Lietuviška automobilių dalinimosi paslauga „CityBee“ drebina Europą: už 110 mln. Eur pirks daugiau nei 5 000 automobilių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

quartz 2018-12-17 12:49
Naudojuosi paslauga gana daznai. Vertinu tik teigiamai. Jeigu butu zemesnes kainos, galimybe palikti auto visoje Lietuvoje, 100% tikimybe rasti laisva automobili netoli ir priedo paspirtuku nuomos paslauga tuomet tikrai nelaikyciau savo asmeninio auto. Tikiuosi tokia diena kada nors ateis.
kukulis4 2018-12-17 13:44
Is esmes, pritariu. Kai jie pasiulys paspirtukus (kuri mano supratimu, bet kokiu atveju turetu kainuoti pigiau nei automobilio nuoma), tai zmogui, kuris didziaja savo laiko dali praleidzia mieste, nuosavas automobilis taps nebereikalingu. Manau keliu ateinanciu metu begyje tai smarkiai prsiides prie mazesniu spusciu mieste.
kukulis4 2018-12-17 13:47
PS. idealiu atveju, butu gerai dar koki stipru konkurenta turet, nes tai garantuotu maziausia imanoma kaina. Zinoma, uberis, taxify, spark'as ta konkurencija kazkiek sudaro, bet idealiu atveju galetu buti ir dar geriau.
amas 2018-12-17 16:11
Aš pavogčiau paspirtuką jei rasčiau gatvėj nepririštą nu ta prasme, jei veiktu tikiu pat principu kaip auto dalijimasis su apsu. Kaip turėtu atrodyt paspirtukų dalijimasis, stovai kaip dviračių, kur negali ištraukt, bet tada reiktu jų ieškot, tada nuvažiuoji kur nori ir vėl ieškai kur įkišt, o tada jau eini savo reikalais. Čia būtu kaip vietoj mobilaus telefono naudotis telefonų budelėm, ar automatais, arkaip jie ten vadinas. Nors galėtu į mašinas kaipnors įntegruot, panaudoji ir gali įkišt į bagažinę, kad ir kitoj mašinoj nuoma už dieną, tada gali laikyt darbe, bet taba ble dalinimosi nelieka... ai pirkčiau paspirtuką, bet neturiu kur laikyt, dviračio dar labiau, eina nafik maži butai, riek juos griaut ir statyt namus su garažais visur, riek griaut miestus ir padaryt su gražiais kvadratiniais kavrtalais daug parkingo ir viską tavrkingai nuosekliai, o ne iš gabalų kaip dabar, senamieščiai bl*t gražu, archtektūta , eina nach**, kur ble paspirtuką laikyt ner, pravažiuot neina ir dar renovacijos chruvsčiotkių, tai išvis ble negaliu žiūrėt tai ir privis visikių dalybų dar žmonų dalijimasį sugalvokit, tai nereiks taip daug ir sunkiai dirbt ir važinėt per kamščius dalintom mašinom ir paspirtukais. Viskas pietūs baigti, einu dirbt.
kukulis4 2018-12-17 16:52
Jei netinka tau, nereiskia, kad netinka niekam. Tavo keliamos problemos yra visiskai paprastai sprendziamos siandieniniu technologiju pagalba, bei tokiomis paslaugomis besinaudojanciu samoningumu. Paspirtukas beabejo, kad bus prirakintas, ir paliki/pasiimti ji galesi tam tikruose taskuose, kaip kad dabar dviracius. Nezinau ar tu matai ar ne, bet as tai matau, kad dviracius zmones nuomojasi, ir jais vazineja labai daug. As pats nevazineju, nes man reikia greitai, o greitai vaziuodamas suprakaituoju, bet kai bus paspirtukai, tai butinai vazinesiu. Ir daugelis kitu vazines.
Pasalietis 2018-12-17 17:59
Siaip uzseni paspirtukai su gdps ir nevaziuoja kol perapsa neatrakini. Taip pavogtu buna. Bet pavogus gali mesti i lauza. O amas katik prisipazino kad vagis yra
Kyborg 2018-12-17 18:39
Ką tik prisipažinai, kad elementarios ironijos nesupranti.
AAA000 2018-12-17 19:24
nuoma racionalu tik atvykeliams. vietiniams nuomot aktualu nebent stambiagabaritinius pervezimus. jei vietiniams aktualu nuomotis vien del pervaziavimo - cia rodo, kad miestas sudinai isvystytas ir neturi normaliu miestu infrastrukturos. truksta ir normalaus greito vieso transporto ir sutankintu stovejimo vietu autotransportui. tiesiog to nera. trumpiau - tiesiog didelis kaimas - vaizduojantis miesta... cia grynai kaimietiska paslauga - dalintis transportu. kaimuose tas vyksta principe dykai... as nematau cia jokio didelio dziaugsmo - kad pas mus Europoje didziausia kaimieciu koncentracija sutankintuose kaimuose... uzsiklijaves ant siknos miestiecio lipduka ir dar mokedamas uz tai nuoma miestieciu netapsi...
iPienius 2018-12-17 20:59
tai faktas, kad tik atvykeliams. jei kasdien reikia automobilio vazineti i darba, tai nuoma visiskai neapsimoka ir yra nesamone.
kukulis4 2018-12-17 21:21
as tai megstu viska paremt skaiciais. O mano skaiciai tokie, kad seimoje turim viena automobili, darbo dienomis juo dazniausiai naudojasi zmona, nes jai darbas-namai - 50km, o man nepilni du, tai vaikstau peskom. Visgi neretai pasitaiko, kad reikia kazkur nuvaziuot, kazka padaryt, nuveikt ir peskom tai padaryt neiseina, tai tenka susirast kuo pavaziuot. Jeigu pirkti dar viena masina, tai prisideda nemazai islaidu - reiktu antro garazo, tai turbut tektu nuomot, pacio automobilio kaina, degalai, einamosios islaidos - isdalinus viska, na gautusi kokie 300 eur per menesi kaip minimum. Vietoj to as naudojuosi viesuoju tp, taksi, uberiu, taxify, spark'u, city bee. City bee tai tik vienas is varijantu, net ne pigiausias, taciau tam tikrais atvejais patogus, ir greitesnis nei, kad kiti. Vidutiniskai per menesi transporto paslaugom man gaunasi apie 60 euru, ir tai yra juokinga suma lyginant su tuo, kiek kainuotu islaikyt antra automobili, su kuriuo is miesto, tiketina, niekad ir neisvaziuociau. Faktas, kad City Bee cia veikia pelningai yra irodymas, kad tokiu kaip as yra pakankamai daug. Kurioj vietoj cia yra blogai, nepatogu, kvaila - as nezinau, tu man gal parodysi. Jeigu tavo utopijoj mieste veikia nemokamas ir puikiai isvystytas viesasis tp, tai mano utopijoj tokiu atveju visi sio miesto gyventojai generuoja bent jau tokia pridetine verte, kaip kad as, arba didesne. Jeigu tavo poziuriu sita koreliacija nebutina, tai mano poziuriu, tada, tavo IQ turetu konverguot i tavo lakierkos ismiera
Paprastas_zmogus 2018-12-18 08:25
Nekarščiuoji?
nzn 2018-12-18 08:49
Aš taip pat citybee naudoju nuo pat jo atsiradimo. Tokia paslauga išsprendė antros mašinos poreikį. Kainos kai kada juokingos, kai kada ir brangios, visko pasitaiko, bet svarbiausiai laikas ir patogumas. Dar galima pridėti ir kokybę, nes daugelis auto pasitaiko gana naujos 10-20k rida.
sub 2018-12-18 09:06
Tu gali upgrade savo smegenams kada padaryt ar ne? Nuoma racionalu visiems. Ir jei galvoji, kad tik atvykėliai nuomuojasi, tai pagalvok dar kartą. Nuomuojasi visi, kas turi teises ir neturi auto. Žmonės nuomuojasi trumpiems, ilgiems atstumams ir net paroms. Mano ilgiausia kelionė su citybee buvo apie 3.5 valandos, o dažniausiai tai trumpos kelionės čia ir dabar. Nuosavas automobilis patogiau ir tai nevisada, bet Citybee yra puiki alternatyvą ne tik nuosavam auto, bet ir viešąjam transportui. Kaimas turi savų pliusų, savų minusų. Kaime žmonės dar nėra taip sušiktai besirūpinantys tik savimi. Bet žinai kas labiausiai neša kaimu? Tas, kuris daug šneka, bet esmės mažai tepasako.
Nerkus 2018-12-18 11:05
Vežiau tėvus prie Stelmužės ąžuolo. Žiūriu atvažiuoja City Bee mašina ir išlipa dvi porelės. Vadinasi žmonės net keliauja su City Bee mašinomis.
sub 2018-12-18 11:26
4-turiems, parai išsinuomuot bitę nėra žaiuriai brangu. Manau bus pigiau visai dienai Kaunas-Anykščiai-Kaunas, nei aubuso bilietai 4riems pirmyn ir atgal. Nežinau kaip kiti sugebą matyt kažkokių minusų.
Ar_as? 2018-12-18 11:46
Nieko tu nesupranti: nuosavas pigiau. Pigiau, jei perki lavoną dūminantį panašiai kaip katilinė, remontuoji jį garažiukuose, kurių savininkai mokesčiais laiko elektros pardavimo kainą (todėl jos vengia ir elektrą pyzdina iš kaimyno arba bendrijos) arba išvis jo neremontuoji, bet investuoji 50 eur draugo petro broliui, kad praeitų techninkinę, o atvažiavęs miestę dulkiniesi valandą, kad surastum kokiam žmogui užstatyti kiemą/garažą, ar perėją, kad tik nereiktų mokėt už parkingą. Žymiai pigiau, visokie citybee ir sparkai tik pižonams gėjams, kurie nemoka savo padangiuxo pasiremontuot.
godevil 2018-12-18 12:20
Vakar mano senas grabas nustojo varinet antifriza, be automobilio as kaip be ranku, servisas bbzino kiek laiko taisys. Sedi i city bee ir vaziuoji, kol atgaivins sena graba. Puiki paslauga, protinga kaina.
amas 2018-12-18 12:42
Ble tikrai pavokčiau neprirakintą paspirtuką ir išlupčiau akumą ar dar ką nors naudingo, dalis galima kur nors buitije panaudot. Kai mašina nuomojuos visad noriu pasimti vaistinėlę, bet žmona neleidžia. Bet jaučiu vistiek tektu susimokėt. O jūs nieko nevagiat? Keistuoliai, tikrai gerai ką nors pasiimt ko niekas nesaugo.
kukulis4 2018-12-18 13:38
Mes ne, nevagiam. Mes protingi, todel mum atnesa ir palieka, - vagia tik durneliai visokie.
shift 2018-12-18 15:53
CityBee geras dalykas, neseniai išbandžiau krovininę bitę, įspūdžiai puikūs. Teisingai kažkas paminėjo, kad CB gali atstoti antro automobilio poreikį, tas tiesa. Tik aišku pagrindinio auto tikrai neatstos, ypač kai reikia vaikus po miestą išvežioti, ir į sodybą savaitgaliais nulėkti, tada jau kaštai gautųsi per dideli. Bet epizodiškai pasinaudoti paslauga tikrai yra puiku.