Taip gali būti tik Dubajuje: superautomobiliai „Corvette“ ir „Nissan GT-R“ tapo greitosios pagalbos automobiliais  (1)

Dubajus – vieta, kuriai analogų nėra visame pasaulyje. Ir ne vien todėl, kad šis nuostabaus grožio miestas ribojasi su dykuma ir vandenynu. Tai dangų remiančių daugiaaukščių, draugiškų žmonių ir prabangos oazė. Dubajaus policijos pajėgos gali pasigirti analogų neturinčia superautomobilių kolekcija, tačiau, pasirodo, jie ne vieninteliai viešųjų paslaugų teikėjai, galintys puikuotis greičiausiomis transporto priemonėmis, rašo motor1.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai jums skamba –„Corvette“ greitosios pagalbos automobilis? O „Nissan GT-R“ greitosios pagalbos automobilis? Ir mes neišsigalvojame. Dubajaus greitosios pagalbos paslaugų korporacija neseniai išsirinko du naujus itin greitus automobilius. Nors juose ir labai mažai vietos, jie gali pažadėti itin operatyvią pagalbą.

Akivaizdu, kad šių automobilių misija tikrai ne ligonių transportavimas į ligoninę. Kaip teigia vietos pareigūnai, šie du automobiliai – itin mobili pirmoji pagalba, kurios tikslas pas į rimtą bėdą patekusius pacientus nuvykti nuo keturių iki aštuonių minučių greičiau, nei galėtų tradicinis greitosios pagalbos automobilis. Bent jau to norėtų pareigūnai. Tikimasi, kad šie automobiliai patruliuos turistų gausiai lankomose vietose ir budės tam tikruose sporto renginiuose.

Kaip ir policijai priklausantys superautomobiliai, šios greitosios pagalbos mašinos taip pat pirmiausia sumani viešųjų ryšių akcija. Nepaisant to, ne veltui sakoma, kad kartais gelbėjant gyvybę svarbi kiekviena minutė ar net sekundė. Taigi, jeigu „Corvette“ ar GT-R gali pas širdies smūgio ištiktą pacientą nuvykti greičiau nei tradicinė greitosios pagalbos mašina, tai gali būti gyvybės ir mirties klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)