Linkomanijos blokavimas sulaukė atvirkštinio rezultato – išaugo srautas ir atsirado produkcija, kurios anksčiau ten net nebuvo, o ir pašalinti jos nebeliko kaip

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2019-02-25 13:01
Na, va kaip gavosi Tik keista, kad eilinis vartotojas tokia ivykiu baigti numate, bet tame reikale kompetetingomis laikomos institucijos - ne
Pumper 2019-02-25 14:06
Tom institucijom svarbu, kad pensininkas, kuris ir taip nesinaudojo LM, nemokės pasikeisti DNS ir niekad taip ir nebepradės piratauti - mes gi kalbam apie biuroktratų irštvą, kur svarbus rezultatai ant popieriaus, o ne realybė.
conjurer 2019-02-25 14:30
Talkatif 2019-02-25 14:30
Biurokratai ir teisininkai sukišo krūvą laiko ir pinigų į procesą. Todėl reikėjo kažkokio rezultato arba kitaip būtų tekę tapti bedarbiais. O teisininkai būtų gavę nevykelių reputaciją.
Niemand 2019-02-25 15:22
Net smalsu pasidarė, kas gi tokio toje linkomanijoje yra. Gal kas pakvietimą turit?
peeplt 2019-02-25 15:59
Su džiaugsmu ir mielu noru pereičiau į legalaus vartotojo barikadų pusę. Bet turi būti kuriamos tam sąlygos. Keičiasi vartotojas keičiasi vartojimo įpročiai. Ir norėdamas pažiūrėti filmą ar paklausyti muzikos niekas nebenori eiti į parduotuvę pirkti plokštelės. Prieš kokius 4-5 metus atradau "steam" ir "xbox gold". Nuo tada mano piratavimas komp. žaidimų temoje krito iki apvalaus nulio. Man patogu sąlygos ir kokybė tenkina ir net nevargstu ieškodamas nemokamu trupinių. Kas liečia muziką man užtenka radijo ir "youtube" per vakarėlius. Manau tai legalu. Todėl kažką kopijuoti siųsti ir kaupti nebematau prasmės. Viskas patogu ir skanu. O va filmai. Vis dar lieka mano gėda. Aš tikrai nuoširdžiai bandžiau ateiti į doros kelią. Įkvėptas "steam" ir "xbox gold" pavyzdžio, galvoju ir su filmais praeis. Sumokėjau už kelis mėnesius "netfix" ir bandžiau savo filmų žiūrėjimo poreikius tenkinti legaliai. Jau po mėnesio pasidarė sunku rasti ką pažiūrėti. O po antro mėnesio visai beviltiška pasidarė. Dar plius sužinojau, kad mokame ta patį, o gauname kelis kartus mažiau turinio negu pvz USA. Supratau kad yra dar kur stiebtis ir kad dar per anksti man. Yra ir kitų platformų kur galima filmų peržiūras daryti mokamas, bet comon. Kainuoja kelis kart brangiau negu i kino teatrą nueiti. Reikėtų puse minimumo atiduoti, kad kas antrą vakarą filmą kokį pažiūrėti. Filmas vakare namie už 1-3 eur. Kokybiškas nepiratinis ir ne dviejų metų senumo. Ir aš pamirščiau visus piratus. Kas dar lieka iš piratinių, tai programos. Su jomis irgi viskas manau sparčiai tvarkosi. Bet tik dėl to kad patys programų kūrėjai ir platintojai po truputi darosi samoningi. Nejaugi manote kad šeimos žmogelis sugalvojęs pasigrąžinti atostogų nuotrauką, puls pirkti profesionalią nuotraukų redagavimo programą. Arba studentas vos sukrapštęs studijoms ant kompo, puls investuoti į visus office paketus, grafikos redagavimo ar kokio projektavimo programas. Tikrai ne. Bet viskas tvarkosi. Dabar pasidarė imanoma labai nepirataujant ir nuotrauką susitvarkyti ir už padorias kainas visus kitus reikalus susitvarkyti. Per paskutinius kokius 10metų aš toje srityje matau teigiamus poslinkius. Bet visi jie atsiranda ne dėl kovos su piratais, o įsiklausymu į vartotojus ir tinkamų vartojimo platformų kūrimu.
Staska 2019-02-25 16:37
. Čia visos esminės piratavimo priežastys ir parašytos. Pačiam man, labai retai, bet būtinai reikia MS Office programų. Pažiūrėjau keik kainuoja - apie 140 Eur internetinėse parduotuvėse, tai pasiėmiau nemokamai Jei būtų kokie 29 Eur, nusipirkčiau tikrai, net nesukdamas sau galvos. Lietuvoje minimalus atlyginimas yra apie 420 Eur į rankas, MS Office kaina sudaro trečdalį minimalaus atlyginimo dydžio ir dar tikimasi, kad pas mus piratavimo lygis bus labai mažas ?
HardAxe 2019-02-25 16:49
kas is jusu gaunat minimuma meskit i mane akmeni As labai retai pasileidziu zaidima ir neuzsistoviu ties vienu ar kitu. Mano atveju galimybe uz fiksuota mokesti zaisti ka nori pvz 20h/men butu idealus sprendimas. Sukurtu steam subscriptions,kaip kad dabar atsirado Origin, manau dar labiau sumazetu piratavimo.
Stebėtojas 2019-02-25 17:50
Kadangi gaunu du minimumus tai mesiu du akmenis Gerai, juokus į šalį. Filmams ir žaidimams reikia turėti laiko ir pinigų. Jei laiko nėra - kam tada netfliksas su mėnesiniu mokesčiu reikalingas? Patogiau kartą per metus atsisiųsti 2-3 filmus jei labai norisi. Su žaidimais šiais laikais yra gerokai paprasčiau nei anksčiau. Pilna free to play tipo žaidimų (tai nereiškia, kad negali susimokėti). Jei nesi absoliutus maniakas siekiantis būtų reitingų viršuje - rojus. Įvairių programų šiais laikais pilna (klausimas tik kokybėj), net ir nemokamų daug. Yra ir nemokami office su maždaug tom pačiom galimybėm kaip ir MS Office. Nemažai kas net standartinių galimybių pilnai neišnaudoja, ką jau kalbėti apie visokias spec. funkcijas. Dar lieka muzika ir knygos. Reikia būti užkietėjusiu melomanu, kad pirktum, kai yra viešai prieinamos muzikos, plius yra radijas. Vienintelė problema yra knygos - šiuolaikines tai galima įsigyti internetu, bet retesnių ar senesnių leidimų ne visada rasi fiziniu pavidalu.
vazzy 2019-02-25 17:58
jeigu rimtai reikia tai PM, tik prieš, pagalvok ar tikrai naudosies, nes pakvietimų nėra tiek daug ir juos sunkiau gaut nei kitur
Niemand 2019-02-25 18:21
Man tik iš smalsumo, nemanau, kad naudočiausi. Jei nėra atliekamų - nereikia.
Transhuman 2019-02-25 18:50
Komikas. ) Ką tu į tai, jeigu kažkas turėtų ne ten 1-5 pakvietimus, o mažiausiai 5000? )
Moribus 2019-02-25 19:14
Patys EU apsišiko, tyrimas pradė, kad nekenkia piratavimas. https://gizmodo.com/the-eu-suppressed-a ... 1818629537
Gintaras64 2019-02-25 19:37
Man tai Linkomanija neveikia būtent nuo to nusprendžio dienos. Kokius 15 kart bandžiau per mėnesį laiko ir nieko.
Wolfy 2019-02-25 21:34
Nes realiai ir blokuoja tą puslapį. Reikia apeiti blokavimą ir tada viskas veikia. Pilnas internetas, kaip apeinamas šis "blokavimas". O kas dėl produkcijos atsiradusios, tai pastebėjau, kad po blokavimo atsirado krūva lietuviško kino "šedevrų".
Kirtiklis 2019-02-25 22:28
Prisižaidė su degtukais. Dabar kai Linkomanija jau už įstatymo ribų - jokie susitarimai negalioja. O pavyzdys? Visada patikrindavau ar yra Zero 3 filmas. Niekada nebuvo, nes buvo susitarimas, kad LM nedės jo, nes na Lietuvių autoriai, paremt, ir t.t. O kas dabar nutiko? O pa, Zero 3 jau yra LM platformoje. Ir netikiu kad čia tik sutapimas.
Berserkas 2019-02-25 23:55
https://atblokuoti.lt
amas 2019-02-26 13:05
Išvis turi keistis požiūris. Kopijos padarymas nėra joks nusikaltimas. Aš kaip inžinierius gaunu algą už detales kurias projektuoju, bet ne už jų dauginimą. Gavau algą ir darykit nors ir milijardą vienodų. Ar turėčiau prašyt procento už autorystę? Ar aš patiriu nuostolį padarius brėžinio kopiją? Ar su muzika yra kitaip, autorius patiria nuostolius kiekvieną kart kai kažkas perklauso dainą, o jei padaro failo kopiją, jau nuostolis? O jei šimtą kopijų ir toj pačioj laikmenoj? O gal kiekviena dainos kopija yra tapati populiarumui ir iš to uždirbama. Tik su software nežinau kaip turėtu būti, kaip kūrėjai turėtu gauti atlygį. Bet gal panašiai kaip su nemokamais appsais prikišta reklamų ir t.t.
Nosfis 2019-02-26 13:33
O tu pažiūrėk kitaip, tu dabar suprojektavai detalę ir pardavei brėžinį, o tą kompanija dabar pridaro kopijų brėžinių ir visiems nemokamai išdaliną. Tai ar tau ne nuostolis, jei būtum galėjęs tuos brėžinius parduoti kitoms kompanijoms. Taip ir dabar, daryk tu nors kiek nori kopijų, ar ten muzikos ar filmo, bet tik savo naudojimui, o neplatinimui visiems draugams ir kam netingiu. Kaip irgi, dabar nusipirkau žaidimą ir suinstaliavau ant dviejų skirtingų kompiuterių, bet naudojuosi tik aš. Bet dabar yra klausimas, kaip suvaldyti tas kopijas, kad neišdalintum visiems ?
amas 2019-02-26 16:00
Tai įkėlę dainą youtuben daro "labdarą"? Per radija leidžiant atsiima kažką, bet ar gali žinot kiek kas klausė, jei klausė didesnis žmonių kiekis nei numatyta, tai jau nuostolis? Jie nebepirks, ar niekad nė nebūtu galvoja pirkt? Jei iš youtube kopiją pasidarei, piratauji, o jei iš youtube kalusai tai nebe? Tai youtube moka už peržiūras, bet jei gerai suprantu tik skirtingi įrenginiai skaičiuojami. Taip suprojektavau, man sumokėjo ir pirmyn, imkit ir naudokit. Kopija nėra prakė, jei kopijai padaryt nereikia atlikt joko darbo. Labai paprasta nekontroliuoji kopijų ir imi tik už darbą, kurį darai, koncertai, kino tetrai.