JAV mokslininkai sukūrė unikalų prietaisą - jo dėka telefono nereikės įkrauti iš viso: kaip tai veikia ir iš kur jis gaus energijos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2019-02-04 09:53
Didesnės nesamonės nesu girdėjęs. Čia gal labiau tiks kokiems mažai energijos vartojamies prietaisams, kaip koks širdies vožtuvas ar dar kas, bet tikrai ne telefonas, kuris ryja daugiau elektros nei routeris. p.s. avarage routeris naudoja 6 W energijos, kuri transliuojama 360. Tai jei tu sugeri tik 1%, tai čia gautusi, kad gaudydamas wifi pasikrautum visus 0,06 W WOW. NEBEREIKS KRAUTI TELEFONO!!!! loooooooooooooooooool
diedukas 2019-02-04 12:43
Senas bajeris : http://www.radiocool.lt/ikroviklis-iman ... alu-video/
Pasalietis 2019-02-04 12:57
Nfc seniai nquja radijo bangas, kaip energijos saltini
Monochamus 2019-02-04 13:00
Na tie matavimai kiek kilovatvalandžių elektros energijos išeitų už kainą visiškai ne į temą. Juk tikrai ne dėl to, kad neišsimokėtumėme už elektrą tokius prietaisus pirksime, juo labiau, kad elektros energija tikrai nėra "nemokama" - už ją sumoka routerių savininkas. Esmė yra patogumas. Jei telefonas pats krausis būdamas kišenėje, tai yra tikrai patogu. Klausimas tik kokiu tempu tas pakrovimas vyks... Jei per valandą išstenės tik kokį procentą, tai beveik tas pats, kas nieko. Panašiai šiuo metu yra su powerbankais, kuriuose įmontuoti saulės elementai - norint pilnai pakrauti tokį powerbanką vien iš saulės elementų, tai reikia gal savaitę palikti lauke ant saulės. Kai nėra jokio kito varianto (pvz sudužo laivas ir atsidūrei negyvenamoje saloje), tai gal ir ok. Bet praktiniam naudojimui visiškai bevertis dalykas.
HardAxe 2019-02-04 15:55
"Bandymų metu „rectenna“ prietaisas sugeneravo " šūdą jie ten krausis. Geriausiu atveju sumaišė mili su micro. Jeigu telefono ekranui užtektų 40uW baterija ir tiap tarnautų amžinai.
Hmz 2019-02-04 16:38
O dabar T. skaitytojams pademonstruosime neribotas matematikos pritaikymo galimybes. Jei 7Wh bateriją sunaudojame per dieną, tai krovimo galia turi būti 7Wh/24h = 0.3W. Kadangi pademonstruotas prietaiso naudingumo koeficientas buvo 40uW/150uW = 0.27, tai viso prietaisas turės spinduliuoti 0.3W/0.27 = ~1W. BET. 40/150 įsisavinimo naudingumas įmanomas tik visiškai arti prikišus telefoną. Realybėje, nenaudojant kryptinių antenų ir įsisavinant energiją bent metro atstumu, naudingumas laisvai nukris iki 1/1000 eilės ir žemiau. T.y. spinduliuoti teks ne 1W, o 1+kW, kas automatiškai paverčia namus mikrobange. Beje, su skaičiais ten tikrai privelta, nes tų juokingų 40uW neužtenka net užžiebti vienam paprastam LED-ui, ką jau besakyti apie kur kas didesnio ploto ekranėlį.
AAA000 2019-02-04 16:56
nera gi idealiu technologiju kad iskart atsirado ir tapo ideali kaip reiketu tavo poste irgi nesutapimai - jei signalas kryptinis ir savireguliacinis kryptingumas - tai spinduliuos energija i telefona ir aplink ji , o ne i visa aplinka. taip kad prielaidu nera - kad bus mikrobange. taip pat galima manau naudot energijos sugertuvu didinimo plota. pvz gamint drabuzius su daug imtuvu dideliam pote ir specialia kisenele telefonui ar kazka panasaus. galima tuo paciu metu ir saules energija rinkt. taikyt kelis tipus energijos kaupimo. taip pat tobulint energijos vartojimo prietaise ekonomiskuma. galbut galima gamint komponentus - imancius energija savo veikimui tiesiogiai ir turincius savo asmeninius mazus mikro akumuliatoriukus ar ten veikimo rezerva. ta prasme dirbt galima iskart daugeliu krypciu - kaip ta energija gamint, kaupt, perduot ir naudot. as manau tai jau duoda rezutata. kiekviena mobiliu rysio ar diagnostiniu prietaisu karta vis geresne ir geresne. greiciausiai imanoma sukurt ir beakumuliatorinius mobiliu telef variantus. kad veiktu nuo energijos is rysio-duomenu transliavimo stociu. bet cia net bazini veikimo principa gali tekt keist energijos eikvojimo skaiciavimai nesvarbu, kad teisingi siam momentui. svarbu tai - kad patys naudingumo skaiciavimai irgi sensta. pvz LED technologija yra tokia taupi, kad pigiau yra degint LED sviestuva istisai, negu laikyt apsvietimo ijungimo detektoriu apsvietimo lempai - nes detektorius eikvoja daugiau energijos uz pati LED, kuris apsviecia detektoriaus apimama teritorija net energetinio taupymo technologija pasidare zalinga taupymo prasme... aisku kvailiai niekada nieko nepastebi ir jiems viskas visur ir visada negerai ir negerai, kol to "negerai" nesukisi jiems tiesiogiai i tamsiaja skyle...
Hmz 2019-02-05 11:45
Normaliam apšviestumo detektoriui su LED valdymo rele pakanka max 1W energijos, įskaitant AC-DC konverterį ir relę, o jei priimsime tavo dogmą apie tobulėjimą, energijos suvartojimas juose dar mažės ir mažės. Aplinkos apšvietimo LED prožektorius tipiškai naudoja 5W, ir kad ir kaip tu tobulintum LED-us, energijos tvermės dėsnio nepakeisi. O jei pačiam nepasisekė su kaistančiu kinišku "taupiuoju" prožektoriumi, tai čia niekas nekaltas.
AAA000 2019-02-05 12:06
yra gi elektroninis kryptingumo valdymas, kam dar kist kazkokius servomechanizmus? ta prasme gremezdiska mechanika. kontaktiniai sujungimo budai irgi nebutini. galima sukurt bekontakte kisenele ir pritaikyt - standartizuot. panasiai kaip leksteles paguldyt telefonui. aisku apsiribos greiciausiai dizainas - bet kam jis rupi be daugumos mulkiu? judesio detektoriu energetines sanaudos priklauso nuo aprepiamos teritorijos tiesiogiai. cia irgi desnis - jei taskinis aktyvus detektorius. energetiniu sanaudu irgi nebesumazinsi gali tik prastint suveikimo kokybe ar siaurint apreptis... kai ir LED ir detektoriai principe ant to pacio principo veikia - skiriasi tik tuo, kad detektorinio apsviestumo zonos zmogaus akis nemato prajuokinai su savo samprotavimais - kad kinai cia kalti vienintelis man zinomas budas issprest sita energetine racionalumo problema, tai reikia isvis apsvietimo sistemas naikint ir keist jas kazkuo tokiu kaip naktinio matymo technologija... o pas mus ja net riboja - nes saugumas ten koks nors pazeidziamas kazkokiu parazitu su aukstesniu leveliu ir pan... as tau tada kita klausima duodu - tau aplamai rupi reali technologine zmonijos pazanga?
amas 2019-02-05 15:59
Jaučiu net man taip spangt neišeitu.
Hmz 2019-02-06 09:49
O dabar skaitom pramoninių gaminių datasheetus ir nustojam kalbėti nesąmones pramaišiui su debiliškais smailais: PIR sensorius: https://www.versasense.com/files/datash ... 201112.pdf Sensoriaus kontroleris: http://www.netzmafia.de/skripten/hardwa ... SS0001.pdf Susumuoti mikroamperus ir padauginti iš įtampos paliksiu pačiam.