Vyriausybė jau turi planą, kaip kaups pinigus didžiulėms energetikos statyboms - reikės 2,5 mlrd. eurų, kitų alternatyvų tiesiog nėra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pozitronas 2019-10-28 14:33
Jaigu, jau buvo toks apsileidimas ir iškart į elektros kainą neikolkuliavo saugyklos kaštų, tai bent gal tada galima toje saugykloje nuomoti plotą kitoms šalims, bent dalį išlaidų padengtu
kiesza 2019-10-28 15:48
Tikiuosi čia numatytos išlaidos kurias padengs ES. Nes kitu atveju tai būtų nepateisinamas trumparegiškumas
immortallt 2019-10-28 18:10
Vat toks apsileidimas yra praktiškai visame pasaulyje. Į elektros kainą pagamintos atominėje netraukia nei uždarymo, nei atliekų saugojimo kaštų. Kai kurios šalyse, kaip pvz., Prancūzija, net amortizacijai nekaupia, t.y. realiai gamina nuostolingai ir subsidijuoja veiklą iš projektų užsienyje. Nuomoti kitoms šalims Pirma, kiltų protestai masiniai prieš svetimų atliekų laidojimą, antra, niekas nenorėtų mokėti tokių pinigų. O kodėl ES turi dengti? Elektra tai mes naudojomes, kuri neva buvo pigi. Tai kad uždarėme dešimtmečiu anksčiau, reiškia mažiau ir atliekų.
Evil Goku 2019-10-28 22:54
Pakeltų prancūzai elektros kainas iki vokiškų lygio, tai ne tik uždarymui sukauptų (kalbu apie pilną elektros kainą). Na bet pas juos sunku kažką branginti, nes su šakėmis išneštu tokius politikus. O į naujų elektrinių elektors kainas yra įskaičiuojami uždarymo kaštai, bet kadangi, uždarymo procesas nėra visiškai aiškus tai ir išlaidos gali būti žymiai kitokios. 2.5 mlrd tikrai ne menki pinigai.
Kū? 2019-10-28 23:33
Iki 2050s suma issipus kaip trojano kandonas. Kartais pigiau bus issiust viska ant triju raidziu kosmosan kokia tai kiniska spacex alternatyva.