„Tai žaidimo taisykles keičiantis pasiekimas“: Billo Gateso remiama kompanija pasiekė proveržį saulės energetikoje - „mes galėsime gaminti ekologišką vandenilį“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-11-25 19:37
pagal mane - neverta demesio. tai bet kokiu atveju bus antraeile-nisine technologija. nes elektra labai lengva koncentruot i koki nori galinguma. ir toliau jau gamint ka tik nori. o cia reikia "salygu" - vadinas proceso eksplotavimo logistika bus ne kokia. kazka tikrai pakeistu - jei visas ciklas - nuo saules iki vandenilio pagaminimo ir saugojimo - butu pigiau. uz pvz kokios hidroakumuliacines statybas. sunkiai tiketina. jie tik viena tarpini etapa siaip ne taip pritempe - sviesos koncentravima... ir dar vis tiek ne iki galo... apie kainas net nesigiria... P.S. suprasciau jei rodytu is sito "komercinio" irenginio islendancius kokius bakelius su vandeniliu ir sakytu - va galim juos parduot pigiau nei du-tris kart uz benzina koki P.S.2 - ten visokie branduolines sintezes projekteliai panasioj stadijoj... visokius "rekordus" irgi didina. cia analogas...
gytis13 2019-11-26 10:07
Na, straipsnyje žodį "proveržis" reikia pakeisti žodžiu"nesigauna" ir esmė nepakis.
Absoliutas 2019-11-26 10:11
Kai Belas sukure pirmajy telefona, ne visi įvertino naujojo išradimo reikšmę. Kai Belas, ignoruodamas plačios publikos pajuokas, ėmė savo telefono aparatą pardavinėti ir nuomoti, laikraščiai Bostone ragino policiją atkreipti dėmesį į tą beprotį, „kuris iš patiklių žmonių vilioja pinigus, rodydamas jiems aparatą, lyg galintį per atstumą metaline viela perduoti žmogaus balsą“. Skeptiku visais laikais buvo ir bus, visa laime, kad yra protingu zmoniu, kurie nekreipia demesio i skeptikus ir kuria technologijas kurios veda musu civilizacija i prieky o ne i urva. Pagarba JAV kad jie kuria ne tik ginklus, bet ir civiliams skirtas technologijas.
AAA000 2019-11-26 12:34
silikoniniai papai irgi sudetinga ir pazangi technologija pati savaime kas liecia urvus, mes dabar turim labai pazangius urvus. su ventiliacija, sildymu, vandens ir kanalizacijos paslaugu tiekimu, elektra, rysiais ir t.t. mes kaip visuomene dabartiniu momentu giliausio sulindimo i urvus stadijoje. dar tokioj stadijoj niekada nebuvom. pasidarem visiski urviniai ir net nebenorim i lauka islist faktiskai istraukinet is urvu jau reikia man panasu kad tu gal apsirukei, kai kometara rasei... pirma gal skirk skeptikus nuo pvz buko neigimo ar technologiniu izvalgu. tada galesi komentuot - nes net nesupranti ka pakomentavai, urvini... ----- kas del to telefono - tu pateik bent jau statistika - kas ir ka ten komentavo tada del to telefono. nes tavo teiginys beprasmis. jei tau uzstrigo kazkokia nesamone - cia tavo suvokimo gilumo problema. as pvz niekada nesiremiu placiosios publikos nuomone. ar ten daugumos. ar ten visokia "liaudies ismintim". nes zinau kaip tuo lengva manipuliuot. mano poziuriu - tipine dauguma - elementarios bezdziones technologijose... o tu mane kaip ir tuo bandai cia apkaltint kazkaip, nes tu pats kaip ir remiesi visuomenes nuomone va sitai man irgi labai juokinga tavo "argumentacija" su tuo telefonu niekuo neparemta.
Tomasziukas 2019-11-26 18:37
Manyciau bandymo metu buvo bandoma pasiekti uzsibrezta temperaturos riba. smagu kad pavyko, sita technologija tikrai turi perspektyva. Tiesiog per mazai islavintas kai kuriu komentatoriu protas kad rastu kur tai pritaikyti
AAA000 2019-11-26 18:45
cia gi persa ivaizdi - kad projektas komerciskai atsiperkantis. kam tau komentuotoju protas pritaikymo ivairoveje? tiesiog pirk fabrika ir turesi pelna mazdaug ta teigia.
Paramotoras 2019-11-26 20:01
O papasakok kokius zinai vandenilio isgavimo budus.
AAA000 2019-11-26 22:37
zinau elektrolize is vandens. zinau kad maziausiai du greiti budai yra. tipinis "jegos" budu - tiesiog daug elektros cirskini elektrodais vandeny. ir kazkoks pagerintas, elektrolize iskart kartu su separavimu. elektra siaip neproblema ir vanduo ne problema ir sitas budas manau efektyviausias resurso atsinaujinimo prasme. kas siuo atveju issprendzia pirminio resurso paplitimo, prieinamumo, nekontroliuojamumo ir gavimo problema. kitas budas - cheminis. is pagaminto amoniako. o cia jau pirma reikia sintetint ir kaupt amoniaka is kazko. ir tu pasirinkimu kaip ir begales - bet is tikro visi akligatviniai - nes uzsibaigia tinkamo resurso kaina ir kontroliuojamumu. vadinas niekada nebus pigiai. bet uztat paskui lenva isgaut vandenili reikiamais kiekiais. bet cia jau kartu ir purvina gamyba bet uztat lenvai valdoma belenkokiais kiekias kas daro ja gana praktiska - jei tavo pirminis tikslas parazituot. su temperatura cia manau cheminio budo kazkuri etapa tiesiog igyvendins. ir tiek. o ne iskart gamins, kad butu tai isgavimo budas na dar ten is metano ar kitu sotesniu angliavandeniliu kazkokie biologiniai budai yra kiek zinau - bet nesu susipazines. nemanau net kad verta - nes jie aiskiai probleminiai. kazkokia ekosistema teks sert. ta pati galima daryt net tik chemiskai, bet ir kaip nors hybridiskai - cia jau irgi tarsa visokia ir konvertavimo problemos manau iskiltu. dar yra slegiminis budas, kai bet ka slegi, kur yra vandenilio, kol atsiskiria frakcijos. ir tinkamu metu issiimi vandenili. dar galima saldymu ta pati daryt. manau ta galima net su vibracija daryt tik nemanau kad kas bande kurt toki metoda. dar galima branduoliniu skaidymu belenka paverst vandeniliu. nu bet cia nepaves elektros tinklai, ypac su savo galingumu taupymo politika kuria primete parazitizmo ideologija galima nuskrist ir is kokios saules ar jupiterio pasisiurbt galima prasijot kosmosa ir sufiltruot kazkaip. ir t.t. manau isgavimo budu ir daugiau yra as nepretenduoju, kad zinau juos visus. --------- dar yra religinis gavimo budas - kai dievas pavercia visoms labai norincioms bezdzionems ka nors mainais i vandenili (nu toks veikejas kuri apmokinciau ir idarbinciau - jei butu poreikis ) --------- sito klausei?
punktyras 2019-11-27 09:38
. Galima tiesiogiai aukšta temperatūra skaidyti vandenį, bet tada aukštesnės temperatūros reikėtų.
AAA000 2019-11-27 10:06
nu gerai kad gauna - bet metana reikia pirkt. vanduo is esmes uz dyka, nes is dangaus pats lyja. metanu deja nelyja tau cia jokiu problemu nekyla su vandenilio gaminimo kainos vertinimu? as vertinciau visa cikla. kad tai "keistu zaidimo taisykles" koks man tikslas is irangos pirkimo - kuri prirista prie metano tiekeju. o gal zinai kaip su temperatura metana is vandens sintezuot? ji irgi gal itraukiam i sanaudas... --------- tas pats su tuo branduoliu sintezes reaktorium - atseit "isspres viska - visas energetines problemas". o ten jei paleis - realiai teisspres tik proceso viena dali - atsiperkamuma savo pacio veikimo palaikymui. o dar juk kazka i ji kist reikes - kazkokia zaliava. gal ten irgi niuansai... ka as zinau... atominems jegainems kuras baigiasi irgi... sodrint kyla savikaina ir situacija problemeja. neiseitis irgi... nors net cia forume kruvos ufonautu priliuliuoti ir apserti visokiuose konservatnykiskuose makaronuose - kad "ateities technologija" ir "nepriklausomybes garantas"