Ar didieji laivai turi raktelius? Kaip užvedami jų varikliai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2018-12-19 10:38
Vienu žodžiu, yra panašumų į seną "Belorus" traktorių. Ten irgi nėra raktelių.Variklį paleidžia benzininis paleidimo varikliukas, užvedamas traukiant virvutę. Tad pavogti traktorių lengviau negu lengvąjį automobilį.Ypač seną "Belorusą"
HardAxe 2018-12-19 11:11
belorusą dar reik mokėt užvesti, o pavogti keyless automobilį užtenka nusipirkti kelis šudukus iš ebay
Almiasas 2018-12-19 11:45
Ir lengva, ir ne - tuo pačiu metu. Nes tas benzininis paleidimo varikliukas gali sunkokai kurtis, užsikūrus reikia mokėti tinkamai pasukti tokias dvi svirtis. Aš šiek tiek žinau šitą sistemą, bet paleisti pagrindinio dyzelio tokiu būdu nemokėčiau, nesu to daręs praktiškai.
SaMaras 2018-12-19 12:41
Raktelius belorusai turi. Pūskačiaus užtempimas pančiu, tik kaip avarinis reikalas, nes šiaip ten vistiek starteris užsukinėja jį. O jei neveikia starteris, neatmestinas variantas, kad neveikia ir pūskačius.. dar vis tenka pamatyt kaimuose kur ant kalniuko užvarytą traktoriuką, tuomet net ir to paleidimo variklio nereikia..
R35P3CT 2018-12-19 22:00
Kodėl nėra ? turi rakteli. Vaikystėje važinėjau su belarus mtz 80, ten buvo raktelis Ir dar toks masės mygtukas buvo, jį paspaudi ir tada pasuki rakteli - užsikuria
audriusn 2018-12-19 23:10
kaip, kaip? kreivu starteriu, kaip daugiau.
Vytax 2018-12-20 00:16
Dauguma belarusų ir jumzų buvo su „puskačiais“. Nes elementariai akumuliatoriai buvo deficitas. Be to ir žiemą su „puskačium“ užvesti variklį lengviau, nes šis ne tik suka variklį, bet jį dar ir pašildo. Aišku buvo ir starterinių, bet gerokai mažiau. Buvo ir tokių variantų, kai „puskačių“ užveda elektrinis starteris, bet čia retenybė. Dėl užvedimo ir pavogimo mano nuomonė būtų priešinga. „Puskačius“ yra toks delikatus reikalas. Tai jautrus dvitaktis variklis. Tam kad užkurtum reikia žinot kiek „paduot“ benzino. Per mažai - nesikurs, per daug - užsisiurbs. Tad tik savininkas žinos kaip greitai jį užvesti. Be to ir garsas, kurį jis sukelia gali išbudinti visą aplinkinį kaimą. O štai starterinius traktorius mano manymu žymiai lengviau pavogti (įskaitant vakarietiškus). Ten elektros grandinės primityvios. Pakanka sujungt vieną ar du laidus, atsuktuvu užtrumpint starterio rėlę ir traktorius užvestas. Kiek sudėtingiau su naujais traktoriais, kurie naudoja CommonRail. Bet ir čia traktorių gamintojai naudoja lygiai nulį apsaugos sistemų. Vagims užtenka turėti standartinių raktų rinkinį ir jie jau visagaliai, gali pavogti bet kurį traktorių ar statybinę mašiną. https://www.youtube.com/watch?v=GfWBbf40o-A Šio video pabaigoje matomas raktų rinkinys. Pavyzdžiui su jame esančiu raudonu rakteliu galima užvesti, bet kurį naują John Deere traktorių. Net ir tą kuris rytoj išriedės iš gamyklos. Nes vienas ir tas pats identiškas raktas naudojamas visiems traktoriams. Tad tiek to saugumo.
iPienius 2018-12-20 09:06
belarusa gali paprasciausiai uzvesti ant buksyro arba is viso nuo kalniuko pastumes. nors naujuose traktoriuose ir visu vienodi rakteliai, taciau viskas yra daug sudetingiau. teko man su naujais traktoriais vaaziuoti, tai ten yra pilna visokiausiu apsaugu, kad nesusizalotum pats ar nesuzeistum kitu aplinkui esanciu asmenu. pavyzdziui jeigu kokios nors rankeneles, mygtukai nera neutralioje padetyje, o buvo palikti ijungti darbineje padetyje, tau net neleis pasukti starterio rakteliu. arba buna sedyneje jutikliai, kad jeigu niekas nesedi, tai vel gi uzvesti negali. net jei sugebesi uzvesti varikli ir ijungsi pavara, bus taip, kad traktorius nepajudes is vietos. tiesiog reikia turet bent minimaliai ziniu apie jo valdyma.