Telefonas, kuris nustebino ir tikrai patiko: kainuoja vos 70€, o veikia labai stabiliai ir užtikrintai - dabar tai geriausias bei pigiausias būdas įžengti į išmaniųjų telefonų pasaulį („Redmi Go“ apžvalga, Foto, Video)  ()

Kaip žinia, nuo šiol „Xiaomi“ kompanija pradėjo leisti atskirą išmaniųjų telefonų liniją su „Redmi“ prekės ženklu. Ir internete verda įnirtingos diskusijos: kas yra geresnis, „Redmi Note 7“ ar „Redmi Note 7 Pro“. Bet dėmesio susilaukia ir naujasis „Redmi“ šeimos atstovas – „Redmi Go“. Šis mažytis ir kompaktiškas telefonas rinkoje pasirodė šių metų sausio mėnesį ir gamintojas jį pristatė šūkiu „Go Smart, Do More“. O kiek čia tokiame telefone, kuris turi 1 GB RAM, 8 GB ROM ir nekainuoja net 70 eurų, yra to išmanumo? Po poros savaičių testavimo turiu pasakyti, kad ganėtinai daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, telefono išvaizda ir ekranas

Redmi GO“ atkeliauja tvarkingoje pakuotėje ir pati telefono dėžutė yra nepažeista. Baltos spalvos, su telefono modelio logotipu, „Mi“ ženkliuku.

Ant dėžutės šono yra užrašas, jog tai yra globali telefono versija, o dėžutės nugarėlėje surašyti techniniai telefono parametrai.

Pakuotės turinys yra tradicinis: naudojimosi instrukcija anglų kalba, adatėlė išimti nanoSIM ir papildomos atminties kortelės dėklams, USB+microUSB2.0 laidas, įkroviklis ir pats „Redmi Go“. Dėkliuko telefonui pakuotėje nėra.

„Redmi Go“ išvaizda man iškart patiko. Jis nedidukas, kompaktiškas, gražaus ir paprasto dizaino bei labai patogiai guli rankoje. Beje, galima pasirinkti dviejų spalvų „Redmi GO“ – juodos bei mėlynos.

Deja, bet pas korpusas yra plastikinis. Iš kitos pusės, kai telefonas nekainuoja 70 eurų, turbūt kitko tikėtis ir nevertėjo.

Pirštų atspaudus jis renka, kaip ir įprastas telefonas. Gerai tai, kad jie greitai nuvalomi ir ne taip jau stipriai matomi.

Telefono nugarėlėje yra įtaisyta galinė kamera ir LED blykstė, apačioje – garsiakalbis ir microUSB jungtis, dešinėje pusėje – įjungimo/išjungimo bei garso reguliavimo mygtukai, o kairėje – du atskiri dėkliukai.

Vienas skirtas nanoSIM, o kitas – nanoSIM ir microSD atminties kortelei. Šaunu, kad telefonas palaiko dvi SIM korteles, o ir su papildoma atminties kortele galima gerokai praplėsti vidinę atmintį – maksimaliai 128 GB.

Telefono viršuje yra 3,5 mm audio jungtis, o priekyje turime dar vieną kamerą ir mikrofoną. Tad viskas įprasta.

Kalbant apie dydį, tai „Redmi GO“ būtų tokie išmatavimai: 140,4 x 70,1 x 8,35 mm ir sveria vos 137 gramus. Jis yra ženkliai mažesnis už „Cubot X9“, kurio apžvalgą rasite čia.

Iš pastarosios nuotraukos galite matyti, kad „Redmi GO“ neturi jokių ekrano išpjovų ir patys navigavimo mygtukai yra įtaisyti po 5 colių įstrižainės ekranu.

Dėl ekrano kokybės neturiu jokių priekaištų: 1280 x 720, 296 PPI, 72 % NTSC, 16:9, 380 nitų, apsaugotas „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu, atsparus subraižymams, yra specialus skaitymo režimas ir galima įjungti automatinį ekrano apšvietimo prisitaikymą prie aplinkoje esančios šviesos kiekio.

Ryškumo yra tikrai pakankamai ir saulėtą dieną ekrane viską puikiai matau. Žinoma, tuo metu ekrano ryškumas būna maksimalus. O skaitymo režimas labai praverčia esant tamsoje – taip tausojamos akys.

Visgi, čia turime vieną minusą. Ko gero netgi didžiausią. Tie 3 navigavimo mygtukai po ekranu niekaip neapšviečiami. Ir geriausiai yra matomi dienos metu, tačiau tamsiame kambaryje ar nakties metu – tenka vadovautis intuicija ir ne visada pavyksta juos aptikti.

Asmeniškai, tai menkas trūkumas – prie to labai greitai pripratau. Tačiau į šį dalyką verta atkreipti dėmesį.

„Redmi Go“ programinė įranga, garso kokybė ir naudojimosi patogumas

Pirmą kartą įjungus telefoną reikės atlikti keletą bazinių veiksmų, kaip pasirinkti kalbą, regioną ir panašiai.

Telefonas atkeliauja su „Android 8.1 Oreo“ (Go versija) operacine sistema. Smagu, kad OS yra originali ir vienintelis rimtesnis priedas tėra „Mi Drop“ – failų perkėlimo įrankis.

Pagrindiniame ekrane yra keletas programėlių, o kairiajame kampe galima iškviesti „Gmail Go“, „Maps Go“, „Google Go“ ir kt. Tai mums įprastos ir gerai žinomos programėlės su „Go“ priedu. Pačios esmės tai nekeičia ir jos veikia puikiai.

Likusios programėlės yra iškviečiamos braukiant pirštu per ekraną nuo apačios į viršų. Ekranvaizdyje jau matote su mano atsisiųstomis programėlėmis.

Visas norimas programėles galima atsisiųsti iš „Play“ parduotuvės ir jas įdėti pagrindiniame lange arba sukurti naujus langus ir taip per programėles judėti iš kairės į dešinę bei atgal.

Pati operacinė sistema yra visiškai paprasta ir viskas išdėliota aiškiai ir patogiai. Naudotis telefonu malonu ir nesudėtinga.

Beje, nurodoma, kad „Redmi Go“ darbuojasi su naujausius pataisymus turinčia „Android“ versija.

„Redmi Go“ neturi pirštų atspaudų skaitytuvo ar veido atpažinimo technologijų ir savo duomenis galima apsaugoti tradiciškai: ekrano piešiniu, slaptažodžiu ir PIN.

Beje, esant užrakintam telefonui ir du kartus greitai paspaudus įjungimo/išjungimo mygtuką, aktyvuojamos kameros. Jas išjungus, telefonas automatiškai užsirakina, tad jūsų asmeniniai duomenys liks saugūs.

Iš įdomesnių sistemos momentų norėtųsi paminėti, kad „Redmi Go“ palaiko ausinių ir audio efektus. Su jais galima pagerinti per ausines grojamos muzikos kokybę bei pačio garsiakalbio skleidžiamą garsą. Tokius dalykus gali pasiūlyti ir „Xiaomi Mi 8 Pro“, kurio apžvalgą galite rasti čia.

Šie papildomai efektai tikrai duoda naudos ir jaučiamas garso kokybės pagerėjimas. Per ausines garso kokybė yra gera ir klausytis muzikos malonu. Daug žemų tonų tikėtis neverta, bet vertinant bendrai – garso kokybė gera.

Garsiakalbis yra ypatingai garsus – net rėkia, kai yra nustatyti maksimali garso padala. Aišku, didžiausias dėmesys skiriamas vidutiniams ir aukštiems tonams.

Gamintojas pabrėžia „Noise-reducing Mics“ ir tiesą pasakius panašu, jog nemeluoja. Pokalbio metu savo pašnekovą labai gerai girdžiu – jokių nereikalingų garsų ir kokio nors šlamėjimo.

Taip pat verta pažymėti, kad telefonas palaiko Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius ir neturėjau jokių problemų skambinti, rašyti žinutes bei naršyti internete būdamas tiek miesto teritorijoje, tiek ir kaimiškoje.

Prieš pereinant prie „Redmi Go“ testų rezultatų, dar vertėtų paminėti, kad telefonas palaiko FM radiją, kuris veikia be priekaištų ir užtikrina „Bluetooth 4.1“ ryšį. Tad telefoną galiu susieti su kitais prietaisais ir be jokių problemų gauti bei perduoti duomenis.

„Redmi Go“ techniniai dalykai, testavimas ir baterijos veikimo rezultatai

Šis mažytis telefonas turi 4 branduolių, 1,4 GHz „Snapdragon 425“ procesorių, „Adreno 308“ vaizdo plokštę, 1 GB RAM ir 8 GB ROM. Sistema naudoja 2,6 GB, tad realiai laisvos vietos lieka 5,4 GB. Vidinę atmintį galima padidinti su microSD kortele dar 128 GB.

Techniniai dalykai skamba ne itin fantastiškai, tačiau nepamirškime, kad kalbame apie telefoną, kuris kainuoja vos 70 eurų. Jis ir nėra skirtas itin sudėtingoms ir daug resursų reikalaujančioms užduotims.

„Redmi Go“ skirtas tiems, kurie telefoną iš esmės naudoja tam, kam jis ir yra skirtas: skambinimui ir žinučių rašymui, elektroninio pašto tikrinimui, naršymui internete ir kitoms bazinėms funkcijoms atlikti. Visą tai jis atlieka puikiai ir nors greičiai ne žaibiški, bet rimtesnio užlaikymo ir nepatogumų tikrai nesukelia.

O tiems, kurie nori žaidimų telefono – „Redmi Go“ tikrai nėra tas pasirinkimas. Su juo galima žaisti. Jis palaiko žaidimus, kurie nereikalauja didelių energijos resursų. Bet jei mėgstate „Asphalt“ ir kitus galingus žaidimus, tada rinkitės „Mi 8 Pro“.

Vidutinės klasės žaidimą „Coverfire“ galėjau žaisti su „Redmi Go“, tačiau iškart buvau informuotas, kad galiu turėti tam tikrų vaizdo sulėtėjimo problemų.

Nustatęs žemiausius grafikos parametrus, galėjau žaisti šį žaidimą, nors ir jautėsi vaizdo užlaikymas. Su tokio tipo žaidimais, kaip „Bubble Witch Saga“, nepastebėjau, kad būtų kokių problemų.

„Redmi Go“ palaiko GPS, AGPS, GLONASS ir BeiDou navigacijos sistemas, tad ir pasižymi dideliu vietos nustatymo tikslumu. Testavimo metu tikslumas svyravo tarp 2-5 metrų, o dažniausiai buvo 3 metrai.

Vienas liūdnesnių momentų, kad „Redmi Go“ palaiko WiFi 2,4 GHz, tačiau nepalaiko 5 GHz. Pastarasis užtikrintų dar didesnį duomenų perdavimo greitį, bet testų rezultatai rodo, kad ir su 2,4 GHz jis yra netgi labai geras bei siekia daugiau kaip 40 Mbps.

O kaip gi baterija?

„Redmi Go“ turi 3000 mAh talpos bateriją ir palaiko 5V/1A įkrovimą. Baterijos tarnavimo laikas mane maloniai nustebino.

Įjungus „WiFi“, maksimalų ekrano apšvietimą ir paleidus „Youtube“ vaizdo įrašą – baterija pilnai išsikrovė tik po 6 valandų.

Gamintojas nurodo, kad budėjimo režime baterijos energijos užteks 10 dienų. Panašu, jog tai nepagražinti skaičiai.

Naudojant telefoną baziniams poreikiams: skambučiai, SMS žinutės, šiek tiek interneto, fotografavimo ir panašiai – telefono baterija gali atlaikyti daugiau nei 5 dienas. Labai geras rezultatas.

Naudojant telefoną intensyviau – baterijos užtenka 2 dienoms.

Deja, bet pats baterijos įkrovimo laikas nedžiugina. 5V/1A iškart leidžia suprasti, kad žaibiško įkrovimo tikėtis nereikia, bet pats baterijos įkrovimas, asmenine nuomone, užtrunka kiek per ilgai. Štai kokie rezultatai:

·  Per 15 min - nuo 0 iki 7 %;

·  30 min - iki 15 %;

·  45 min - iki 23 %;

·  60 min - iki 32 %;

·  75 min - iki 40 %;

·  90 min - iki 49 %;

·  105 min - iki 57 %;

·  120 min - iki 65 %;

·  135 min - iki 74 %;

·  150 min - iki 83 %;

·  165 min - iki 91 %;

·  180 min - iki 100 %.

Tad įkrauti bateriją nuo 0 iki 100 % užtrunka 3 valandas. Ne pats geriausias rezultatas, bet kai baterijos energijos sunaudojimas yra nedidelis, tai tampa menkesniu nepatogumu.

„Redmi Go“ kameros, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

Telefonas gale turi 8 MP kamerą su f/2.0 diafragma, LED blykste ir palaiko automatinį fokusavimą, HDR, įvairių filtrų ir scenų režimus. Filmuoti galima 1080p, 720p ir 480p, bet nepalaiko optinio vaizdo stabilizavimo.

Priekyje turi 5 MP kamerą su f/2.2 diafragma, HDR, grožio režimais bei taip pat gali filmuoti 1080p, 720p ir 480p.

Atsižvelgiant į tokios kategorijos telefoną ir jo turimas kameras, tai asmenukės yra visai geros kokybės. Pasidalinti su draugais nebus gėda.

O galinė kamera fotografuoja ir filmuoja netgi labai gerai. Žinoma, nakties metu ir esant prastam apšvietimui yra sunkiau užfiksuoti visas detales ir atsiranda vadinamasis triukšmas, bet dienos metu darytos nuotraukos yra labai geros kokybės.

Fotografuota pasirinkus įprastą režimą, be jokių papildomų filtrų ir pagražinimų. Informaciją apie nuotrauką bei fotografavimo sąlygas rasite po pačiomis nuotraukomis. Paspaudę ant jų, galite iš arčiau apžiūrėti visas detales.

Kaip galėjote įsitikinti, dienos metu darytų nuotraukų kokybė yra labai gera. Ir vertinant tokioje kainų kategorijoje reikėtų sakyti, kad netgi puiki.

HDR funkcija kai kuriais atvejais padeda, o kai kada ženklesnio efekto ir nematyti. Viskas priklauso nuo fotografavimo aplinkybių.

Nakties metu nuotraukų kokybė suprastėja, tačiau kitko ir nesitikėjau. Nors sniegas ir gerokai pagerina tokių nuotraukų kokybę.

Čia galite pasižiūrėti su „Xiaomi Redmi Go“ galine kamera filmuotų vaizdų pavyzdžius. Pasirinkti maksimalūs nustatymai: 1080P, 30 kadrų per sekundę.

Galutinis verdiktas

„Redmi Go“ telefonas man labai patiko. Per dvi savaites su juo, aš nesusidūriau su jokiomis rimtomis problemomis. Veikia stabiliai bei užtikrintai ir turi vos keletą trūkumų.

Minusai:

  • Plastikinis korpusas, nors tokioje kainų kategorijoje neverta tikėtis, kad bus kitaip;
  • Ilgas baterijos įkrovimo laikas - užtrunka 3 valandas;
  • Nėra 5 GHz WiFi;
  • Navigavimo mygtukai neapšviečiami, todėl nakties metu tampa nematomi;
  • Nakties metu darytų nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė suprastėja.

Pliusai:

  • Labai patogus nešiotis su savimi bei naudotis viena ranka;
  • Lengvas, kompaktiškas ir gražaus dizaino;
  • Originali „Android 8.1” (Go versija) operacinė sistema - paprastas funkcijų išdėstymas ir lengvas judėjimas per programėles; 
  • Kaip tokioje kainų kategorijoje, gana neblogas techninis derinys: 4-rių branduolių ir 1,4 Ghz taktinio dažnio „Snapdragon 425” procesorius, „Adreno 308” vaizdo plokštė, 1 GB RAM ir 8 GB ROM (realiai prieinamos yra 5,4 GB);
  • Ar užtenka 1 GB RAM ir nėra stabdymo? Panašu, kad Android Go OS tikrai gerai optimizuota ir telefonas darbuojasi smagiai, nors ir ne žaibiškai. Tai ne flagmanas ir rimtų užduočių su juo daryti nepavyks, kaip ir žaisti daug resursų reikalaujančių žaidimų, tačiau paprastoms užduotims jo per akis. 
  • Palaiko papildomą atminties kortelę iki 128 GB;
  • Palaiko dvi nanoSIM korteles;
  • Ryškus ir kokybiškas ekranas - gerai viskas matoma dienos metu ir šviečiant saulei. Taip pat yra specialus skaitymo režimas ir ekranas gali automatiškai prisitaikyti prie aplinkos šviesos;
  • Dienos metu darytų nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė yra labai gera;
  • 3000 mAh talpos baterija ir naudojant telefoną intensyviai, jos užtenka iki 2 dienų;
  • 3,5 mm audio jungtis;
  • Palaiko ausinių ir audio efektus - geras garsas per mikrofoną, garsiakalbį bei ausines;
  • WiFi (2,4 GHz) ir Bluetooth 4.1 ryšiai kokybiški ir duomenys perduodami greitai bei sklandžiai;
  • FM radijas veikia be priekaištų;
  • Palaiko Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius, gera ir tiksli navigacinė sistema.

Apibendrinant, „Redmi Go“ yra labai šaunus ir mielas išmanusis telefonas. Aišku, nereikia apsimetinėti ir sakyti, kad tai alternatyva visiems flagmanams. Žinoma, kad ne. „Redmi Go“ ir nesitaiko į tokių telefonų kategoriją.

Tai yra pradinio lygio išmanusis telefonas ir jis yra skirtas ieškantiems telefono, kuris patenkintų jų bazinius poreikius: paskambinti, parašyti žinutę, turėti prieigą prie elektroninio pašto, socialinių tinklų, bendrai naršyti internete, naudotis išmaniųjų programėlių teikiamomis naudomis, padaryti kokybiškų nuotraukų, vaizdo įrašų ir su savimi nuolatos turėti FM radiją. 

„Redmi Go“ yra būtent tas pasirinkimas, kai dar tik bandoma susipažinti su išmaniaisiais telefonais. Tokių žmonių, kurie dar iki šiol naudojasi mygtukiniais telefonais, tikrai yra daug. Ir „Redmi Go“ yra geriausias bei pigiausias būdas įžengti į išmaniųjų telefonų pasaulį.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei „Gearbest.com“, kuri suteikė galimybę išbandyti „Redmi Go“ išmanųjį telefoną.

Jei susidomėjote šiuo telefonu ir norite jį įsigyti sau, šeimos nariams ar draugams, tai šiuo metu internetinėje parduotuvėje Gearbest.com „Redmi Go“ telefonui yra taikoma 19 % nuolaida ir jį iš Kinijos sandėlio galima įsigyti už 66,6 €. Siuntimas į Lietuvą nemokamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(3)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: