„Microsoft“ prezidentas nupasakojo baugų scenarijų, kuo iš tikro baigsis veido atpažinimo technologijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2018-11-12 14:02
Vis dar nesuprantu, kodėl man kaip besilaikančiam įstatymų tai turi rūpėti? Ir kuo tai skiriasi nuo treiso internete? (turiu galvoje kur besilankytumei jau dabar esi registruojamas).
mindaugas.vaitiekūnas 2018-11-12 15:04
Panasiai ir apie tv sake - zmones taps "zombiais". Nors kai as jo neziuriu, tai gal apie tv jie ir buvo teisus
vanduo4 2018-11-12 18:24
- Eilinis susireikšminimas. - Kadaise kaime visi vieni kitus žinojo be jokio specialaus sekimo, nes visi bendravo; - Dabar tas bendravimas vyksta platesniu mąstu ir kame problemos? - Internetas yra sekamas ir ką? Gal galite susekti visus hakerius? JAV jau seniai kalba jog reikia labai didelių žmogiškųjų resursų sekant teroristus, nes medijos surinkta informacija ne visada yra objektyvi. - Netgi nereikia kažko įpatingo, tiesiog legaliai užsisakai VPN paslaugą ir tu sąlyginai internete nematomas.
goshtiz 2018-11-12 20:02
Gal girdejot apie Kinijos socialinio kredito sistema? Kai tie pilieciai kurie nusizengia socialinems normoms: perka per daug video zaidimu, siukslina, per daug isleidzia alkoholiui, prastai sneka apie valdzia internete ir pan. gauna neigiama socialini reitinga. Kai pasiekiamas zemas arba neigiamas reitingas, tiems pilieciams daugiau nebeleidziama naudotis viesuoju transportu, nebeiskeiciami pinigai, nebeisduadamos vizos keliauti i uzsieni ir t.t. Ateina toks momentas kai valdzia tokiems antisocialiniams sako: - Nu ka, su tokiu reitingu tamsta niekur dirbt negalit, reiskias kad isgyvent jus pradesit vogt, plesikaut ir pan. Tam kad apsaugot likusius taisykliu besilaikancius piliecius mums nelieka nieko kito kaip pasodint jus i kalejima. Sita sistema jau testuojama. Pilnai prades veikt 2020m. Sakot nieko tokio ta veido atpazinimo sistema? Koki VPN tada uzsisakyt? http://uk.businessinsider.com/china-soc ... he-train-1 Tikrai norit tokiam pasaulyj gyvent?
mindaugas.vaitiekūnas 2018-11-12 20:18
Sakyčiau labai nebloga sistema, kol yra/bus valdoma protingų asmenų. Bėdų greičiausiai kils tada, kai "blogiukų" pradės sparčiai mažėti - kaip ir daugelyje sistemų, greičiausiai bus pradedama idealizuoti (skaitom žemiau). O tau ką atrodo, kad Lietuvoje kitaip? Kadaise bausdavo nusikaltėlius (mafiją), dabar dažniausiai baudžiami prasižengę (KET). Kaip manai, kas laukia ateity? "Susitvarkys" su greičio mėgėjais, pradės bausti neplautų auto mėgėjus
Shinigami 2018-11-12 21:34
Ir kas čia blogai? Jei tokie jų įstatimai ir jiems tai patinka. Technologijos nesukuria autoritarinių valstybių, todėl jei nebalsuosi už Putina, tai ši technologija ir nebus naudojama kenkti visuomenei. O jei balsuosi už putina, tai gali ir akmens amžiuje gyventi, niekas nepadės. Gali sakyti ką nori, bet kol kas Kinija valdoma tvarkingai. Gal ir yra sprendimų kurie nepatinka vakarams, bet čia jau vakarų bėdos. Nes patys sprendimai yra naudingi Kinijos visuomenei. Vakarai pastoviai stumia žmogaus teises, bet tiesa yra viena. Žmogus gimsta nuogas ir kvailas. Tai yra be jokių teisių ir pareigų. Tik augant gauni drabužius ir žinių. Gauni vis daugiau teisių ir pareigų. Nes teisės ir pareigos tėra įstatimai, kuriuos priėmė konkreti šalis. Jei šalis jų nepriėmė, tai asmuo ir neturi jokių teisių ir pareigų. O vakarų ėjimas į kitas šalys propaguoti žmogaus teisių yra toks pats kišimasis į šalies vidaus reikalus, kaip ir Putinas kišasi į kitu šalių reikalus ir bando atnešti komunizmą.
Hmz 2018-11-12 22:18
Kaip besilaikančiam įstatymų piliečiui tau turėtų nerūpėti ir daugiau dalykų - pavyzdžiui, telefoninių pokalbių pasiklausymas, duomenų apie privatų gyvenimą rinkimas. Užuolaidų, tikiuosi, kaip besilaikantis įstatymų pilietis irgi nenaudoji.
goshtiz 2018-11-12 22:48
Sutinku su Hmz. Dar prideciau kad tie kurie nevertina privatumo jo nenusipelno. Jei nors viena knyga planuojat ateityj perskaityt, rekomenduociau G.Orwell - 1984. Cia ziuriu dauguma vis dar neatsibude. Bet kiekvienas turi teise rinktis. Kas uztrauks uzuolaidas, o kas bus istatymu beisilaikantis pilietis.
T 2018-11-13 00:34
Tokia technologija labai padėtu parduotuvių apsaugos darbuotojams.
vanduo4 2018-11-13 02:50
: niekada nestabdyk evoliucijos - ji tave sunaikins. Priimk ją ir išnaudok laikmečio privalumus. Technologijos yra mūsų ateitis.
Chronas 2018-11-13 10:46
Tęsiant mintį: atsiradus sovietų okupacijai atsirado ir partizanai. Win, nes dabar turim partizanus? Joks čia privalumas, - geriau to nebūtų reikėję. Niekas niekada neatsitiko dėl vieno paprasto dalyko. Jei taip mąstai, rekomenduoju nebeskaityt politikos, ekonomikos ir panašių dalykų, o iškart imt teologiją ir nebesukt savo žuvies smegenų apie skraidymo ypatumus. Išeitų geriau nei, kad toks fanatizmas ir priešo propagandos pilstymas lietuviškam etery. Šiaip, paskaičius tokius kliedesius "koks skirtumas", "nieko blogo nedarau" ir bla bla bla darosi pikta. Aišku, čia akivaizdžiai kalba žmonės nesusiję su aptariama tema, tai dar kažkiek pateisinamas toks mankurtinis idiotizmas iš serijos "atiduokim neaiškiom ir neprognozuojamom autoritarinėm jėgom savo teises ir laisves dėl didesnio gėrio"... Kartais gali pasirodyti, jog sovietai laimėjo Šaltąjį Karą, tik niekas to nepastebėjo.
lape 2018-11-13 14:03
Teisingai, svarbu laikytis įstatymų, o 1941-1942 metais dauguma lietuvių irgi laikėsi įstatymų. O dabar, pasirodo, gerieji buvo tie, kurie nesilaikė. Beje ir dabar jau link to einam.
vanduo4 2018-11-13 18:17
- Jei ne Partizanai ir kitokios kovos priemonės, tu dabar kalbėtum Rusiškai. Atiduok pagarbą partizanams. - Man asmeniškai klykiantys apie dar realiai neegzistuojantį, bet tariamą pavojų, primena prostitutes, šaukiančias - "mane prievartauja, kas dar nori?". - Viena babulia irgi klykė, kad Hadronų kolaideris sukurs juodąją skylę ir sunaikins pasaulį. - Kaip manai, dėl tokių " emociškai prievartaujamų" ligonių reikia stabdyti technologinį progresą? O gal tavęs niekas neprivartauja, todėl ir klyki kad visi žinotų? --------------- P.s. pabandyk argumentais pagrįsti savo nuomonę ir pamatysi jog tavo nuomonė yra tik viena nekontroliuojama emocija, jokios realybės. Nuo televizorių žmonės turėjo tapti bukesniais ir ką? Tapo? - Beje tu vyras ar boba? Tiesiog įdomu?
HAL9000 2018-11-14 09:48
Papildyčiau šią mintį - dirbtinai stabdoma EVOLIUCIJA yra linkusi prasidėti raide R