Lietuva prašė iš „Google“ pilno Linkomanija.net blokavimo, bet gavo neigiamą atsakymą: „Jie pasakė, kad atviras DNS serveris yra atviras ir viskas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2019-06-25 14:10
Ot gerai, atviras reiškia atviras, taip jiems ir reikia
Kirtiklis 2019-06-25 18:51
Čia ne SSRS, kad paprašei kad uždraustų - ir uždraus. Sveiki atvykę į 21 a.
ablomaz 2019-06-25 21:34
Įdomi kiek kinijoje jis atviras
AAA000 2019-06-25 21:49
kitaicai tiesiog skiria lesu blokavimui. googlas - ne. jie pelno siekiantys. per brangu jiem filtruot visa srauta del keliu "legaliu LT ufonautu" prasymo. va jei amerikos valdzia paprasytu - manau blokavimas butu iskart ir "techniskai imanomas" ----------- aplamai dabar vienintele viltis - tai nebent privacios palydovines interneto linijos. ir bent vienas savininkas nenusiteikes varzyt rysio laisves. tada bus neuzblokuojama grandine - kurios lengvai nepasieksi be raketu. ir per ja suksis laisve. bet greitis bus letas - nes bus nutole linijos, su dideliu pingu. zemeje siam momentui manau galima uzblokuot bet ka. priklauso tik nuo blokuotojo politines itakos - LT veikejai per smulkus nurodinetojai googlui dar variantas neuzblokuojamo - labai atpigs wifi retransliatoriu iranga ir visi juos tures po keleta kaip mobiliu telefonu. ta prasme kai internetas REALIAI nemokamas. ir tinkla (elektros sanaudas) palaikys patys vartotojai. tada irgi sunkiai isgaudytu. sitas variantas kurimo stadijoje kolkas...
agentxio 2019-06-25 22:10
per opera isijungi vpn ir nereik jokiu dns keist
kukulis4 2019-06-26 06:59
DNS keist tiesiog patogiau - ant routerio viena karta nustatai googl'o dns, ir spakaina visam laikui visiems per ta routeri besijungiantiems irenginiams.
AAA000 2019-06-26 08:38
vpn is esmes ir yra dns keitimas, tik ne paciam, o imi paslaugos tiekejo ir tau atseit garantuoja anonimiskuma. reikalas tas, kad tau reikia jungtis per konkretu ip adresa - kuri tau gali uzblokuot vietinis tiekejas. nes vpn paslauga smulki. o viesa didelio tiekejo DNS serveri neuzblokuosi taip lengvai - nes daug pasaulio ant jo servu sukasi.
vaidas.stuknys 2019-06-26 10:32
Kol sugalvos kazka protingo, visi jau legaliai visko klausys ir ziures. Bent Lietuvoj su tokiu internetu muzika pirataut neapsimoka. Pasiimi spotify seimos acc ir vienam gaunasi siek tiek virs 2 eur. Kokybiskesnius Lt atlikejus gali ten rast. Su video produkcija sudetingiau, bet neretai lietuviu kurinius ziurint reiktu kad primoketu, tad mazas nuostolis ju nematyti.
VOiD 2019-06-26 11:50
Spotify, nebent tiem kur iphonus perka. Soundcloud, mixcloud, tunein normalus klauso. P.S. 1.1.1.1 > 8.8.8.8.
HardAxe 2019-06-26 11:57
VPN iš esmės nėra DNS keitimas. Jeigu ūkiškai, tai VPN yra virtualus laidas tarp tavo įenginio ir kažkokio kito tinklo. Jis gali būti anonimiškas, gali dar labiau tave sekti nei IPT. Jo dėka įmanoma pvz "nusikelti" į usa ir matyti visą netyflixą ir pan. O DNS tai tik adreso konvertavimas iš hostname į IP. Gali savo host failiuke įsirašyt lm serverį ir nereikės jokių dns keitalioti.
lizunas 2019-06-26 13:27
Tie su savo Opera VPN neatsibodo jau reklamuoti? Kam savo interneto greitį mažinti per VPN kažkokį Public free, kurio greitis ribojamas? Nejaugi Opera turi ir torrent client'ą? Torrent failiuko parsisiųsti neužtenka, reikia kad jame esanti nuoroda veiktų ( į tracker info dalinimą ).
AAA000 2019-06-26 13:53
dns surisa varda su ip. ir tu tai darai atvirai. kadangi darai atvirai - tave gali blokuot - nesurisinet adreso - ir tau nuoroda neveiks. va tuo ir naudojasi "teisiu gynejai" - jie tau uztrumpina DNS paslauga. vpn daro ta pati tik kitoje vietoje. jie slepia tavo adreso uzklausa ir tiek. ir tada taves neblokuoja - nes nemato tavo uzklausos. ji paslepta protokole. is esmes veiksmas tas pats. tik atviram kanale arba sifruotam. jei tu prisijunginesi ip adresais iskart - tai tau DNS paslauga nebutina. DNS tera kaip operatoriu centras. jei tu nezinai marytes numerio - tu skambini i operatoriu centra ir prasai kad sujungtu su maryte. ir jie sujungia. bet jei tu zinai marytes numeri - tu gali jai iskart prisiskambint. o cia valdzia prase operatoriu centro, kad tau nesakytu marytes numerio ir gavo atsakyma, kad ji per didele kurva ir visi jos numeri ir taip zino ...
sub 2019-06-27 08:23
Ką reiškia "normalus klauso". Apynormaliai gal. Nreik čia rūšiuot žmonių pagal tai kas kurį muzikos servisą mėgsta. Klausau Premium Spotify su super kokybe, nes ten yra viskas ko beieškočiau, bei Soundcloud - kai norisi naujų atlikėjų paklausyt, kurie startupina ir kurių dar nėra Spotify. Kuo Mixcloud ir Tunein geriau už Spotify, normalusis?