Lietuvos įmonių ir įstaigų tinklalapiuose aptiko rusišką programinę įrangą - kalbama, kad reikės keisti įstatymus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laplaya 2018-11-14 15:50
"Kibernetinio saugumo specialistai sako" - man labai įdomu, kas tie neįvardijami IT specialistai, kurie taip aštriai sako? Lygiai tiek pat svorio turėtų parašymas "Viena boba sakė, kad programos yra pavojingos"... Ar čia man vienam akivaizdu, kad Lietuvos politikai dirbantys su užsienio santykiais nemėgsta Rusijos, bet neturi pakankamai svorio kažką tiesiogiai dėl to padaryti, tai kaišioja pagalius eiliniams verslams iš Rusijos? Ar taip sunku įvardinti, kad "Rusijai skelbiame embargą dėl politinių priežasčių ir prašome nustoti pirkti rusiškas prekes ir paslaugas"
Niemand 2018-11-14 17:07
Visos programos pavojingos, nes jose gali būti "paslėptų durų". Tik vienas dalykas, kai tokių durelių turi amerikietiška įranga, o kitas - rusiška. Pirmoji valstybė - draugiška, antroji - priešiška, maža to, periodiškai surengia tiek fizinių, tiek ir informacinių atakų. Taigi atsisakyti rusiškos programinės įrangos logiška. Alternatyviai galėtų būti reikalavimas tiek programoms, tiek ir jų atnaujinimams audituotis NATO erdvėje gamintojo sąskaita, bet tas dėl kaštų būtų lygiavertiška paprastam uždraudimui.
vanduo4 2018-11-14 19:04
Vaizdas toks, kad ta Rusijos baimė izoliacijos pavidalu sunaikins pačią Rusiją, o ne jos oponentus.
Shinigami 2018-11-14 21:53
Uždraudus rusijos įmonių produkcija galima šiek tiek paveikti rusijos verslą, bet labiausiai tai parodo Lietuvos pozicija rusijos atžvilgių. Kas yra sveikintina. Bet nuo rusijos šnipų tai neapsaugos. Nes gali įmonė būti ir Vokišką, bet nupirkta rusijos slaptųjų tarnybų ir todėl bus pilna atsarginių durų kuriomis jos galės naudotis. Todėl tai tikrai neapsaugos, ne nuo rusijos, nei nuo kitų valstybių.
conjurer 2018-11-15 18:46
Tačiau rusijos slaptosioms tarnyboms yra brangiau nusipirkti vokišką įmonę, nei priversti savo šalies firmą pakeisti kodą.