Tesla už daugiau nei 200 milijonų dolerių įsigijo ultrakondensatorių ir baterijų gamintoją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2019-02-05 20:51
Šaunu. Gali būti realus progresas su baterijomis, nors ir ne drastiškas
Xdmin 2019-02-05 21:43
Kuo naujesnis VDV tuo jis atrodo blogesnis patikimumo /ilgaamziskumo klausimu, tuo tarpu elektromobiliai - atvirksciai, kas visai dziugina Su elektromobiliu pirkimu panasiai kaip su vaizdo plokstemis, nepirk siandien, nes rytoj bus geresniu, o senesnes pigs
AAA000 2019-02-05 22:36
siektiek kitaip su elektromobiliu. labiau kaip su mobilkom. akumas nustimpa ir ismetamas nors dar puikiai veiktu ir veiktu. su naujesniu tegauni tik daugiau visokiu programiniu navarotu, galbut vos vos geriau adaptuotu, bet ne pagrindines vaziavimo savybes. velgi uznesa telefonus - geriau kalbejimo neperduoda - tik daugiau programeliu prikista...
Benediktas 2019-02-06 09:58
Negalime visada gyventi naudojant energiją iš naftos, juolab, kad ji baigsis. O kai ji baigsis, tai iškart juk neatsiras alternatyvi pakaita. Viskas vystosi mažais žingsneliais.
daynewss 2019-02-06 11:31
Manau, kad jau seniai žmonija galėjo stipriai apriboti naftos poreikį (nekalbu apie visišką atsisakymą, nes šiai dienai tai neįmanoma), tačiau tos pačios jėgos (naftos kompanijos, kartelis ar net valstybės), kurios pardavinėja naftą yra suinteresuotos, kad tai neįvyktų (technologiniai variklių "tobulinimai", pvz. taškinis įpurškimas - kažkuri japonų bendrovė) arba įvyktų kuo vėliau (patentų supirkinėjimas, pačių mokslinių tyrimų finansavimas, kad po to užpatentuoti). Trumpai tariant - jei galingieji norėtų, tai tas progresas vyktų greičiau. Tačiau bet koks galios perkelimas į kitą pozicija turi užtrukti ilgai, kad žmogus nepajustų staigių pokyčių, nes priešingu atveju tam pasipriešins. Kitas klausimas - o kas toliau? Nafta po truputį praras savo, kaip pasaulio variklio pozicijas. Kaip bebūtų bet "naftos" arba "iškastinio kuro" era lėtai, bet eina į pabaigą. Iš kur bus imami pinigai pasaulio valstybių, taip pat ir įvairių grobuonių, biudžetams?
Berserkas 2019-02-06 11:41
Jeigu nafta stipriai nuvertėtu, būtų daugiau teigiamų dalykų nei neigiamų. Vien pažiūrėjus į valstybes kurios daugiausiai eksportuoja naftą, į kokį TOP 10, būtų malonu žiūrėti kaip jos praranda didžiąją dalį biudžeto. Nes tos valstybės nepasižymi taikumu.
AAA000 2019-02-06 13:23
dar vienas praplautom smegenim man idomu - is kur jus tokius paistalus prisirankiojat?
daynewss 2019-02-06 13:51
Iš tavo mamos.
amas 2019-02-06 20:26
Jauk tik nereikia čia tų samokslo teorijų. Jei tuos patentus supirkinėtu, tai ir įgyvendintu. Nes sunku įsivaizduot tokį įdiotą, kuris tik pirktu aukso kiaušinius dedančias vištas, kad jas paslėptu rūsije ir neišnaudotu. Betkas kas turėtu kokia tikrai pranašesnę baterijų technologija tiesiog nušluotu tas naftos pramonės valstybes. Daug paprasčiau apkaltint naftininkus samokslais, kai susirenki tyrimam šaibas ir šūdas gaunas. Paprasta kai nesuvokį ką duotu geresnės baterijos, čia ble telefonai ir auto. Tai ble pakeistu viską aplink, visokie DARPA robotai, kaip jum atrodo kas juos stabdo nuo jų pasirodymo gatvėse vietoj policininkų ir panašiose situacijose.
Berserkas 2019-02-06 23:52
Jeigu nafta bus nuvertėjusi tai kokia prasmė belstis į Europą? Negi jos atėmė naftą iš jų? Jeigu staiga nukristų Europos gyvenimo kokybė, negi visi europiečiai imtu ir pultu JAV, nes jie ten geriau gyvena? Šalys kurios daugiausiai eksportuoja naftą paprastai skiria 3-6 kartų daugiau procentų nuo BVP kariniui biudžetui nei ES šalys išskyrus pora valstybių (kurios taikios). Jeigu jau dbr jos gelia aplinkinius tai kai jos prisiveis, dar skaudžiau gels.
vardasas 2019-02-07 07:27
Gerai kad yra tokiu zmoniu kaip muskas, jis bent daro kazka ir yra parzitai kurie tik siurbia ir aisku kaip galime apsieiti be turgaus bobu kurios gali tik tik kalbeti, o ne kalbetis.
gytis13 2019-04-19 13:29
O aš maniau kad Muskas superkondensatorius elektromobiliuose pritaikys. Būtų įdomu, turėtum besenstantį akumuliatorių su didžiuliu leistinu įkrovimo ciklų kiekiu