Lietuvos kelių kokybės auditas parodė, kas darosi su mūsų keliais: akis badančios klastotės ir pigiausios medžiagos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2019-08-19 18:13
O kur jie anksčiau buvo?? Taip ir būna, kai pastatytas į postą arba sėdi biure ir tiki žodžiu, arba pizdinėja pajūryje už dienpinigius...
House_of_gold 2019-08-19 19:33
Nu jo... kol sulauksim Nyderlandų lygio kelių praeis dar 50m. Nors galima LT būtų sutvarkyt normaliai, nes nėra jau LT tokia didelė
AAA000 2019-08-19 19:54
deja, cia per daug konservu ir per mazai roku masiuliu.
HardAxe 2019-08-19 22:26
Bet palyginus su tais, nuo kurių prieš 20m pabėgom... tai nėra taip ir blogai Galima sakyt 20m lenkiam Ypač kai pradėjom su sugadinta mastysena ir be cento kišenėj.
Shinigami 2019-08-19 23:11
Lietuva iš vis keistas kraštas. Visi rėkia, kad kainos labai didelės, o kokybė prasta. Bet kai už darbą nori gauti normalų atlyginimą, tada atrodo kad kainos mažos. Koks turi būti vidutinis atlyginimas vilniečiui į rankas, kad jis galėtu normaliai gyventi? Manau, kad apie 1000 eurų. Ant popieriaus tai butu apie 1600 eurų. Mėnuo turi vidutiniškai apie 22 darbo dienas. Todėl per viena diena darbuotojas turėtu uždirbti nemažiau kaip 1600 / 22 = 73 eurus. Prie tos sumos pridėkime darbo vietos išlaikymą, gausime kokius 90 eurų dienai. Darbo vietos kainą skaitau, patalpas ir įrankius, elektrą ir panašiai. Dar reikia pridėti kitu darbuotojų išlaikymą kurie tiesiogiai pinigų neuždirbą, bet padedą, kad darbuotojas juos uždirbantys uždirbtu daugiau, nes jam nereikia atlikti jų darbo: buhalterė, direktorius, valytojas, vadybininkas. Gausime jau kokius 150 eurų dienai. Pridedame įmonės pelną. Gauname 200 eurų. Pridedame mokesčius valstybei: pelno mokestis, PVM. Gauname ir visus 300 eurų. Jei darbui atlikti reikia dviejų dienų, tai užsakovas turi mokėti 600 eurų. Dažnas už galvos susiėmęs bus ir verks kokios kainos pas jus didelės. Tad tenka taupyti kokybės sąskaita. Pirkėjui visada kaina per didelė, pardavėjui visada ji per maža. Kaip ir mobilus ryšys. Nors Lietuvoje mažiausios kainos ES, bet vis tiek daug verkiančių kad kainos per daug didelės.
robertasdd 2019-08-20 09:31
shinigami, matau viena didele beda. pelnas imonei iskarto 50e per diena nuo darbuotojo - gal pradzioj darba padarykim toj lietuvoj, o tada jau apie pelna (beveik vieno darbuotojo algos dydzio (nuo vieno darbuotojo)) svaigstam? nes dabar viena is LT bedu, kad kirpeja atsidare salona su 2iem kirpejom, ir nubego merso/panameros nusipirkt. taip tiesiog negali buti.
House_of_gold 2019-08-20 09:56
Tų grožio salonų priviso, nes apsimoka - kirpėjų nedarbina oficialiai, jos dirba savarankiškai su verslo liudijimu ar kaip ten. Tačiau jei dirba pas ja tipo ir gauna atlyginimą, tai tikrai pelnas įmonei ne 50e per diena nuo darbuotojo Čia vienas apkirpimas vos tiek nekainuoja prabrangesniam salone.
HardAxe 2019-08-20 10:00
O tai kokio pelno tikėtis iš darbuotojo vidutinio dydžio įmonei (kuri turi buhalterį, valytoją, direktorių, jie tai pelno neneša). O dar atostogos, sirgadieniai, prastovos ir t.t. Va būtent šitie gal labiausiai knisa protą lietuvoj. Dirbtum kaip žmogus, bet užkrauna tiek, kad tik neprasėdėtum pusdienio per mėnesį. Tuo pačių niekada nėr gero laiko atostogauti. Jei jau suinvestuoji į įmonę nnn`000€ tai tikiesi kokių 20-30% pelno, kitu atveju rasi mažiau rizikingų investavimo krypčių.
Ar_as? 2019-08-20 10:09
Pradžioj išsivalykim blakes ir miglas iš galvos. a) 50 eur nuo "uždirbančio" darbuotojo (priklausomai nuo sektoriaus, tai yra 60-80 proc. darbuotojų). b) dar 10 procentų darbuotojų reikia atmesti dėl atostogų, t.y. jei turi 12 darbuotojų, jie atostogauja bendrai paėmus 12 mėnesių per metus, t.y. uždirba 0 tuo metu. Paskaičiuokim visų ligas, neduok dieve turi mažų vaikų, yra neįgalus ir pan. - galime atmesti dar 5 % darbo jėgos. c) "50e per dieną" yra ne tik nuo darbuotojo, bet ir nuo investicijos, t.y. viso kapitalo, kurį darbdavys atnešė į bendrovę. Nei kėdės, nei stalas, nei staklės iš dangaus nenukrenta. Didelėje dalyje gamybinių sektorių, kur darbo užmokesčiai maži, įėjimo kapitalo ribos yra itin didelės, todėl realiai uždirba tuos 50 eur ne Pranas su Onute, o rimtos staklės, kurias iš esmės gerai pasistengus ir dresuota beždžionė aptarnautų. d)"50e per dieną" turi padengti ir riziką: nes bus darbų štilis ir gausis ne 50, bet -50, ir taip lengvai to nereikalingo darbuotojo neatleisi; nes Pranas pridarys kokį xrnią, kuri kainuos tiek, kiek Pranas per 10 metų darbdaviui neuždirba; nes įvyks stichinė nelaimė, dėl kurios visos investicijos nukeliaus į gilią tamsią š... Reiktų mažiau pagėrusio dėdės Petro pasakų apie verslą per giminės balių po 12 klausyti, o elementariai, bendram išsilavinimui sudėlioti kokio visiškai paprasto versliuko verslo planelį, pinigų srautus, rizikas ir pan., bus mažiau noro fantazuoti apie "lobstančius" ir kūdikių kraują geriančius verslininkus. p.s. Ką parašiau niekaip nepateisiną šitų kelių "remontininkų" ir Shinigami šitoj savo logikoj "mažos kainos, š-dna kokybė" pjauna storą grybą. Tokie "verslininkai" iškreipia rinką. Viešus konkursus laimi mažiausia kaina, bet ji privalo būti pasiekiama teisėtais būdais, t.y. mokant tuos minimumus ir darbus atliekant pagal reikalavimus. jei tokie "verslininkai" nenumušinėtų kainų kokybės ir žmonių sąskaita, rinka duotų racionalias kainas su reikalaujama kokybe, tuo tarpu dabar sąžiningas verslas negali konkuruoti su "verslininkais". "Verslininkus" reikia gaudyti, kartu su jiems talkinusiais ir gražiai sodinti. Džiugu, kad nors ir lėtai, šita linkme judame.
Shinigami 2019-08-20 11:44
Mano logiką nėra, kad taip turi būti. Mano logiką yra kad kitaip neįmanoma su tokiomis kainomis, todėl nereikia tikėtis stebuklų. Keliai tiesiami už valstybinius pinigus pagal konkursus. Todėl valdininkai rengiantys tokius konkursus turėtu išmanyti darbų vertes rinkoje, o ne tik žiūrėti žemiausios kainos. Turėtu patys įvertinti minimalia tokių darbų kainą ir visus kas konkursui pateikia mažesnes kainas išmesti lauk. Žinoma, dėl korupcijos geriausia, kad minimalia kaina vertintu nepriklausomas vertintojas. Bei žinoma, prieš priimant darbus turi būti atliktas darbų kokybės tyrimas. O jei valdininkas priėmė brokuota darbą, turi asmeniškai atsakyti.
AAA000 2019-08-20 12:00
vakaruose normalaus pelningumo vidutine imone yra apie iki 10-12%. stambi imone apie iki 5-7%. super gigantas iki 1-3%. cia jau kur dividentus dalinasi butent akcininkai-ikurejai-valdytojai. 20-30% pelningumas tik pas vienadienes imoneles. vakaruose isgaut virs 10% cia yra jau labai solidus uzdarbis. o cia ziuriu vietiniai skaiciuotojai lengva ranka ant darbuotojo krauna isipareigojimus duot kaip minimum ne maziau 50% grazos idarbintojui cia jau vergoves rodiklis, o ne darbo santykiu. darbo santykiai kazkur nuo 1 iki 20% tik riba pelningumo. virs 20% jau isnaudojimas. virs 50% - vergove.
Ar_as? 2019-08-20 12:04
Neverta investuoti į minimalių kainų skaičiavimus ir pan., tai klaikiai brangus, subjektyvus procesas, kuris ir taip ilgus VPP paverstų neįsivaizduojamai ilgais. Pakanka garantuoti kontrolę, t.y. padidintą darbo užmokesčio apskaitos kontrolę ir, svarbiausia darbų rezultato kontrolę.