Pačios populiariausios programavimo kalbos, kiek ir kokių kalbų turėtų mokėti programuotojas, kaip jos atsiranda?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedranatas 2019-12-03 21:00
Tikrai nemanau kad pradėti tinkamiausia nuo JAVA, nes pradedančiajam pirma reikia suprasti programavimo pagrindus, o tik vėliau orientuotis į rinkos ar interesų sferą, kadangi JAVA tikrai nėra tokia paprasta neįgudusiam programuotojui. Pasiūlymas pradėti nuo infantiliškų žaisliukų išvis gali sugadinti vaiką, kaip maisto skonis vietoje maisto, Raštų aiškinimas vietoje Raštų...
punktyras 2019-12-04 15:56
Dėl JAVA tikrai pritariu, bet dėl žaisliukų esu linkęs prieštarauti. Tinkamai žaidžiant, galima programavimu sudominti daug daugiau, nei mokant apie duomenų tipus ar iteracijas. Tačiau naudojant tinkamus, paprastus programavimo įrankius, galima šia veikla – kaip ir bet kuria kita – sudominti daug daugiau žmonių. O kai imtis didelė, bus daugiau turinčių pagrindus, atsiras ir norinčių tuo ir iš to gyventi. Kaip sakoma, daug pašauktųjų, mažai išrinktųjų. Kai kurie vaikai pažais ir pames, kiti – gilinsis, atras vis naujus abstrahavimo lygmenis.
Shinigami 2019-12-05 14:13
Žmonės nėra vienodi, jų sugebėjimai skirtingi, jų mokymosi būdai skiriasi. Todėl nėra vieno vaisto visiems. Nuo ko pradėti mokytis programavimo viso pirma priklauso kodėl norima išmokti programuoti. Gali būti, kad dirbi su AutoCAD programa ir nori automatizuoti kažkokius veiksmus, tada geriausia pradėti mokytis nuo AutoLisp. Išmokus AutoLISP ir jei trūksta funkcionalumo galima pradėti mokytis C# ar net C++. Bet jei dirbi kokia kita programa kurioje scriptinimas yra su Python, tada teks pradėti mokytis nuo Python. Jei darbui reikia apdoroti duomenų masyvus tada gali būti geriau pradėti mokytis nuo JavaScript arba Python. Pas mane darbe yra duomenų kuriuos reikia apdoroti ir juos galima išsaugoti į CSV formatą, tai aš pirma parašiau programėlę naudojant Python, o paskui ją perdariau ant JavaScript. Jei nori būti programuotojas, o ne tik automatizuoti darbą kuri darai, tada visu pirma reikia pasirinkti koks programuotojas nori būti. Ką nori programuoti. Nėra prasmės mokytis C kalbos, jei planuoji kad tada darbas bus susijęs su WEB kūrimu. Nes tu žinių iš vis nepanaudosi. Kam mokytis programavimo su kalba kuri palaiko tik funkcinį programavimą, kai žadi programuoti tik su programavimo kuri palaiko tik objektinį programavimą? Jei nori tik patikrinti ar gali būti programuotojų, tai geriausia rinktis paprasta interpretuojama kalbą, o ne kompiliuojama.