Populiarėja „blockchain“ technologija paremtas internetinis balsavimas  ()

Žmonės iš viso pasaulio, kalbantys 34 kalbomis, kasdienių ir bendrų sprendimų priėmimui naudoja internetą ir „blockchain“ technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anoniminių metaduomenų analizė iš 660 balsavimo sesijų, vykusių „Kaspersky Lab business incubator“ balsavimo platformoje „Polys“ nuo 2018 m. kovo mėn. iki 2019 m. kovo mėn., parodė, kad tarp vartotojų populiariausios su studentais ir savivaldybėmis susijusios apklausos.

Kolektyvinių sprendimų priėmimas internete tapo svarbia mūsų skaitmeninio gyvenimo dalimi: žmonės dalyvauja socialinių tinklų ir vardų rinkimo konkursuose, renka įtakingiausią žmogų pasaulyje arba padeda išrinkti naują šokolado skonį. Tai greitas ir patogus būdas. Tačiau, kai reikia užtikrinti, kad dalyviams balsavimo procesas būtų saugus, skaidrus ir anonimiškas, tikrai ne visos elektroninio balsavimo sistemos ar platformos gali tinkamai atlikti šį darbą.

Siekdama įveikti šiuos sunkumus, „Polys“ pristatė savo internetinę balsavimo platformą. Jos naudojimo modeliai atskleidė tam tikras įžvalgas apie internetinio balsavimo ypatumus. Nuo 2018 m. kovo mėn. platformoje buvo sukurta 660 apklausų, kuriose dalyvavo 26 400 žmonių. Dalyviai kalba 34 kalbomis, o daugiausiai apklausų vyko anglų (33%), rusų (32%) ir ispanų (7%) kalbomis.

Anonimiški metaduomenys rodo, kad aukštojo mokslo įstaigose balsavimas, besiremiantis „blockchain“ technologija, yra gana populiarus. Studentų tarybų, sąjungų ir asociacijų balsavimai sudaro apie 15% visų balsų. Be to, buvo net kelios apklausos skirtos mokykloms. Duomenys atskleidė, kad 5% balsavimo sesijų vyko savivaldybėse ar rajonuose. Paprastai jie naudoja šią platformą, kad išsirinktų savivaldybių vadovus ar populiariausią iniciatyvą. Kriptovaliutos pramonė, įskaitant „Initial Coin Offerings“ (ICOs) ir kripto konferencijos, taip pat domisi „blockchain“ technologija paremtais balsavimais.

Žvelgiant į kitas, mažiau populiarias internetinio balsavimo sritis, jos apima gana platų temų spektrą: nuo rimtų verslo klausimų (balsuojant už geriausią rinkodaros kampaniją ar naujo produkto pavadinimą) iki skirtingų kasdienės veiklos aspektų (pavyzdžiui, renkat geriausią profilio nuotrauką internetinei įmonės bendruomenei).

„Internetinius balsavimus lengva organizuoti ir juose dalyvauti. Jie leidžia žmonėms išreikšti savo nuomonę apie įvairias aktualias temas. „Blockchain“ technologijos naudojimas užtikrina, kad žmonių nuomonė būtų išgirsta be jokių pakeitimų. „Blockchain“ yra viena iš įdomiausių technologijų ir pritraukia daug dėmesio. Tai turi didelį poveikį vartotojų įsitraukimui. Ypač pastebime didėjantį studentiškų bendruomenių aktyvumą“, – sako Roman Alyoshkin, „Polys“ produktų vadovas.

Daugiau informacijos apie šį sprendimą ir technologiją rasite internetinėje svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()