Smūgis pažangiai Pekino superkompiuterių pramonei: JAV ėmėsi naujų priemonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

paul.kis 2019-06-28 02:52
galbut trumpas pats nezino ka daro turiu omeny kad to kas dabar vyksta niekada praktiskai nebuvo (norint pademonstruoti visiska dominavima prekybos karu),bet jis bando daryti.rusija vapse net masinu negamina, o nors strakalioja ale kazka
paul.kis 2019-06-28 02:56
sub 2019-06-28 09:04
Aš suprantu kad JAV nori apsaugoti savo vidaus rinką ir technologijų nutekėjimą į Kiniją galimai, Kinijos atveju aš ir baninčiau visas JAV kompanijas, kurios atima pelną iš vietinių kompanijų ir galimai šnipinėja, kaip atsakomajį gestą. Rinkos taip nevalia reguliuoti, kaip daro Trumpas ir jo adminitracija, nes rinka pati susireguliuoja. Nes man įtartina šiek tiek, aš pilnai suprantu JAV užsienio politiką, jeigu Kinijos kompanijos visgi šnipinėja. Bet man atrodo, kad tiesiog dėl pigesnės produktų pasiūlos,prezidentas ir administracija gina vietines kompanijas nuo pelnų sumažėjimo. Nepamirškim kad pats Trumpas yra korporacijos žmogus. Gali būt kad ranka ranką plauna.
HardAxe 2019-06-28 10:52
Kada kinija nešnipinėjo? Viskas buvo gaminama vakaruose, buvo kokybiška, tada kažkam šovė mintis outsourcinti produkciją į Kiniją. Deja ką tu gaminai kinijoj tą patį pradėjo gaminti kinai su savo brandais, tik 5x prasčiau ir 20x pigiau. Ir tai tesiasi jau kokius 2 dešimtmečius, visa vakarų/eu gamyba iškeliavo į rytus, o kinijos ekonomika pasivijo vakariečius.
sub 2019-06-28 11:11
Outsourcino gamybą į Kiniją pačios kompanijos, niekas jų nevertė, nes Kinijoje pigesnė darbo jėga. Nepritariu tau, kad kokybė prasta pas kinus, nors aišku gali rast ko tik nori, ko ieškai. Bet jei ieškai kokybės, rasi kokybę tokią kaip vakaruose, kalbu apie išmaniuosius įrenginius, tik kaina bus per pus ar trečdaliu pigesnė. Nes vakaruose 30 % žinomo brando yra marketingo kaštai. Plius žinomas vakarų brandas uždeda kokį 200 % antkainį arba 2.5 karto nuo savikainos, o kinietis - 20 %. Čia tik pvz, tikslių skaičių nežinau, bet nujaučiu kad kažkas panašaus. Man tas Xiaomi niekuo prastesnis už Iphone, tikrai ne 5x prasčiau ir ne 20x pigiau. Ne tie laikai, Kalbu apie dabartį, ne praeitį, kai visi metėsi gaminti į Kiniąj dėl pigių kaštų. Dabar sakyčiau kokybė kai kurių produktų 1:1, o kaina 2x ar 3x pigiau. Pvz. Xiaomi vs. Iphone.
Talkatif 2019-06-29 15:09
Kažkaip žmonių labai nepi*o, kad Kinija valstybiniu lygiu jau senai daug ką banina ir viską kotroliuoja. Bet vos tik JAV pasiuntė vagilkas, iškart neokomuniagos pradėjo spangt apie rinkos ekonomika.