Neįtikėtini rekordai Klaipėdos SGD terminale: per metus - apie 18,5 TWh gamtinių dujų, kitiems metams jau užsakyta dar daugiau, ką tik suteikta valstybės garantija, o ateityje dujas tieks net Suomijai ir Ukrainai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2019-12-21 11:37
Yra viena BĖDA-be SOCIALIZACIJOS mokesčio SGD terminalas BANKRUTUOTŲ.
Benediktas 2019-12-21 15:26
Bet mums dar negali niekas pasakyti, kad jei nedarysit to ar ano - uzsuksim kraneli. Esam laisvesni ekonomiskai ir politiskai.
Paramotoras 2019-12-21 17:49
Cia kiap be sodros mokesciu neturetume pensiju. Nori pensiju reikia moketi bo bus kaip usa.
bahuriux 2019-12-21 19:50
Sutinku, bet tą patį rezultatą buvo galima pasiekti pigiau, ta laivo nuoma tai didžiausia afera, kokia tik yra buvusi Lietuvoj.
AAA000 2019-12-21 20:34
baik tu. cia jau smulkmena. pigiausias variantas butu statyt ant zemes iranga. tas laivas nebuvo butinas. tik pacio terminalo tereikejo. su AE statybom kiek nuplove per "reklama". su Mazeikiu pardavinejimais - isgrynino gi visa apyvartini kapitala imones. didziausia gal su elektros tinklu vakarine dalim pardavimu-padovanojimu ten manau topas aferu manau net saulininku tas "remimas" su kaina virs rinkos isipareigojant supirkt daug metu i prieki - cia irgi virsija terminalo nuomas... bankus kur nukniso apyvartines esas "uzdarinedami", paskui kur nukniso dolerinius zmoniu indelius "pervedant" is ruskeliu valdisko banko i "Lietuvos finansu ministerijos specialia saskaita" ir dabar dar bent puse tu paciu vagiu mordos politikoj... terminalas cia jau daugmaz normaliai...
immortallt 2019-12-24 00:31
bahuriux, iš kokios tu info sprendi? Iš to kas viešai prieinama? Ir kaip tu sprendi, kad didžiausia afera? Paimi įsigyjimo kaina, padalini ant periodo ir galvoji kad čia viskas? O operacinius kaštus ir priežiūros kaštus įtraukei? Mokesčius? Palūkanas? Atsižvelgi į faktą, kiek mes sutaupėme ant dujų per tris metus, nes tiek papildomai būtų reikėję laukti jei patys būtume bandę užsakyti. O kiek būtume trukę susikomplektuoti? Trauksi jaučiu ir argumentą, kad terminalas neva per didelis. O atsižvelgei į kainą dujų kai terminalas būna mažesnis? Dėl logistikos stipriai brangsta. Ir šiaip, jei būtume bandę patys rinkti kompetencijas ir užsakinėti lėtuoju būdu, terminalo ir dabar nebūtų.
bahuriux 2019-12-24 19:21
Aš ko gero klystu tik dėl to, kad tai didžiausia afera, galbūt kaip AAA000 ir rašė tai tik smulkmena Lietuvos aferų sąraše, net į top 10 nelabai dar patenka. O jei rimtai tai dabar jau tingiu kapstyti iš naujo skaičius, buvau parašes kažkurioj senesnėj temoj vos ne visą straipsnį su skaičiavimais ir nuoruodom į alternatyvas, mano skaičiavimais įskaitant ir kaštus, šitos aferos galutinė kaina metams maždaug 50-40% per didelė gavosi. Tiesa, dar gali paskaičiuoti projekto palūkanas paskola imdamas iš "bobutės paskolos", ar kitų greitūjų kreditų, čia kaip kontraargumentas mano nuomuone būtu. (immortallt, Kyborg, Berserkas) jūs rimtai tokie naivūs, nepakankamai aštrus protas, ar tieisog akinių filtrai kiek perdaug rožiniai? Palei jus ir AE buvo labai reikalinga Lietuvai? Kai aš iškarto paskaičiavau kad už tą AE kainą ir net minus uždarymo kainą išeina vėjo jėgainių parkų keletą karų viršijančių tos AE galingumus. BTW vietoj dujų terminalo ir teršimo toliau su CO2 buvo galima pristatyti vėjo ir saulės jėgainių su nemažesniais pajėgumais ir mažesne energijos galutine kaina ir palaipsniui pereinant nuo dujų kųrenimo link švarios el energijos naudojimo visur, ar bent sumažinti labai smarkiai gamtinių dujų naudojimą. Jjei kokie botanikai nežinojo tai gamtinės dujos arba metanas degdamas į atmosferą išskiria CO2, to buvo galima beveik išvis atsisakyti, o dabar jau įlipo iš Š visa Lietuva ir mokesčių mokėtojai. PS. Gerų švenčių tikintiesiems, na ir nežinantiems ką švenčia.