JAV karas su „Huawei“ dar nebaigtas: naujas 90 dienų laikotarpis ir papildomi 46 draudimai  ()

Kaip pirmadienį pranešė ELTA, Jungtinės Valstijos nusprendė dar 90-čiai dienų atleisti Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ nuo draudimo įsigyti JAV technologijas, informavo prekybos sekretorius Wilburas Rossas. Taip pat buvo priimtas sprendimas į juodąjį sąrašą įtraukti dar 46 „Huawei“ dukterines bendroves. „Huawei“ antradienį paskelbė nesutinkanti su tokiu sprendimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-08-22 JAV karas su „Huawei“ dar nebaigtas: naujas 90 dienų laikotarpis ir papildomi 46 draudimai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes nesutinkame su JAV komercijos departamento sprendimu įtraukti į subjektų sąrašą dar 46 „Huawei“ dukterines bendroves. Akivaizdu, kad šis sprendimas, priimtas būtent dabar, yra politiškai motyvuotas ir neturi nieko bendra su nacionaliniu saugumu. Šie veiksmai pažeidžia pagrindinius laisvosios rinkos konkurencijos principus.

Jie niekam nenaudingi, įskaitant ir JAV kompanijas. Bandymai sustabdyti „Huawei“ verslą nepadės JAV pasiekti technologinės lyderystės. Mes raginame JAV vyriausybę nutraukti šį neteisėtą elgesį ir pašalinti „Huawei“ iš subjektų sąrašo. Laikinosios bendrosios licencijos pratęsimas nekeičia fakto, kad su „Huawei“ buvo elgiamasi neteisėtai. Šiandienos sprendimas neturės esminės įtakos „Huawei“ verslui. Mes ir toliau sieksime tobulinti geriausius įmanomus produktus ir teikti geriausias paslaugas mūsų klientams visame pasaulyje“, – teigiama įmonės pranešime spaudai.

Jungtinės Valstijos nusprendė dar 90-čiai dienų atleisti Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ nuo draudimo įsigyti JAV technologijas, paskelbė prekybos sekretorius Wilburas Rossas. „Yra dar 90 dienų JAV telekomunikacijų bendrovėms, kai kurios kaimo bendrovės yra priklausomos nuo „Huawei“. Mes jiems duodame daugiau laiko pasirūpinti savimi“, – televizijai „Fox Business Network“ sakė W. Rossas.

Draudimas „Huawei“ įsigyti amerikietiškas technologijas yra dalis Donaldo Trumpo administracijos bandymų apriboti „Huawei“ veiklą. Kinų milžinė, Vašingtono teigimu, yra susijusi su Pekinu ir Kinijos žvalgyba, o tai esą kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Huawei“ yra laikoma lyderiu naujos kartos 5G ryšio rinkoje. Bendrovė taip pat yra antra didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje, nusileidžianti tik korėjiečių „Samsung“.

Tebevykstant JAV ir Kinijos prekybos karui, dėl saugumo sumetimų JAV prezidentas D. Trumpas gegužę „Huawei“ įtraukė į juodąjį sąrašą, tačiau tuoj pat atidėjo sankcijų įvedimą bendrovei 90 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()