„Apple“ derasi su „Intel“ dėl milijardinio sandorio - nori pirkti atskirą padalinį  ()

JAV technologijų milžinė „Apple“ derasi dėl „Intel“ išmaniųjų telefonų modemų lustų padalinio įsigijimo, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio cituojamų informuotų šaltinių, į sandorį būtų įtraukti ir atitinkami „Intel“ patentai bei darbuotojai, o sandorio vertė siektų milijardus JAV dolerių.

Tačiau kol kas negalima garantuoti, jog derybos bus sėkmingos.

„Apple“ investuoja į savo lustų gamybą, siekdama gerinti savo prietaisų veikimą ir funkcijas, taip pat mažinti priklausomybę nuo lustų gamintojos „Qualcomm“, su kuria „Apple“ ilgą laiką kovojo teisme dėl autorinio atlyginimo už patentų naudojimą mokėjimo.

Kiek anksčiau šiais metais „Apple“ ir „Qualcomm“ paskelbė, jog sutarė „nutraukti visą bylinėjimąsi“ įvairiose pasaulio šalyse.

„Apple“ kaltino „Qualcomm“ naudojantis savo dominuojančia padėtimi rinkoje ir tvirtino, jog „Qualcomm“, kuriai priklauso daugiausiai lustų patentų, nustato per dideles savo lustų kainas ir per didelius mokesčius už teisę naudotis savo patentais.

„Qualcomm“ šiuos kaltinimus neigė ir tvirtino, jog „Apple“ piktnaudžiauja savo padėtimi ir, teikdama ieškinius, mėgina susiderėti dėl mažesnių kainų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: