Olandų ugniagesio klaida gali kainuoti itin brangiai. Per klaidą naujas „F-35“ apipurkštas gaisro gesinimo putomis - tai gali būti greičiausiai sugadintas vienas brangiausių ginklų pasaulyje? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2019-11-04 21:35
Aš irgi taip pat galvojau, kad tiesiog perplovus su distiliuotu vandeniu ir praėjus su suspaustu oru nieko ten nebus. Ne druskos ar azoto rūgštimi ar vandenilio fluoridu buvo apipilta. P. S. Olandai perka tokius 46 naikintuvus + 9 vnt. per šį mėnesį! Pavydas bambą užgraužė
Evil Goku 2019-11-04 22:59
Net jei ir pažeidė tą dangą, tai arba ją reikės ankščiau atnaujinti, arba kažkiek laiko vieno naikintuvo aptinkamumas bus didesnis (tol kol profilaktiškai jo, kaip ir kitų danga bus atnaujinta.).
SaMaras 2019-11-05 19:28
Na oro uoste nebuvau, bet nemanau, kad ten baisiai kitoks putokšlis naudojamas nei įprastinėms gaisro gesinimo sistemoms, t.y. priklausomai nuo putokšlio koncentracijos ir ten kitų dalykėlių naudojamas 1% arba 3% putokšlio-vandens mišinys, o putokšlio sudėtis labai artima muilui. Na muilas tai šarmas nesiginčysiu, bet kad ir grynas NaOH ten būtų, kažin ką ten užkimštų ar ką ten labai jau išgraužtų tokios koncentracijos.. o jei ir išgraužtų, tai tuomet labai jau kvestionuojamas tokios dangos patikimumas ir atsparumas kasdienėse sąlygose..(lėktuve yra ir agresyvesnių skysčių)
gytis13 2019-11-06 09:55
Moralas būtų toks, kad reikia mažiau užsiimti tokiomis nesąmonėmis. Kam reikia žaisti su vandeniu, čia ne kokie nors formulės 1 laimėtojų apdovanojimai. Čia ne šou o ginklai, rimti ginklai. O Merfio dėsniai veikia - jeigu kas nors gali būti padaryta ne taip, tai vieną kartą ir bus padaryta ne taip.
SaMaras 2019-11-07 19:36
Kaip tai ne šou? Valstybė išleidžia nemažą biudžeto dalį tam, ko tikimasi, kad niekad neprireiks.. tyliai ramiai tokių sumų iš biudžeto nepaimsi.. o jau kad imama, tai siekiama teigiamo visuomenės požiūrio.. pažiūrėk ir pas mus kiek visokių „pensinykam išdalykim o ne tankus pirkim“ ir panašių.. o čia gražu, visi džiaugiasi.. malonumo fontanai ištrykšta.. visi vėliavėlėm mojuoja, mergaitės gėles neša.. gražu.. pasidomėkite kiek kaune išleista ženklams „kaunas tvarkosi“ ir panašiom figniom.. ne vieną gatvę būtų galima išasfaltuoti už PR skirtas lėšas..
HardAxe 2019-11-22 11:06
Būtent kariuomenė turi šį paradoksą. Jei tavo kariuomenė pasiruošusi gintis, ji to niekada nedarys. Jei nepasiruošusi - gintis gali tekti.