Kaip manote, ar tai gera mintis? Jungtinėje Karalystėje svarstoma neleisti jauniems vairuotojams važinėti naktį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2019-08-14 11:47
O jei jaunas zmogus dirba nakti ar naktineje pamainoje, tai jau diskriminacja
moo 2019-08-14 12:04
Na, tai ne "jauniems žmonėms" o "neseniai teisę vairuoti įgijusiems asmenims". Kas gali būti ir senas žmogus. O jei jis dirba someljė? Tai 0 promilių taisyklė irgi diskriminacija Nesu draudimų gerbėjas, bet panašūs ribojimai atsiranda iš pargįstų poreikių ir statistikos. Kitą vertus, tikiu, kad gimusiems pastaraisiais metais vaikams tai jau bus nebeaktualu - vairuos ne jie o pats auto.
amas 2019-08-14 12:42
O ką daryt jei pradedi važiuot dieną ir galutinio maršruto tikslo negali pasiekt dieną? O šeip tai gerai, kuo greičiau bus uždraustas vairavimas, tuo geriau.
HardAxe 2019-08-14 14:33
O ką dabar darai, jei negali pasiekti maršruto iki ateina laikas miegoti? Arba išvažiuoji anksčiau, arba stoji ilsėtis.
kestutisz 2019-08-14 16:48
Važiuoji "autopilotu". Na jei jau visai blogai ir niekas neveikia - pasnaudei 15min ir važiuoji toliau. O šiaip tai juokinga, vištakumas tikrai būdingas labiau ne jauniems (ok ok, nebūtinai tipo pagal amžių, bet tokia realybė) variuotojams, na bet jie balso neturi tai galima ir užsisėsti. Kaip ir su klevo lapu - kartais taip iškrenta, kad teises išsilaikai, o mašinos neturi - nors teisės ir padulka pora metų ant lentynos, bet iškart po to tampi patyrusiu.
zet 2019-08-14 18:20
Neteisingas visiskai zmogau tavo mastymas. Jei jau ziureti i statistika ir drausti visas didesnes rizikos grupes... tai gausis: vakarais vaikscioti mieste uzdrausti, nes daugiausiai apiplesimu. Moterims rengtis seksualiai uzdrausti, nes didziausia rizika buti isprievartautoms. Uzdrausti WW, nes pagal statistika berods daugiausiai avariju ( ne BMW). Uzdrausti vairuoti po 12 darbo valandu, nes del nuovargio padideja avariju. Uzdrausti tris menesius vairuoti po skyrybu, nes po skyrybo isaugao tikimybe padaryti avarijas. Testi? cia tik pradzia, cia galima buti rasyti be galo be krasto. Va pvz islamas uzdraude moterims vairuoti kai kuriose salyse. Ir uzdraude be rubu moterims buti. Viskam gi yra priezastys.... Uzdrausti maudytis ezeruose, nes kiek nuskesta. Uzdrausti tureti virdulius, nes kiek zmooniu apsiplikina. Uzdrausti tureti sunis, nes kiek sunu zmoniu apkandzioja. Ir yra dar zmoniu pritarianciu tokioms nesamonems?
moo 2019-08-15 08:11
Ką čia kitokio, alternatyvaus, galima padaryti, kad suvaldyti situaciją? Vienintelį ką sugalvoju tai vertimas vairuoti išimtinai saugumo sistemų prifarširuotą automobilį - pats stabdo, pats juostas stebi, stebi vairuotojo budrumą ir pan. Na arba draudimas vairuoti naktį, arba, kaip Kalifornijoje, papildomi kursai vairavimo naktį. Kas dar? Kokios dar alternatyvos konkrečioje situacijoje?
HardAxe 2019-08-15 09:34
Lietuva veikia kiek kitaip. Jie padarė teisingus sprendimus (0%, viršyjus 30 atima teises), bet tik nišinėm grupėm - profesionalam, naujokam, motociklam. Nes niekas neturėjo politinės valios taip apriboti visą pilką masę, šiknos bijo prarasti vietą seime. O dabar kodėl jauniem ir naktį? Galbūt ne dėl patirties, bet dėl visokių mandravojimų, kai vežiojant paneles nuskrenda į griovį dvigubai greitį viršydami. O tokie bajeriai vyksta dažniausiai vėlai vakare.
dzo 2019-08-15 13:41
Kaip zinome, Jungtine Karalyste protu nepasizymi.