„Tesla“ elektromobilių bus dar daugiau: per rekordinį laiką pastatyta ir 65 % pigesnė „Gigafactory 3“ pradeda darbą – ketinama užkariauti Kinijos rinką (Foto)  (16)

„Tesla“ patvirtino, kad užbaigė „Gigafactory 3“ gamyklos Kinijoje statybas ir dalinasi pirmosiomis nuotraukomis, kaip surenkami „Model 3“ elektromobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra labai svarbus etapas „Tesla“ kompanijai. „Gigafactory 3“ yra jų pirmoji gamykla užsienyje, ir antroji apskritai, kuriose yra gaminami „Tesla“ elektromobiliai.

Skelbdamas III-ojo ketvirčio rezultatus, Elonas Muskas džiaugėsi, kad vos per 10 mėnesių pavyko Šanchajuje (Kinijoje) pastatyti „Gigafactory 3“ gamyklą ir ji kompanijai kainavo 65 proc. mažiau nei būtų tekę išleisti ją statant JAV.

Taip pat tvirtinama, kad jau pradedamas pirmasis „Model 3“ elektromobilių gamybos etapas bei šioje gamykloje išbandoma gaminti kitas „Tesla“ transporto priemones:

„Šanchajaus Gigafactory gamykloje jau išbandome gaminti visas transporto priemones – nuo kėbulo iki dažymo ir galutinio surinkimo. Prieš pradėdami gaminti ir pirkėjams pristatyti Šanchajaus gamykloje pagamintas transporto priemones, siekiame užbaigti licencijavimo procedūras ir atitikti kitus vyriausybės reikalavimus.“

Šią savaitę „Tesla“ pranešė, kad realiai jau yra visiškai pasirengusi pradėti elektromobilių gamybą Šanchajaus „Gigafactory 3“ ir telaukia Kinijos vyriausybės patvirtinimo.

Drauge su III-ojo ketvirčio finansiniais rezultatais, „Tesla“ pasidalino ir pirmaisiais „Gigafactory 3“ gamyklos viduje vykstančiais gamybos vaizdais.

Išties įspūdingas rezultatas – „Tesla“ pabrėžia, kad nuo visiškai plyno lauko iki pirmojo šioje gamykloje pagaminto automobilio praėjo vos 10 mėnesių:

„Tesla“ pažymi besitikinti, jog Kinija taps didžiausia „Model 3“ rinka:

„Kinija yra bene didžiausia vidutinio dydžio sedanų rinka. Manome, kad Model 3 kaina, palyginus su vidutinio dydžio benzininius variklius turinčiais sedanais (net neįtraukiant sutaupytų lėšų už degalus ir kitų privalumų), bus labai panaši ir tikime, jog Kinija taps didžiausia Model 3 rinka.“

Gegužės mėn. „Tesla“ skelbė priimanti išankstinius Kinijoje pagamintų „Model 3“ elektromobilių užsakymus ir jo kaina prasidėjo nuo 42 000 eurų.

Didelis „Gigafactory 3“ gamykloje pagamintų elektromobilių pliusas yra tas, kad jiems nėra taikomi išaugę importo mokesčiai. Muitų karas tarp JAV ir Kinijos šiuo atveju suvaidino labai svarbų vaidmenį ir galima teigti, kad JAV prezidento politika privertė „Tesla“ ieškoti alternatyvų už JAV sienos ribų.

Šiuo metu „Tesla“ planuoja „Gigafactory 3“ gamykloje per metus pagaminti apie 150 000 vienetų „Model 3“ elektromobilių, o ateityje šios gamybos apimtys turėtų ir dar padidėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(49)
(2)
(47)

Komentarai (16)