Kinijos teismas nusprendė, kad „Apple“ pažeidė du „Qualcomm“ patentus ir uždraudė kai kurių „iPhone“ modelių importą bei prekybą  ()

Jungtinių Valstijų telekomunikacijų milžinas „Qualcomm Inc“ pranešė laimėjęs bylą Kinijos teisme, kuris nurodė sustabdyti kai kurių „Apple iPhone“ modelių importą ir prekybą Kinijoje dėl dviejų „Qualcomm“ valdomų patentų pažeidimo, informuoja „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą paskelbė Kinijos Fudžou miesto apylinkės liaudies teismas, kuris anksčiau šiemet uždraudė kai kurių „Apple“ tiekėjo „Micron Technology Inc“ atminties lustų importą į Kiniją. „Qualcomm“ skundą Kinijoje pateikė praėjusių metų pabaigoje.

Teismas nusprendė, kad „Apple“ pažeidė du „Qualcomm“ valdomus programinės įrangos patentus, susijusius su nuotraukų redagavimu ir programėlių valdymu liečiamaisiais ekranais.

„Jie („Apple“) ir toliau gauna naudą iš mūsų intelektinės nuosavybės, atsisakydami mums už tai sumokėti“, – pranešime tikino „Qualcomm“ direktoriaus pavaduotojas Donaldas Rosenbergas.

Kadangi patentai yra susiję su programine įranga, „Apple“ galės pakeisti ją, išvengiant patentų pažeidimo, ir toliau pardavinėti „iPhone“ telefonus Kinijoje.

Tuo tarpu „Apple“ pranešime atsikirto konkurentui, teigdamas, kad visi „iPhone“ modeliai išlieka prieinami vartotojams Kinijoje.

„Pastangos, demonstruojamos „Qualcomm“, siekiant uždrausti mūsų produktus, yra dar vienas desperatiškas žingsnis įmonės, kurios nelegalūs veiksmai yra tiriami visame pasaulyje“, – rašoma „Apple“ pranešime.

Patentai šioje byloje, kurie, „Qualcomm“ teigimu, yra patvirtinti Kinijos patentų biuro, nėra tie patys, dėl kurių yra bylinėjamasi daugelyje prieš „Apple“ pradėtų teisminių procesų. „Qualcomm“ taip pat yra prašęs Jungtinių Valstijų teismų uždrausti kelių „iPhone“ modelių importą dėl patentų pažeidimo, tačiau JAV pareigūnai kol kas atsisakė patenkinti „Qualcomm“ prašymą.

Kinijoje, pirmosios instancijos teismo nutarimu, uždraustas šių „iPhone“ modelių importas ir prekyba: „iPhone 6S“, „iPhone 6S Plus“, „iPhone 7“, „iPhone 7 Plus“, „iPhone 8“ „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: