nei kiek tokie telefonai galėtų kainuoti, nei kaip juose veiks programinė įranga, nei kiek skirtingų ekrano orientacijų toks įrenginys gebės palaikyti.

Bet už tai atskleista, koks bus planuojamo įrenginio taškų dažnis ekrane, ekrano įstrižainė, ekrano kraštinių santykis jį sulenkus ir ištiesus – visa tai savo „Twitter“ paskyroje paskelbė CNN žurnalistė Shara Tibken.

Taigi, taškų tankis ekrane bus 420 ppi – būna ir didesnio tankio ekranų, tačiau šis rodiklis tikrai nėra prastas. Ekraną sulenkus jo raiška yra 840 x 1960, ištiesus – 1536 x 2152. Ekrano kraštinių santykis yra ganėtinai keistas: sulenktame, telefono formate 4,58 colių įstrižainės šis rodiklis būtų 21:9 – tai būtų pailgiausias iki šiol kada nors matytas išmaniojo telefono ekranas, todėl sunku pasakyti, ar tai galės sužavėti telefoninių žaidimų ar vaizdo įrašų žiūrėjimo telefone mėgėjus. Šiems užsiėmimams labiau skirtas ištiestas, planšetinio kompiuterio formatas, kuomet įstrižainė pasiekia 7,3 colius, o kraštinių santykis (4,2:3) priartėja prie labiau įprasto.

Kol kas labai sunku pasakyti, kaip tokie įrenginiai veiks ar iš kelinto bandymo „Samsung“ ir kiti gamintojai sugebės pateikti įrenginius, kurie bus iš tiesų praktiškai naudingi ir sudomins pirkėjus. Tačiau jau dabar „Google“ skelbia apie tai, kad „Android“ sistemoje bus ir sulankstomų įrenginių palaikymas, tad tai geros žinios ne tik „Samsung“, bet ir konkurentams, ketinantiems parodyti, ką sugeba šioje srityje.

Naujienų agregavimo programėlės „Flipboard“ kūrėjai jau įsipareigojo kurti specialią programėlės versiją, kuri modifikuojasi priklausomai nuo to, kokiu režimu veikia „Infinity Flex“ ekranas. Ir neabejojama, kad tai nebus vieninteliai programėlių kūrėjai, kurie iš anksto užsiims vietą lanksčiųjų ekranų traukinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()