Rusija paskelbė naujas detales apie povandeninį branduolinį droną „Poseidonas“, kurio „neįmanoma numušti“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2019-01-10 11:45
Žodžiu nieko naujo, " užteršti gan didelę priešų teritorijos dalį radioaktyviaisiais izotopais" - skirtas taikytis į civilius (pvz koks nors didmiestis prie vandenyno), nes į karines pajėgas būtų per sunkus lygis.
SaMaras 2019-01-10 12:07
Man įdomu, kokį greitį galima pasiekti su propelerine „torpeda“ juk ten irgi prasideda kavitacija. Škval pasiekia didesnį greitį, bet ten kitokio tipo variklis. Ir pati drono forma nelabai primena kažko, kas skrietų superkavitacijos maiše, bet šitas teiginys grynai tik iš emocinės pusės, nes teiginių patvirtint negaliu o tik „man taip atrodo“ Iš esmės tokio tipo ginklas kad ir su daug prastesnėmis charakteristikomis labai jau nepatogus priešininkui, nes gabaritai maži, autonomiškumas didelis.. gali ilgai ir lėtai plaukioti... gali galbūt jau dabar atplaukti ir nugulti kur nors strateginėje vietoje ir esant reikalui „užteršt didžiulę priešo teritoriją“ Dėl pačio cunamio 500m tai nežinau kas pasikeitė, nes dar SSRS laikais buvo planuojamas tokio tipo ginklas, bet kiek prisimenu buvo atsisakyta, nes JAV iš Atlanto pusės lyg per mažai gylio buvo, o iš Ramiojo kalnai per arti..
Niemand 2019-01-10 15:19
Vidutinio cunamio energija - 10^14 J arba 24 kT TNT ekvivalentu. Displacement to wawe koeficientas apytiksliai 0,002, taigi net jei visa bombos energija nukeliautų į vandens masės "kilstelėjimą", vidutiniam keliolikos metrų cunamiui reiktų 12 MT bombos. 500 metrų cunamiui vien dėl energijos tvermės dėsnio prireiktų gigatoninės bombos, kuri neegzistuoja, o jei ir egzistuotų - būtų gerokai didesnė už tą jų torpedą. Greitis kaip kavitacinei torpedai neišsiskiriantis, neaišku, kodėl gi jos nebūtų galima numušti, pvz., dvigubai greitesnėms vokiečių barakudomis. Na o girtis, kad povandeninio objekto nepaimsi priešraketinėm ir lazerinėm sistemom, tai vienok tik darželinukams galima.
daynewss 2019-01-10 23:00
Įtariu, kad šį "net analagov v mire" valdys tas "robotas" iš technologijų parodos, kur vaikus mulkino. O į vandenį nuleis dvikojis robotas, kur Maskvoj per karinę parodą prie įėjimo į paviljoną stovėjo.
HardAxe 2019-01-11 09:59
čia ne cunamis, o vandens stulpo, sprogimo metu, aukštis.
evaldosia 2019-01-11 20:21
video tai standartinė torpeda.kad pasiektų tokį greitį reikėtu kad būtų sraigtai prieš torpedą,o vairai prieš sraigtus.kadangi radaras nematys priešais save tiesiai,sistema turės vinguriuoti,be to turės torpeda kas kartą išplaukti į paviršių pasitikrinti pagal gps kur esanti,nes nemanau, kad kas turi vandenynų povandeninius žemėlapius.nors gal ir turi bet tai nuskanavo antvandeninis laivas spec. tokiai užduočiai atlikti su konkrečiu maršrutu.gal ir ne vienu.
immortallt 2019-01-11 20:59
Dar vienas niuansas - ji egzistuoja tik rusų fantazijose.