Ar žinote, kas bendro tarp Karcher, Bosch, Hilti ir DeWalt siurblių ir kodėl nėra jokio skirtumo, kurį pirksite? Remonto meistro komentaras ir praktiniai patarimai, kaip nebūti apgautiems garantiniame aptarnavime (Video)  (6)

Karcher specialistas Valentinas turbūt net nebūtų pradėjęs kalbėti apie visus šiuos statybinius ir pramoninius siurblius, jei nebūtų pamatęs, kaip kitas „youtuberis“ Aleksėjus skundžiasi garantiniu aptarnavimu. Tris kartus vežė siurblį į garantinį, per kelias dienas meistras jį suremontavo, siurblys grįžo darbuotis į objektą ir lygiai po 20 sekundžių, kai turėjo įvykti filtro nukratymas, pradėjo visas drebėti ir akivaizdžiai buvo kažkokia problema, kurios niekaip neišsprendė. Tad Valentinas nusprendė pasidalinti savo mintimis kas gi čia vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pamatęs Aleksėjaus vaizdo įrašą supratau, kad turiu ką pasakyti visiems, iš kurių garantinis aptarnavimas tiesiog tyčiojasi“.

Pirmiausiai Valentinas pasako įdomų dalyką. Pasirodo, kad siurbliai po Hilti prekės ženklu ir siurbliai po Karcher prekės ženklu yra praktiškai to pačio gamintojo. „Taip, atspėjote – Karcher kompanijos. Tai yra tie patys siurbliai, tik skirtingais pavadinimais.“

Valentinas pasižiūrėjo į techninius siurblių brėžinius (1:45 min.) ir pamatė, kad Hilti yra lygiai toks pats, kaip Karcher. „Akivaizdu, kad specializuoti įrankių gamintojai nesivargina kažką išradinėti dėl kelių klientų, o tiesiog užsakinėja siurblius iš didelių ir patikimų gamintojų - tai nėra jų pagrindiniai produktai ir taip labiau apsimoka.“

Net ir DeWalt siurbliai yra lygiai tokie patys, kaip ir Karcher. Tas pats ir su Bosch siurbliais - DeWalt, Hilti, Bosch nesivargina gaminti savo siurblių, jie juos tiesiog užsako Karcher kompanijoje ir tiesiog užklijuoja savo lipdukus. Tad realiai, šių gamintojų siurbliai - iš esmės senesnės Karcher versijos, nes įrankių gamintojai nesivargina nuolatos sekti visus Karcher asortimento atnaujinimus ir pastoviai tartis, kad jiems gamintų pačius naujausius modelius. 

Ir ką aš noriu patarti, kalbėdamas visus šiuos dalykus? Tiesiog jei nerandate garantinio aptarnavimo serviso DeWalt, Hilti, Bosch siurbliams arba jus, kalbant tiesiai šviesiai, apgaudinėja, tada keliaukite į Karcher servisą.

Žinoma, Valentinas pripažįsta, kad Karcher garantinio serviso specialistai sakys, kad „čia reikia eiti ne pas mus, bet vos tik jie atsidarys savo sistemoje techninius siurblio brėžinius, iškart pamatys, kad visų šių gamintojų siurbliai yra vienodi ir jie tikrai gali sutvarkyti jūsų siurblį. Užsakyti detales, jas atsigabenti ir padaryti taip, kaip jūsų siurblys vėl veiktų.“

Problemėlė yra tik ta, kad jei tuo metu jie neturėtų tinkamos detalės, tada tektų palaukti mėnesį laiko, kol atgabentų Hilti ar kito siurblio detalę. „Tačiau ne, greičiausiai būtų kitaip. Juk pripažinkite, koks skirtumas matyti ant siurblio filtro ar turbinos Hilti ar Karcher užrašą? Juk jos yra vienodos ir skirtumas tik pavadinime. Tad jei tik jums tiktų, tai į Hilti siurblį įdėtų Karcher detalę.

Tai kaip garantiniame aptarnavime apgaudinėja ir kaip to išvengti?

Valentinas teigia, kad jei jums garantiniame aiškina, kad sutaisyto siurblio niekaip kitaip negalima patikrinti, o tik nuvykus į konkretų objektą – „jums knisa protą“.

Kaip patikrinti ar viskas tvarkoje su suremontuotu siurbliu, Valentinas pademonstruoja (nuo 4:30 min.) su Karcher siurbliu, bet „patikėkite, principas lygiai toks pats ir su kitais siurbliais.“

Yra du būdai, kaip patikrinti ar tinkamai veikia siurblys ir jo filtrų automatinis nuvalymas. Profesionalūs statybiniai filtrai turi smūginį filtrų nuvalymą - kai jie apsineša nuo smulkių dalelių, jie mechaniškai yra pakratomi, kad dulkės nubyrėtų. Ir tai vienas dažniausių gedimų. Kaip patikrinti, kad po garantinio aptarnavimo vis dar kokybiškai veikia automatinis filtro nuvalymas? 

Pirmuoju atveju įjungiamas siurblys ir jis automatiniame režime kas 15 sekundžių automatiškai nukrato filtrą - pasigirsta charakteringas garsas, tad „jums daugiau nieko daryti nereikia, niekur važiuoti ir iškart, vietoje viskas pasimatys.“

Antrasis variantas yra mechaninis filtro tikrinimas. Šiuo atveju reikia sudaryti tokias sąlygas, tarsi siurblys turėtų dirbti maksimaliomis apsukomis „ir jums gali sakyti, kad čia reikia sudaryti specialias sąlygas, kad filtras būtų pilnai apkrautas ir panašiai – nė velnio, viskas labai paprasta.“

Įjungiame siurblį, siurbimo angą uždengiame rankos delnu (5:30 min.) ir laukiame. Tokiu veiksmu sudaromos identiškos sąlygos, tarsi siurblio filtras būtų užsikimšęs.

Turbinoje smegenų nėra. Juk ji nesupranta ar čia ranka uždengėte siurbimo angą ar tiek purvo, kad siurblio filtras užsikimšo. Tad siurblys pradeda dirbti maksimaliomis apsukomis ir praėjus tam tikram laikui – įvyksta filtro automatinis nukratimas ir iškart išgirsite, kaip viskas dirba ir ar gerai dirba. Viskas labai paprasta. Ir jei kažkas neveikia, iškart paliekate savo siurblį, reikalaujate, kad jį sutvarkytų ir t.t.

Valentinas dar kartą primena, kad praktiškai Karcher daro siurblius Bosch, Hilti, DeWalt ir dar keletui kitų, mažiau žinomų firmų, kadangi šios kompanijos naudojasi tokiais pačiais siurblių brėžiniais, kaip ir Karcher. Tad tai yra identiški dulkių siurbliai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(84)
(12)
(72)

Komentarai (6)