Seimas nusprendė: nuo 2020 metų Lietuvos vairuotojams teks pratintis prie kitokio benzino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-03-27 12:05
durnas istatymas. nauda tik buhalterine, bet ne reali. dar klaida, kad isskiria degalu rusis benzino nenaudai. turi but vienodas procentas visose tarsiose degalu rusyse. jei ne maziau 7% - tai visiem nemaziau 7%. jei 10% - tai visiems ne maziau 10%. ir cia nera pilnai atsinaujinantis energijos saltinis. yra biologinis tarpas tarp degalu sudeginimo ir kol juos vel galima atgaut is augalu. reikia palaukt bent viena sezona maziausiai. o jei vertint dirvos nuskurdinima, augalu subrendimo laikotarpius - tai net ir keliasdesimt metu maziausiai pilnas atsinaujinimo ciklas bus. cia faktiskai tik nulines emisijos energijos saltinis. su salyginai trumpu atsinaujinimo ciklu. jei sakyt, kad biodegalai atsinaujinantis energijos saltinis - tai tada ir nafta atsinaujinantis energijos saltinis. juk galima palaukt kelis simtus milijonu metu ir ji atsinaujins tikrieji (be zalos) atsinaujinantys energijos saltiniai yra tik saule, vejas, hidro ir geotermija.
bahuriux 2019-03-27 19:08
ES direktyvas kūrė tokie pat bukapročiai, kaip ir pas mus nubalsavo už jų priėmimą. Tie biopreidai tik paskatino miškų kirtimą, pabrangimo maistą ir gadina mašinų tam tikras dalis, jau neskaitant to kad kertą per kišenę, nes daugiau sudega tokio kuro su biopriedais, nes jis netoks kaloringas. https://www.alfa.lt/straipsnis/50201848 ... a-bendrove Taip pat etanolis (biopriedas į benzą pilamas) gaminamas iš grūdų, kukurūzų, bulvių ir tt., ne aukštos kokybės, bet tai gali būti gyvulių pašaras, kas leistu rinkoje atpigti maistui, dėl konkurencijos ir mažesnių sąnaudų gyvulių auginimo ūkiuose. Nebereikėtu važiuoti į lenkiją pirkti pigesnio maisto ir beprasmiškai išvežti pinigus ir teršti gamtą deginant kurą.
technologas 2019-03-27 19:30
Bloga mintis. Ne tik dėl to, kad naudingumo koeficientas visų tų grūdų naudojamų kurui mažas, bet ir ypač dėl to, kad kur spiritas - ten ir vanduo. Jis tiesiog siurbia vandenį iš oro. Benzinas nesiurbia. Blogai, didesnė korozija. Bet čia aišku politika.