ES Taryba patvirtino tikrą uraganą sukėlusią reformą dėl autorių teisių internete

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2019-04-17 13:50
o realiai gausis, kad Youtube ir kiti panasus portalai prades riboti turini, nes kaip zinoti ar paprasciausias video pazeidzia autorines teises, o kada nepazeidzia, todel paprasciau yra is viso riboti turini. Kinai ir rusai uzsiima vienos rusies interneto cenzura, o ES bando prastumt kitos
vanduo4 2019-04-17 15:40
- O kažin kaip dėl pačių autorių atsakomybės? Tarkim platinant savo turinį turėtum pridėti kokią tai informaciją, kad tu tam turiniui suteiki autorinių teisių apsaugą. Jeigu tu to nepadarai - vadinasi turinys viešai prieinamas, o norint užsitikrinti apsaugą, turėtum pateikti turinio autorinius įrodymus. Ar tai būtų per daug sudėtinga; - Lygiai kaip tu negali atsidaryti accounto nepateikdamas savo asmeninių (autorinių) duomenų. Ir bet kas gavęs prieigą prie tavo accounto be tavo leidimo yra baustinas. - Žodiu paskelbi savo kūrinį prieš tai pasirašydamas susitarimą su youtube - jie ima mokestį už apsaugą ir moka tau už tavo sukurtas pajamas. P.s. tai kad tu platini savo turinį, dar nereiškia jog jis kažko vertas.
Shinigami 2019-04-17 16:40
Toks dalykais kaip 100 užtikrinti kad į youtube (ir panašius puslapius) vartotojai neįkels informacijos be tos informacijos autoriaus sutikimo yra neįmanoma. Nes yra tūkstančiai ar net šimtai tūkstančių asmenų kurie kasdien kelia informacija. Todėl fiziškai ją patikrinti ir žinoti kam priklauso autorinės teisės yra neįmanoma. Todėl yra tik dvi išeitys: 1) Tokios svetainės kaip youtube turi užsidaryti. 2) Sugriežtinti vartotojų kūrimą, kad 100% google žinotu kas tą informacija kelia ir jei tas asmuo pažeis ES taisykles kad google iš jo galėtu išsireikalauti patirta žalą. Kadangi google yra didelė kompanija verta milijardu, už autorinių teisių pažeidimą jai skirs milijonines baudas (net jei tas turinys nėra tiek vertas), bet tada google bandys visa sumą išsireikalauti iš to kas ta informacija įkėlė, bet kadangi tas asmuo tiek pinigu neturės, jis turės ilgam pasėdėti už grotu.
FtBall 2019-04-17 17:42
Tai ir sako, kad visą tai supaprastins. Tiesiog atiduodi visas teises kuriai nors iš turinio leidyklų ir viskas. Daug paprasčiau, nei pačiam įkelinėti. Laisvė, visgi.
Sebastianas 2019-04-17 18:00
Autorių teisės (copyright'as) bent jau Europoje (JAV kiek žinau bent jau anksčiau reikėdavo pateikt atskirą prašymą tam Copyright registrui) galioja automatiškai. Norint, kad tai būtų viešoji nuosavybė, reikia būtent tai ir nurodyti, pavyzdžiui, mano kūrinys XXX gali būti platinamas nemokamai visais komunikacijos kanalais. Bet tai nereiškia, kad staiga autorių teisės jam pasinaikina. Ne, tiesiog atsisakai turtinių teisių į jį. Neturtinės vis dar išlieka (kaip teisė į vardą ir pan.). Man labiau įdomu kitas aspektas. Pavyzdžiui, verčiu subtitrus, kurie yra viešai prieinami daugelyje svetainių (tingiu skaityt jų EULA). Ar aš, darydamas išvestinį kūrinį iš originalo, pažeidžiu kaip nors autorių teises ar nepažeidžiu? Nes, pavyzdžiui, kokio vartotojo awakeded neklausiau sutikimo, ar galiu versti jo subtitrus į kitą kalbą, ar negaliu? Kita vertus, imu juos iš viešai prieinamos svetainės (-ių).
Shinigami 2019-04-17 18:55
Manau, kad šitoje vietoje turėtu galioti tokios pat taisyklės kaip ir kitiems verstiems kūriniams. Bet skirtingose šalyse tos taisyklės yra skirtingos. Nežinau kaip su Europietiškais kūriniais, bet jei paimsime Japoniškas noveles arba manga, tai entuziastai jas "legaliai" (bent jau niekas neieško problemų su jais) jas verčia į anglų kalbą ir platina nemokamai. Bet jei novelės arba mangos autorius perduoda teisę versti ir platinti savo kūrinį kažkokiai leidyklai, tai dažnai entuziastai nustoja juos versti. Nes ta leidyklą pradeda medžioti visus "nelegalius" vertėjus.