Ar rekordinis pasiekimas sustabdys augančius nuostolius? Tokių gerų rezultatų dar nėra buvę – „Tesla“ paskelbė III-iojo ketvirčio automobilių gamybos ir pristatymo rezultatus  (20)

Kiek anksčiau skelbėme, jog kompanija tikėjosi šį ketvirtį užbaigti su rekordiniu rezultatu – pirkėjams pristatyti 100 000 ar net 110 000 elektromobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir „Tesla“ beveik pavyko. Nors ir pritrūko kelių tūkstančių automobilių, bet šis ketvirtis kompanijai yra pats geriausias per visą jos gyvavimo istoriją.

Kompanija patvirtino, kad per III-iąjį ketvirtį pagamino 96155 elektromobilius ir pirkėjams pristatė 97000 automobilių.

Kalbant dar detaliau, tai kompanija per III-ąjį ketvirtį pagamino 16318 „Model S/X“ ir net 79837 „Model 3“ elektromobilių. O pirkėjams pristatė 17400 „Model S/X“ ir 79600 „Model 3“.

Palyginimui, per II-ąjį ketvirtį „Tesla“ pagamino 14517 „Model S/X“ ir 72531 „Model 3“ elektromobilių. O pirkėjams pristatė 17650 „Model S/X“ ir 77550 „Model 3“. Bendrai, iš viso pagamino 87048 elektromobilius ir pirkėjams pristatė 95200 „Model S/X“ ir „Model 3“ elektromobilių.

Tad matyti, jog rezultatai ir toliau auga, o pagrindinis arklys, tempiantis kompanijos vežimą, yra „Model 3“ elektromobilis.

Verta atkreipti dėmesį, kad tokie automobilių gamintojai, kaip „Ford“ bei „General Motors“ per metus pagamina milijonus vienetų tradicinių automobilių. Tad elektromobiliai bendroje automobilių rinkoje kol kas sudaro gana nedidelę dalį – apie vieną procentą.

Tačiau elektromobiliai tampa vis populiaresni ir ypatingai tokiose šalyse, kaip Nyderlandai bei Norvegija. Pastarojoje jau daugiau kaip 50 proc. naujų įsigytų automobilių sudaro elektra varomos transporto priemonės.

Nuolat augantys elektromobilių gamybos ir pristatymo rezultatai yra gera žinia. „Tesla“ ir toliau užima elektromobilių lyderės poziciją, tačiau finansinė pusė vis dar nėra tokia žavinti.

Antrasis šių metų ketvirtis „Tesla“ kompanijai atnešė 408 mln. JAV dolerių nuostolį, o per pirmąjį ketvirtį kompanija prarado net 702 mln. JAV dolerių.

Tikimasi, kad per artimiausias savaites „Tesla“ paviešins III-ojo ketvirčio finansinius rezultatus ir tada sužinosime daugiau apie finansinę kompanijos pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(37)
(5)
(32)

Komentarai (20)