Paskelbė analizę, kuris gamintojas sparčiausiai atnaujino išmaniuosius telefonus iki „Android Pie“  ()

Kaip dažnai atnaujinamas Jūsų išmanusis telefonas? Jus tenkina atnaujinimų išleidimo greitis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autoritetingas leidinys „Android Authority“ nusprendė išsiaiškinti, kaip įvairūs „Android“ pagrindu veikiančių išmaniųjų telefonų gamintojai savo įrenginiams išleido naujausias operacinės sistemos versijas. Tuo tikslu buvo įvertinti „Samsung“, „Sony“, „Xiaomi“, „HTC“, „Motorola“, „LG“, „OnePlus“, „Huawei“ ir „Nokia“ modeliai.

Šiuo požiūriu blogiausiai iš visų dalyvių pasirodė LG, nes „Android Pie“ platinimas flagmanui „LG G7 ThinQ“ prasidėjo praėjusią savaitę ir tik Pietų Korėjoje. Tikimasi, kad dauguma LG modelių pirkėjų galės patirti „pyrago“ skonį ne anksčiau kaip antrąjį šių metų pusmetį.

Tarp autsaiderių taip pat pateko „Motorola“, kuriai prireikė 157 dienų tam, kad išleistų naujausią „Android Pie“ programinės įrangos versiją. „Samsung“ atveju šis laikotarpis truko 140 dienų, „Nokia“ – 135 dienas, „Huawei“ – 134, o „Xiaomi“ atnaujinimo paruošimui sugaišo 121 dieną. Tuo tarpu „OnePlus“ ir „Sony“ dirba greičiau nei konkurentai, o jų išmanieji telefonai pirmieji gavo atnaujinimą iki devintos operacinės sistemos versijos.

Verta pažymėti, kad išmaniųjų telefonų kūrėjai „Android 9.0 Pie“ atnaujinimui sugaišo mažiau dienų, nei prireikė įrenginių pervedimui į „Android Oreo“. „Google“ operacinės sistemos devintos versijos atnaujinimo sukūrimui gamintojams prireikė vidutiniškai 118 dienų, o „Android Oreo“ ir „Android Nougat“ atveju šis parametras buvo atitinkamai 170 ir 192 dienos. Sumažinti atnaujinimų išleidimą trukmę padėjo „Project Treble“, kuris palengviną OS pritaikymą prie konkrečios techninės įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: