Gal laikas keisti operacinę sistemą? Didieji „Android“ trūkumai: kas jus seka ir kodėl sulėtėja telefonai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2019-03-25 10:19
Ir kas pasikeistu jei būtų Windows? Išvardintos problemos niekaip nesusijusios su pačia operacine sistema. „Nieko asmeniško, tik verslas ir nieko daugiau“.
Nosfis 2019-03-25 10:36
1. „Google“ seka jus - o kas mūsų neseka ??? Windows, iOS, jau tipo neseka ?? Dabar turbūt yra sunkiau surasti paslaugą kuri mūsų nesektų. 2. Išmanieji telefonai, užpildyti iš anksto įdiegtomis programomis - Jas galima ištrinti. Būtent su android, pas tave didžiausia laisvė, kokias programas nori naudoti. 3. Sistemos atnaujinimuose jaučiamas chaosas - Android telefonų kainos, varijuoja nuo 100 eurų iki 1000<. Kiekvieno telefono specifikacijos skiraisi pakankamai smarkiai. Čia ne pc, kur viskas yra standartizuota ir visi draiveriai eina atskirai. 4. „Android“ sąsaja nuolat keičiasi - Nesupratau esmės ?? Tipo geriau, kad nesikeistų ?? 5. Daug kas priklauso nuo „Google“ paslaugų - Gal todėl, kad čia google OS ?. Bet niekas neliepia tau naudotis chorme ar panašiai - atsisiusnti kokia nori ir naudoji. 6. Vis mažiau „Android“ komponentų yra atviro kodo - iOS ir Windows, tai ten jau pilna atviro kodo komponentų. "Galbūt atėjo laikas pereiti prie kitos mobiliosios operacinės sistemos?" - Pasiskundė, bet nieko geresnio ir nepasiūlė.
celsyum 2019-03-25 11:01
jus cia rimtai stumiat ant androido ? pasiziurekit i iOS, pasijusit kaip lele, o apple kaip lelininkas , kuris tampo VISAS virveles.
Pasalietis 2019-03-25 12:16
Nosfis ir kaip jas ištrinti jei to neleidžia telefonas?
celsyum 2019-03-25 13:08
pirkt telefona su svariu/pliku android , tokiu rinkoje dabar labai daug. kitas variantas - telefono root'inimas , kuris leis istrint viska ka nori.
Nosfis 2019-03-25 13:09
http://www.letmegooglethat.com/?q=how+t ... om+android
Gitana69 2019-03-25 13:32
Puiki alternatyva Androidui „LineageOS“.
BrendasGazuotas 2019-03-25 15:23
Kiek pamenu - nexus'ai švarus nuo programų. Ir gerai prisimenu kai svainė verkė kad iphone 6 niekaip atnaujinimo negalėjo padaryti nes "atmintis perpildyta" ,viską trynė velniop bet laisvos atminties niekaip neatrado. Dar prisimenu vieno vyruko prakeiksmus iOS kad telefonu padarytu fotkiu problematiška(ar net neimanoma) dalintis....
slawcka 2019-03-25 16:25
Google seka , o apple ne? Tas sekimas aišku toks perlentas terminas, tačiau užtat palyginkit google assistant so applo siri, kuri yra šlamštas. Taip pat googlo visos kitos paslaugos kaip žemėlapiai, netgi superiniai AI fotikuose, teksto atpažinimai ir t.t yra aukščiausio lygio. Vargu ar visa tai taip gerai veiktų, jei google mūsų "nesektų" .
Monochamus 2019-03-25 17:46
Aišku, kad turi omenyje iOS. Jei turėtų omenyje LineageOS ar panašias androido alternatyvias, tai straipsnis būtų kiek kitaip formuluotas. O čia 99% rašyta apple fano.
Eič 2019-03-25 18:44
Ads are getting smarter.. Autorinis webas: sugedo.lt Ir rekomenduoja LineageOS... Bandysi įrašyti, nesugebėsi, subrickinsi telefoną, neši į sugedo.lt.
Atk 2019-03-25 19:26
Man nepatinka, tai kas vyksta su android. Ir matau, ką norėjo pasakyt autorius. Aš net nesiunčiu nieko iš google play, nes reikia kažkokius akauntus daryti, loginintis, laiką eikvoti. Atsisiunčių iš interneto. Jei esi developeris, plėtotojas, tai norint sukurt programėlę turi sumokėti 25 dolerius, o tau už tai nieko, nors tu ir nemokamą sukursi. Googplay užima labai daug atminties su gausybę savo padedančių servisų, kurių daugelių irgi niekaip išjungti ir ištrinti nešįmanoma, jie veikia fone, nors aš jais visiškai nesinaudoju. Atnaujinimai ir saugomo lopinimai vieenintelis dalykas, kuris man nėra svarbus. Dar mano manymu. Android 4-5 buvo lengva, gera, o paskui pradėjo visaip modifikuot, visko kišti, daug nereikalingo. Net tos pačios programėlės veikia skirtingai su android 4 ir 6 tarkim. Tarkim dariau žadintuvo programą ir kodą reikia keisti. Sukurtas kodas android 4 programai veiks neteisingai su android pavyzdžiui. Man tokie įsidirbinėjimai nepatinka. Dėl to autorius ir rašo, kad kaip neišbaigta, i pradžiu veikia vienaip, paskui kitaip. Iš pradžių buvo play market, paskui google play, meilė sau tokia didelė ar kas?.. Bet tiekto pavadinimų galime prie nesikabinti. Ir dar nors visus nustatymus nustatysi, kad mobilaus interneto duomenys nesiieikvotų, kai jo nesinaudoji, vis tiek android kažkokiu būdu jungiasi pats prie intrneto ir naudoja mobilius duomenys. Vą tą autorius ir turi omenyje, kad android seka, kai visaip bandai jam pasakyt "stok, nenaudok interneto duomenų savo tikslams, man gi tai brangūs megabaitai, o tu juos švaistai..." Kad būtų pavyzdžiui teisė švaistyt megabaitus tik opera tarkim naršyklei, tada būtų gerai. Arba kokiom nori programom, kad galėtum suteikti teisę... Bet taip, kaip Ios ir windows irgi nelabai kuo geri, tai nėra su kuo lyginti ir atrodo, tarsi android ideali kai kam. Bet kiek seku statistika, tai windows truputi pradėjo kilti, o android kristi, matyt prisižaidė android. Ios kyla irgi. Bet matyt kol kas tkiame pasaulyje, kur viskas parduodama ir sunku sukurti kažką tokio gero, visi bijo netekti pinigų, todėl ir yra tai kas yra, jei google neseks, turės mažiau reklamos, mažiau pinigų uždirbs ir bijo uždirbti mažiau pinigų, o gal ir visai bijo, kad gali pasilikti be pinigų. Todėl reikia duoti jiems pajusti patiems klaidas savo... O kaip alternatyva tai galėtų būti linux. Arba ant jos pagaminta OS enuziastų ir akojimų dėka, tada nebūtų reklamos, visokių sekimų, interneto movilaus megabaitų savavališko švaistymo android sistemos, visokių neištrinamų programų nebūtų ir t.t., manau.
Šaras 2019-03-26 12:19
Pilna tų open sourcinių OSų, bet tik tik atsiradus klaidai ar naujai geležiai ir vargšams developeriams nepuolus programint 24val per parą, kad tos jūsų cutting edge kameros pradėtų tobulai fotkint, iškart puolat maišyt su žemėmis. Laikas suprast, kad niekas nemokamai nedirba, o tokiems dalykams darbo neįtikėtinai daug. Google yra pelno siekianti organizacija ir tą sėkmingai daro.
sub 2019-03-26 13:54
Čia kai liepi Apple Ios useriui parašyti straipsnį apie Android, grynai tokai pirma mintis. Seka vartotojus ir Apple, ir MS, o autorius pasakas seka. Pas android daugiau laisvės nei pas Apple, pas Android daugiau galimybių nei pas Apple. Andoird yra labiau ope-source, tam kad žmonės kurtų, o ne būtų apriboti korporacijų nuomonėmis. Su sistemos atnaujinimais būna bėdų pas android, tiesa, tačiau android palaiko daugiau skirtingų įrenginių nei Apple turės ever. Android sąsaja - vėl gi, gali ją susitvarkyti kaip nori, o Ios negali pasiūyt. Kas man labiausiai nepatiko Ios, tas n metų laikomas desktop stilius, nors ten jokio desktop, tiesiog appsų krūva. Niekas neverčia Android'e naudotis Chrome, Google Photos, standartine kameros aplikacija ir t.t., tai kas buvo jau įjungus telefoną. Visada gali naudoti iš Play Store atsisiūstas programelės, bet anyway man Gogole aplikacijos gana patogios, tik Gmail nenaudoju, nes TypeApp man labaiu patinka. Tai prie ko gi pereiti autoriau? Kad nieko geriau nėra. Su Nova Launcher, man asmeniškai Android nepakeičiamas.
sub 2019-03-26 14:23
Mottorola One, Xiaomi Mi A2, Nokia 7.1, Moto G6, OnePlus 6T, Essential PH-1 (šiaip labai cool aparatas) ir visa Pixel serija, bei LG&Google Nexus serija - visi šie modeliai yra su švariu android, be jokių bloatware.