„Patriot“ pristatė didžiausią šių metų naujieną: naujausias „VPN100“ SSD atminties diskas su „žvėriškais“ parametrais, o kainuos 30-40 % mažiau nei siūlo konkurentai  (5)

„Patriot“ yra visame pasaulyje puikiai žinoma kompanija, kuri specializuojasi atminties kaupiklių, operatyviosios atminties ir periferinių įrenginių srityse. Tai yra vienas IT lyderių pasaulyje, kuris Lietuvoje yra itin puikiai žinomas iš „Viper Gaming“ prekės ženklo ir su juo parduodamų prekių tikriems žaidimų gurmanams. Dabar kompanija pristato didžiausią naujieną – itin našų „Viper VPN100 PCle m.2 SSD“ atminties diską, kurio talpa sieks iki 2 TB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija teigia, kad „VPN100“ yra sukurtas panaudojant naujausią „Phison E12 PCle Gen 3 x 4 NVMe“ valdiklį, tad duomenų nuskaitymo bei įrašymo greičiai yra itin aukšti.

„VPN100“ yra sukurtas taip, kad užtikrintų puikų šilumos išsklaidymą, esant itin dideliam darbo krūviui. Tai padeda užtikrinti diską dengiantis aliuminio skydas, su 6 atskiromis šiluminės plokštelėmis.

Kitas išskirtinis „VPN100“ bruožas yra jo turimas išorinis šiluminis jutiklis, kuris užtikriną maksimalų tikslumą, stebint NVMe darbo temperatūrą.

Kaip visą tai veikia realiomis sąlygomis, sužinosime jau gana greitai, nes šį mėnesį „Technews.lt“ planuoja išbandyti „VPN100 512 GB“ modelį.

Tada ir pamatysime, kaip viskas atrodo realybėje ir galima bus palyginti jo našumą su kitais aukštos klasės NVMe.

NVMe greitis

Duomenų įrašymo bei nuskaitymo greitis yra labai svarbi kompiuterio veikimo metrika. Ypač, kai dirbama su 4K vaizdo redagavimu. Duomenų siuntimo greitis leidžia žaidėjams gerokai greičiau patekti į žaidimus ir iš jų išeiti, tuo pačiu ir spartinamas bendras sistemos jautrumas.

Kompanija teigia, kad jų diskų greičiai (pavyzdžiui Patriot Burst) yra 5 kartus didesni, palyginus su tradiciniais SATA SSD greičiais. Tad „VPN100“ užtikrina aukščiausio lygio SSD patikimumą ir yra puikus pasirinkimas tikriems „žaidimų maniakams, turinio kūrėjams, profesionalams, dirbantiems su vaizdo įrašais, ir visiems kompiuterių entuziastams.“

„Viper VPN100“ pasižymi išskirtinai aukštais duomenų įrašymo ir nuskaitymo parametrais. Nuskaitymo greitis (1 TB modelyje) siekia 3450 MB/s, o įrašymo greitis – 3000 MB/s.

Be to, atminties diskai palaiko iki 700K „IOPS“ rodiklius, kurie yra itin svarbūs tiems, kurie vienu metu dirba su keliomis ir daug resursų reikalaujančiomis programomis. Tokie aukšti parametrai užtikrina, kad duomenys bus sėkmingai nuskaityti bei įrašyti ir esant labai didelėms apkrovoms.

Temperatūros valdymas

Tradiciniai NVMe SSD diskai turi našumo apribojimų, kurie pasireiškia dėl išaugusios darbinės temperatūros. Dėl to sumažėja duomenų perdavimo greitis.

Norėdama išspręsti šią problemą, „Patriot“ kompanija sukūrė „VPN100 M.2 SSD“ diską su išoriniu terminiu jutikliu, kad būtų galima stebėti disko vidaus temperatūrą ir taip išvengti perkaitimo.

Siekiant sumažinti darbo našumo sumažėjimą, „VPN100“ turi įmontuotą aliuminio skydą su 6-iomis šiluminėmis plokštelėmis, kurios ir užtikrina kokybišką šilumos išsklaidymą net ir esant didžiausioms apkrovoms.

„Patriot SSD“ diskai

Kartu su oficialiu „VPN100“ išleidimu, „Patriot Memory SSD“ produktų linijoje yra dar keletas pagrindinių produktų:

  • „Burst SSD – 2D/3D TLC“ diskai, kurie yra populiarūs Lietuvos rinkoje. Galima rinktis iš keturių talpų ir jos svyruoja nuo 120 GB iki 960 GB. Duomenų perdavimo greičio sparta siekia iki 560 MB/s.
  • „Scorch M.2“ – pradinio lygio NVMe SSD tipo diskai, kurių talpos siekia 128-256-512 GB ir pasiekia 1700/950 MB/s duomenų nuskaitymo/įrašymo greičius.
  • „VPN100“ – aukščiausios klasės NVMe SSD tipo diskai, kurių talpa siekia iki 2 TB ir užtikrina maksimalius 3450/3000 MB/s duomenų nuskaitymo/įrašymo greičius.

Dar vienas itin svarbus momentas, jog įsigijus „VPN100“, bus suteikiama 3-ų metų garantija. Tai yra trumpesnis laikotarpis, palyginus su tokių konkurentų, kaip „Samsung“ bei „WD“ suteikiama 5-erių metų garantija.

Tačiau kompanija teigia, jog „VPN100“ produktas išleistas visai neseniai ir „galimybės pratęsti garantiją iki 5-erių metų yra vis dar tiriamos“.

„VPN100“ Lietuvos rinkoje bus galima įsigyti jau šį mėnesį ir numatoma, jog 256 GB talpos diskas kainuos apie 50 eurų, 512 GB – 95 eurus, o už 1 TB NVMe diską teks sumokėti apie 185 eurus.

Verta atkreipti dėmesį, jog kainos yra tikrai viliojančios, kadangi „VPN100“ diskai kainuos 30-40 % mažiau, palyginus su „Samsung 970 EVO PLUS“ ir „WD SN750“ diskais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: