Filipinai skelbia apie 5G diegimo planus, kurie labai nepatiks JAV  ()

Filipinų telekomunikacijų bendrovė „Globe Telecom“ pasiūlė pirmą 5G plačiajuosčio ryšio paslaugą Pietryčių Azijoje, kuriai teikti naudojamos „Huawei“ technologijos, nepaisydami to, kad Jungtinės Valstijos kibernetinio saugumo sumetimais įtraukė Kinijos milžinę į „juodąjį sąrašą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-06-26 Filipinai skelbia apie 5G diegimo planus, kurie labai nepatiks JAV  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema naudoja belaidį ryšį vietoj pluoštinių optinių linijų, kad būtų galima teikti paslaugas tūkstančiams klientų šalyje, kuri negali pasigirti išvystytu sparčiojo ryšio tinklu.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas prieš mėnesį įtraukė „Huawei“, kuris yra didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja, į „juodąjį sąrašą“, pagrįsdamas tai nacionalinio saugumo sumetimais.

Manila yra istorinė Vašingtono sąjungininkė, tačiau Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte pasirinko pritraukti Kinijos verslą ir investicijas.

„Huawei“ tapo kertiniu Kinijos ir JAV prekybos konflikto akmeniu.

Anksčiau bendrovės įkūrėjas Ren Zhengfei paskelbė, kad Kinijos telekomunikacijų milžinė, šiuo metu besigrumianti su Jungtinių Valstijų pastangomis izoliuoti bendrovę tarptautinėje rinkoje, sumažins gamybą artimiausius dvejus metus.

Tačiau tai neišgąsdino Filipinų, o bendrovė „Globe“ praėjusiais metais paskelbė, kad „Huawei Technologies“ ir kiti rangovai rengiasi įdiegti naujosios 5G kartos fiksuoto belaidžio plačiajuosčio ryšio tinklą.

„Globe“ prezidentas ir vyriausiasis direktorius Ernestas Cu pareiškime sakė: „Padarėme esminį žingsnį įgyvendindami mūsų tikslą sujungti daugiau filipiniečių namų bei įgyvendindami savo viziją atgabenti pažangiausią internetą į Filipinus.“

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo lankydamasis Maniloje kovo mėnesį įspėjo Filipinus ir kitas šalis atsisakyti „Huawei“ technologijų.

JAV pareigūnai įtaria, kad Pekinas gali naudoti „Huawei“ produktus šnipinėti užsienio vyriausybes. Pati bendrovė neigia tokius įtarimus.

Be susitarimo su „Globe“, „Huawei“ taip pat įsipareigojo tiekti vaizdo stebėjimo įrangą 400 mln. JAV dolerių Filipinų policijos projektui, skirtam užkirsti kelią nusikaltimams keliuose miestuose.

Filipinų policijos atstovas spaudai praėjusį mėnesį pranešė žurnalistams, kad jie ištyrė šnipinėjimo kaltinimus prieš Kinijos įmonę, tačiau „nerado jokių įrodymų, patvirtinančių, kad „Huawei“ iš tiesų vykdo šnipinėjimo veiklą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: