Pristatyti „Honor 20“ ir „Honor 20 Pro“: flagmanai su „holografiniu“ stiklu, keturgubomis kameromis ir plačiausia diafragma pasaulyje (Video)  (1)

Kinijos įmonė „Huawei“ gamina ne tik aukščiausio lygio telefonus, kurie vadinami pagal bendrovės pavadinimą – jai priklauso ir prekės ženklas „Honor“, kuris pozicionuojamas kaip „skaitmeninis prekės ženklas skaitmeniniam jaunimui, užaugusiam skaitmeniniame pasaulyje“. Pigesni, nei „Huawei“. Bet vargu, ar bent kiek prastesni. O gegužės 21 d. Londone pristatyta naujausia „Honor 20“ prekės ženklo linija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors pasaulinėje technologijų ekonomikoje netyla triukšmas dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos sprendimo įtraukti „Huawei“ (ir „Honor“) į juoduosius sąrašus įmonių, su kuriomis JAV bendrovės negali palaikyti verslo ryšius, apie kilusius sunkumus „Honor“ prezidentas George'as Zhao įrenginio pristatymo metu neužsiminė nė žodeliu – juolab, kad amerikiečiai šio draudimo įsigaliojimą atidėjo 90 dienų ir taip atrišo kinams rankas nuveikti daug darbų į priekį bei prisikaupti reikiamų komponentų atsargų.

Naujoji „Honor 20“ serija – „Honor 20 Pro“ ir „Honor 20“ – turėtų būti lyginama su visai neseniai pristatytais „Huawei P30“ serijos įrenginiais: faktas, kad juose bus tas pats „Kirin 980“ procesorius ir keturių lęšių fotokameros sistema, rodo, jog tai yra flagmano vardo verti aparatai, neabejotinai aptirpdysiantys ir pačių „Huawei P30“ pardavimo statistiką. Juk kam mokėti daugiau?

Kadangi šio prekės ženklo telefonai yra labiausiai orientuoti į jaunimą, gamintojas ieškojo būdo sukurti kaip įmanoma patrauklesnio dizaino aparatus. Jo sprendimas – nugarėlės dinaminis holografinis dizainas: anot „Honor“ prezidento George'o Zhao, nugarėlė yra iš trijų sluoksnių, kurių išorinis yra stiklas, vidurinis suteikia spalvą, o apatinis – spalvos gylį. Rezultate gaunamas išsklaidytas šviesos atspindys, sukuriantis nuostabų kintamų spalvų efektą. Skamba sunkiai suprantamai. Atrodo sunkiai suvokiamai: „fantominė“ kai kurių įrenginių spalva atrodys vis kitaip, priklausomai nuo apšvietimo sąlygų.

„Honor 20 Pro“ pirkėjai galės rinktis iš dviejų tokių fantominių spalvų: mėlynos, kuri kartais tampa žalia ir juodos, kuri kartais tampa violetine.

O štai pageidaujantiems ypatingos išvaizdos skirtas specialus „Huawei“ ir „Moschino“ prekės ženklo bendradarbiavimo rezultatas – išskirtinės išvaizdos užrašais pažymėta telefono nugarėlė ir įrenginio dėklai.

Paprastojo „Honor 20“ spalvos ne tokios egzotiškos – ryški mėlyna ir klasikinės juoda bei balta.

Abiejuose telefono modeliuose piršto atspaudo skaitytuvas įtaisytas ant briaunos. Gamintojas tikina, kad jis veiks fantastiškai greitai – telefonas turėtų atsirakinti per 0,3 sekundės nuo prisilietimo. O palaikius kiek ilgiau iškviečiamas balso komandos laukiantis skaitmeninis asistentas.

Antras abiem telefonams būdingas bruožas – ekrano kamputyje išmušta skylutė asmenukių kamerai. Gal ne taip pažangiai, kaip „OnePlus 7“ išlendanti kamera, bet visgi atrodo ganėtinai patraukliai ir neįprastai. Juolab, kad ekrano užsklandų „Honor“ prigamino tokių, kad ši kameros skylutė atrodo taip, lyg ji ten ir turėtų būti.

Rėmeliai aplink visą ekraną suploninti tiek, kiek tai įmanoma šiais laikais, todėl sugebėta pasiekti, kad 6,26 colių įstrižainės ekranas tilptų tokiame korpuse, kuris anksčiau talpindavo tik 5,3 colių ekranus.

Kamera

Kameros sistema yra daugiausiai akcentuojamas komponentas bemaž visų išmaniųjų telefonų pristatymuose. Ypač – jeigu tas telefonas yra „Huawei“. Ir nors „Honor“ iš pagrindinio prekės ženklo oficialiai nepaveldėjo pažangių „Leica“ kameros sistemų, panašu, jaunimui skirtas telefonas dėl to nenukentėjo: telefonas turėtų tik labai nestipriai nusileisti visai neseniai į rinką patekusiems ir kur kas brangiau kainuojantiems „Huawei P20 Pro“.

Kaip jau įprasta „Huawei“ (vadinasi, ir „Honor“), didelė dalis gaunamų nuotraukų kokybės priklauso nuo dirbtinio intelekto algoritmų panaudojimo. Tam, panašu, labai naudingas „Kirin 980“ procesorius su dviem dirbtinio intelekto branduoliais.

O fotografijos galimybes naujieji telefonai siūlys labai plačias: ir ultra-plataus lauko (117 laipsnių), ir telefoto (optinis priartinimas 3x, skaitmeninis – iki 30x), ir makro (smulkius objektus galima fiksuot iš 4 cm atstumo). „Honor 20 Pro“ pagrindinis lęšis bus su f/1,4 diafragma – kol kas pačia plačiausia išmaniojo telefono diafragma pasaulyje, kuri, anot gamintojo, garantuoja net 50 proc. didesnį šviesos patekimą ant fotojutiklio („Sony IMX 586“). Naudojama dviguba keturašio optinio stabilizavimo technologija leis stulbinančius kadrus fiksuoti iš rankos, be jokių trikojų. O dirbtinio intelekto pagrindu veikiantis „Supernight mode“ algoritmas į vieną nuotrauką gebės sujungti 16 atskirų kadrų, taip išgaunant nepratai atrodančius nakties vaizdus. Turbūt nekenks ir tai, kad jutiklio jautrumas šviesai (ISO) galės būti didinamas iki 204800.

Ir viename, ir kitame telefone kameros sistema bus sudaryta iš 4 objektyvų: „Pro“ versijoje – iš pagrindinio 48 MP, 16 MP plataus lauko, 8 MP telefoto ir 2 MP makro kameros jutiklių, ne „Pro“ versijoje telefoto jutiklis pakeistas 2 MP raiškos lauko gylio jutikliu. Be to, „Pro“ telefono kameros sistemą papildo lazerinio autofokusavimo mechanizmas.

„Honor“ iš anksto pasirūpino, kad jų telefono „Pro“ versiją gautų svetainės „DxOMark“ kamerų bandytojai, ir nenusivylė: gautas 111 taškų įvertinimas – vienu tašku prastesnis nei šiuo metu pirmaujančių „Huawei P30 Pro“ ir „Samsung Galaxy S10 5G“ ir tiek pat, kiek prieš kelias dienas pristatytas „OnePlus 7 Pro“.

Pritaikytas žaidėjams

„Honor 20“ serijos įrenginiuose bus nuo 6 iki 8 GB darbinės atminties ie nuo 128 iki 256 GB nuolatinės atminties. „Pro“ telefono akumuliatoriaus talpa – 4000 mAh, paprastesniojo – 3750 mAh.

Ypatingos našumą didinančios „GPU Turbo 3.0“ technologijos, skirtos specialiai žaidimų mėgėjams (jų veikimas yra programiškas, o telefono veikimas optimizuotas 25-iems šiuo metu populiariausiems žaidimams „Android“ sistemoje).

Ypatingai viliojantį pasiūlymą „Honor“ pateikė žaidimo „Fortnite“ gerbėjams: iškirtinai tik šių telefonų savininkams bus suteikiama „Wonder Outfit“ veikėjo apranga.

Be to, gamintojas ketina pasiūlyti ir lengvai prijungiamą priedą specialiai žaidimų valdymui „Snap-on Gamepad“.

Žaidimų patirties neturėtų gadinti ir tai, kad telefone apdorojamas garsas į didžiąją dalį į ausis įstatomų ar jas apgaubiančių ausinių gebės perduoti erdvinį „Virtual 9.1 Surround Sound“ garsą, o specialiais dirbtinio intelekto algoritmais bus atliekamas specialus dažnių kompensavimas, kad ausys būtų kuo mažiau varginamos ir klausa kuo mažiau pavargtų.

Kainos ir datos

„Honor 20 Pro“ su 8 GB darbinės ir 256 GB nuolatinės atminties Europos rinkoje kainuos apie 600 eurų, „Honor 20“ su 6 GB darbinės ir 128 GB nuolatinės atminties – 500 eurų.

Tikslių šių telefonų prekybos pradžios datų „Honor“ vadovas neskelbė, bet galima tikėtis, kad lentynose telefonai pasirodys birželį arba liepą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(15)
(8)
(7)

Komentarai (1)