Papasakojo, kas lauktų susprogdinus visas atomines bombas vienu metu (Video)  (11)

„YouTube“ kanalas „Kurzgesagt“ apklausė ekspertus ir mokslininkus apie teorines pasekmes, jeigu būtų susprogdinti visi atominiai ginklai, šiuo metu esantys pasaulio šalių ginkluotėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašo autorius pažymi, kad viso šiuo metu pasaulyje yra 15 tūkst. atominių bombų, 14 tūkst. iš jų yra JAV ir Rusijos teritorijoje. Yra paskaičiuota, kad siekiant visiškai sunaikinti miestą su daugiau nei 100 tūkst. žmonių vidutiniškai prireiks trijų bombų.

Matematiškai skaičiuojant, dabartinių branduolinio ginklo atsargų užtektų 4,5 tūkst. didelių miestų sunaikinimui. Tai yra apie tris milijardus Žemės gyventojų.

Autorius taip pat paaiškina, kas įvyktų jeigu vienu metu būtų susprogdintos visos 15 tūkst. bombų vienoje vietoje. Vidutinė bombų galia sudaro 200 kilotonų.

Jų detonavimas išprovokuotų 50 kilometrų diametro ugnies burbulo susiformavimą, smūgio banga su žeme sulygintų trijų tūkstančių kvadratinių kilometrų plotą.

Aplink Žemę ji dar skrietų dešimtis kartų bent kelias savaites po sprogimo. Visa gyvybė 250 kilometrų spinduliu nuo sprogimo epicentro pavirstų pelenais, rašoma „lenta.ru“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(13)
(5)

Komentarai (11)