Išmaniųjų telefonų kamerų srityje prasidėjo aršios lenktynės: LG patentavo net 16 lęšių telefono kameros sistemą  (2)

Išmaniųjų telefonų kamerų srityje prasidėjo naujos aršios lenktynės. Jeigu anksčiau skaitmeninių fotoaparatų gamintojai lenktyniaudavo megapikselių kiekiais, tai šiandien laimėtoju jaučiasi tas, kuris į savo išmanųjį telefoną sukiša daugiau lęšių. O apie planą išsiveržti toli į priekį paskelbė Pietų Korėjos bendrovė LG, pateikusi patentinę paraišką telefonui su 16 lęšių kameros sistema, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelių lęšių kameros sistemos santykinai yra gana naujos, tačiau jeigu anksčiau joks išmaniųjų telefonų gamintojas nedrįso pasiūlyti daugiau nei dviejų lęšių kameros, tai šiais metais jau pamatėme ir trijų lęšių pagrindinės kameros sistemas, ir dvigubos asmenukių kameros sistemas ir ketinimus pasiūlyti penkių lęšių kamerą. Žinoma, jokie ligšioliniai pasiekimai nė iš tolo neprilygsta LG planui.

Daugumos šiuo metu siūlomų kelių lęšių sistemų atskiri lęšiai dažniausiai pasižymi skirtingais gebėjimais – vieni fiksuoja juodai baltas nuotraukas, kitų objektyvai yra itin plataus lauko, treti yra skirti optiniam vaizdo priartinimui. Tuo tarpu LG 16 lęšių sistemos paskirtis, sprendžiant pagal patento aprašymą, yra ne kameros universalumas, o gebėjimas tą patį daiktą nufilmuoti iš skirtingų lęšių perspektyvų ir pasiūlyti savotišką „miniatiūrinį filmą“. Be to, skirtingi duomenų rinkiniai, skirtingų lęšių surinkti į skirtingus jutiklius, galės būti naudojami nuotraukų modifikavimui – pavyzdžiui, norint pašalinti iš portreto ar peizažo nepageidaujamus objektus ar netgi norint visiškai pakeisti portreto foną.

Be abejo, kol kas tai – tik brėžiniuose egzistuojanti svajonė, patentas, dar negarantuojantis, kad LG tikrai ketina įgyvendinti inžinierių mintis praktikoje. Tačiau lenktynėms dėl lęšių kiekio įsibėgėjant dviženklio skaičiaus ribos įveikimas neatrodytų toks jau neįmanomas dalykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(6)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: