Kiek trunka išmokti „Java“ arba „Python“ programavimo kalbos? Ar kiekvienas žmogus gali išmokti programuoti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pasalietis 2019-07-17 12:24
Savaite prie youtubes ir jau moki
HardAxe 2019-07-17 12:57
Graži reklama, bet tie, apie kurių pajamas kalbama mokėsi 4~6 metus ir turi 5~10m patirties. Kažkam reikės baigti magistrą, kažkas išmoks savarankiškai, bet tai ne kelių mėnesių darbas. Turi susikurti tinkamą mąstymą. Aišku jei esi baigęs fizikos/matematikos magistrą bus lengva, bet biologui mėnesio neužteks. Yra dalykų programavime, kurie išmokstami iš praktikos ir jokia greita metodika to nepadės įveikti. Puikiai matėsi, kai žmona buvo pasiemus programavimo kursus ir knisosi su lygiai tom pačiom problemom, su kuriom aš kariavau programavimo būrelyje, ~20metų atgal Viskas įveikiama, bet viskam reikia laiko. Dargi iš 10 išmokusių programuoti žmonių kokie 4 niekada nepasieks tokio lygio, nes programavimas ne jiems.
Shinigami 2019-07-17 20:04
Visu pirma reikia gerai apibrėžti termino "išmokti" reikšmę. Ar tai reiškia visų programavimo kalbos žodžių žinojimą ir mokėjimą juos panaudoti? Ar tai reiškia algoritmų žinojimą ir mokėjimą juos suprogramuoti? Ar tai reiškia programavimo suvokimą? Išmokti visus žodelius kuriuos programavimo kalba turi ir kaip juos naudoti, galima per kelias dienas. Išmokti algoritmus ir juos suprogramuoti prireiks ne vienerių metų, ar net dešimtmečiu ir vis tiek jų visų nemokėsi Suprasti kas yra programavimas ir su kuo jis valgomas taip pat prireiks nemažai kodo eilučių prirašyti ir tai gali užtrukti ne vienus metus. Čia tas pats kas išmokti kalbėti lietuviškai ir galvoti jog esi labai geras knygų rašytojas ir dainų kompozitorius.
HardAxe 2019-07-18 09:31
Visų turbūt niekas nemoka. Pagal straipsnio pradžią, tai supratau išmokti==eiti dirbti už pateiktą atlyginimą.
AlvydasR 2019-07-18 14:37
Grynai reklaminis straipsnis. Mokėti programuoti ir būti programuotoju, tas pats, kaip mokėti rašyti ir būti rašytoju.
kukulis4 2019-07-19 07:38
Imone, kurioje dirbu, kartu su keliomis kitoms turi isteigusi savo it akdemija. Mokymasis ten, beja, nemaokamas (dalinai finansuoja valstybe, kita dali dengia pacios imones), o jeigu mokinys rodo gerus rezultatus, imones siulo ateiti atlikti praktika, uz kuria mokinys jau gauna atlyginima. Beabejo ne 3k eur i rankas. Is kur toks gerumas? Ogi is ten, kad programuotoju truksta. Didele dalis zmoniu tiesiog nesuvokia, kas tas programavimas yra, ir jie niekada neprogramuos. Deja, netgi IT srityje daug metu besisukantys zmones daznai pasiekia pakankamai geru rezultatu QA, web dizaine, reikalavimu analizej, etc, taciau programavima vistiek suvokia su tam tikru abstrakcijos lygiu. Kiek ant Lietuvos uzdirba programuotojai? Manau butu galima drasiai pasakyt, kad average Joe gali tiketis kokiu 1.7-2k i rankas. Juniorai - maziau. Geri programuotojai, architektai - 3,4,5k i rankas. Asmeniskai pazystu kelis tikrai aukstos kvalifikacijos zmones, kurie cia Lietuvoje uzdirba +-10k eur i rankas. Neeiliniu gabumu, neeilinio darbstumo zmones.
delfiuketiesiog 2019-07-20 19:40
Kur galima rasti tokia akademija ir kaip i ja pakliuti?