Technologijos kraustosi iš Kinijos: perkelti gamybą nori HP, „Dell“, „Microsoft“, „Amazon“ ir kiti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2019-07-08 14:02
Japonai jau prieš dešimtmetį pradėjo statytis fabrikus Vietname. Nes visų pirma pigiau. Galėtų išsamią analizę gamybos judėjimo pateikti, o ne tokią banalybę.
Talkatif 2019-07-08 14:07
Taip pat įdomu būtų palyginti tokios gamybos sąlygas Lietuvoje ir Taivane. Taivanas tikrai brangesnė šalis nei LT. Bet turi infrastruktūrą ir logistiką tam. Bet mūsų taip neterorizuoja gamta ir taip tiesmukiškai negrasina užgrobt didysis kaimynas.
HardAxe 2019-07-08 15:30
LT turi visokių "kvailų" EU apribojimų (darbo laikas, tarša, ir t.t. ir pan). Na ir kažkiek problematiška susirinkti komponentus gaminamai produkcijai, nuo iki visvien nepavyks gaminti.
Fikcija 2019-07-08 23:19
HardAxe kai tavo vaikai sirgs veziu galesi irodineti , kad tarsa yra gerai...
Pumper 2019-07-09 08:10
Sarkazmo nepagavai.
HardAxe 2019-07-09 09:56
na aš čia ironiškai pasakiau, kodėl lietuvoj ar EU Fabrikų nebus. Tiesiog nesam laukiniai vakarai, turim +/- normalius reguliavimus tiek aplinkosaugos tiek žmoniškumo klausimais ir nėra tiek jau daug įmonių, kurios ryžtasi produkciją gaminti tokiomis nekonkurencingomis sąlygomis. Algos gal mūsų ir mažos, žemė pigi, bet teršti kaip pakliuvo ar išnaudoti darbotojus labiau, nei tai daro maxima niekaip labai lengvai nepavyks. Taigi tarša nėra gerai. Žmonių išnaudojimas nėra gerai. Bet gerai yra tai, kad nesam tiek korumpuoti, kad taptume pasaulio savartynu.
Talkatif 2019-07-09 22:03
Kažką svaisčioji, Kirvi. Taivanas tikrai ne ta šalis, kur bandai aprašyti. Jie labai tankiai gyvena. Pastoviai purtomi žemės drebėjimų, skalbiami taifūnų. Gauna didelę dalį smogo nuo žemyninės Kinijos. Todėl savo aplinką labai vertina. Ja rūpinasi. Elektronikos fabrikai kuriasi, kur gera logistika ir palankūs mokestiniai įstatymai. Pavyzdžiui Singapūras, Airija. Tos vietos nėra pigios. Pigių darbuotojų klausimas nėra aktualus, nes dauguma procesų automatizuoti. Čia ne koks siuvimas, kur rankytes pakeisti sunkiai sekasi. Elektronikai labiau reikia stiprių technikų. Būtų pas mus mažiau korupcijos ir mažiau myžčiojimo ties strateginiais logistikos projektais, daugiau politinės valios, galėtume pretenduoti į aukštų technologijų gamyklas. Jų jau ir dabar yra. Ir da kuriasi. Iš mūsų patogu aprūpinti visą regioną.