Kodėl iš įspūdingojo „Lockheed SR-71 Blackbird“ varvėjo degalai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zdarovas 2020-01-22 14:06
o tai korejos ar kitu siauraakiu juk buvo viena raketa berods juos pasiekusi, kazkur skaiciau.
ISG 2020-01-22 14:57
Siaures koreja buvo sovusi, bet nepataike, lektuvas issisuko, raketa sprogo ore, pora km nuo jo. Reiktu pazymeti, kad raketa buvo paleista i ne karo zona. Paskaiciuota, kad is viso i si lektuva buvo paleista virs 4000 raketu, bet ne viena nepataike. Sakyciau neblogas rodiklis
NekenciuReklamos 2020-01-22 18:56
pamirso pamineti kad tai buvo lektuvas kuriam buvo sekmingai pritaikytos stealth technologijos, jis buvo dazomas spec. danga, kad absorbuotu radaru bangas (jo elektronine zyme radarams buvo kaip nedidelio lektuvo) taipogi jame buvo elektroninio karo priemones, klaidinacios radarus ir raketas. Ir siaip, dauguma tu laiku raketu, net fiziskai neturejo galimybiu lengvai manevruoti del isretejusio oro kuriame skrisdavo SR71. Zdz, nuostabus USA inzinieriu kurinys.
immortallt 2020-01-23 22:44
Na man tai įspūdingiausia dalis, kaip sugebėjo iš rusų supirkti titaną, iš kurio šiuos lėktuvus gamino po to
Evil Goku 2020-01-23 23:24
Man tai didelį įspūdį daro MiG-25; kuris greičiausių lėktuvų sąraše eina iškart po šių dviejų paukštelių. Jis parodė, kad esant dideliam norui ir poreikiui, net iš šūdo galima išspausti vašką. Žinau turi jis begalę trūkumų, bet atsižvelgiant į kūrimo sąlygas ir resursus, tai jis genialiai atliko savo paskirtį - būti greitu naikintuvu.
NekenciuReklamos 2020-01-24 12:45
na, as skeptiskas del Mig-25. Taip, jis buvo labai greitas tuo laiku, tik stai, kas is to, jeigu turi standarta ziguly su dragsterio varikliu, naudos is to ne per daugiausiai. Va gera iskarpa butent apie Mig25 R15 variklius: The R-15 was not meant to be used on a man rated aircraft. The original purpose of this engine was to power a high altitude supersonic cruise missile/drone, since it would operate in a ‘narrow’ region of altitudes and speeds for the majority of its mission, it was a ‘point’ design, optimized to work most efficiently inside a limited envelop. Adapting this ‘point’ design for a manned combat aircraft was far from an optimal solution, but the Soviets had little choice; Americans seemed unstoppable in their quest to develop Mach-3 bombers and interceptors. The R-15 was thus a modified version of this earlier design. At speeds above~ Mach 2.5, the dynamic pressure being experienced by the first stage compressor is horrendous. The Americans used sophisticated inlet cones controlled via analog computers to keep shock waves off the intake, the Soviets didn’t. At such speeds a large part of the engine compression was being provided by the ram air effect acting on the first stage and the entire mass of the rotor and all the internals was acting like a brake, the enormous flow rates would cause the rotor disk to reach very high rpms, causing the fuel pumps to overdrive and send ever more fuel into the combustion chamber, like a guitar amplifier kept in front of a microphone, the positive feedback would theoretically continue until the engine literally burned itself out like Kurt Cobain. In practice, the engine would begin eating itself long before such things could happen, the immense suction of this franken-engine, coupled with the heat-induced weakening of internal fittings would cause the the engine casing to deform or ‘warp’. The rotor blades aft of the compressor would begin to melt and ‘ablate’ and the pilot would soon find himself flying an aerodynamic chunk of metal with the glide ratio of a cinder block, as was discovered by a Russian during a reconnaissance flight over Israel in 1971.
Chevy 2020-01-24 20:45
Tarnavau "sovietinėje" kariuomenėje tuo laiku, kai šie lėktuvai skraidė. Ir būtent priešlėktuvinės gynybos daliniuose ir neakivaizdiniu būdu esu susidūręs su šia šmėkla. Nežinau kas ten į SR71 šaudė, korėjiečiai, vietnamiečiai ar dar kokie ..... Mūsų dalinys žinodavo iš anksto kada perskris mūsų saugomą teritoriją pirmyn ir atgal, matomai veikė kiti žvalgybos kanalai. "Kabinčikai" t.y. operatoriai prie mūsų komplekso valdymo pultų tik sekdavo jo skrydžio trajektoriją ir perdavinėdavo duomenis apie jo veiksmus. Nebuvo jokių stealth technologijų, iš po variklių tiek karščio išeidavo, kad jokios priemonės nepaslėps uodegos, o ir kam, jei PG kompleksas negali nei pasiekti jo aukšči, nei pavyti, nei užlėksi iš priekio, manevravo geriau nei PG raketa. Aš buvau "startavikas" t.y. paruošdavom raketą ir paleidimo aikštelę šaudymui. Tai va, kai būdavo žinoma, kad kylą JAV ar Europos kokiame kariniame oro uoste ST71 ir lekia mūsų stebėjimo zonos kryptimi, mes "startavikai" net neskubėdavos į pozicijas, svarbu, kad ne vėliau karininko, ir nesujungdavom raketos maitinimo elektros grandinių į priešstartinę padėtį. O kam, ...vis vien "neįkasi", o kompleksas pas mus buvo tuo metu naujausias. Gal kažkur buvo ir kitaip. O į SR71 šaudė, susidaro toks įspūdis, dėl kvailumo, dėl vaizdo, ar neturėjimo ką veikti....
AAA000 2020-01-25 00:09
jei programa nutrauke - panasu yra jau raketu kur numusa. siaip tai nelabai suprantu as naudos tokiu lektuvu. is esmes cia tiesiog raketa, skraidantis kuro bakas, tik kad su pilotu. ir funkcijos labai apribotos. tiesiog labai brangus greito paskraidymo budas giriasi, kad niekas nenumuse. o ka naudingo jie nuveike? kelis issiliejusius selfius padare? nu yra tokie lektuvai, galima sakyt buvo - nes nebegamina. nieko nenuveike - bet buvo labai geri kazkokiu pimpaliniu parametru ane?
punktyras 2020-01-25 07:35
Žvalgybinių lėktuvų programas nutraukė tobulėjantys palydovai.
SaMaras 2020-01-26 22:20
Nereikia pamiršti ir sovietų sąjungos žlugimo, kas smarkiai pakeitė žaidimo sąlygas ilgam laikotarpiui..
Berserkas 2020-01-27 00:54
Taigi kai Trumpas buvo pasidalinęs ft kai ten Saudo Arabijoje buvo apšaude naftos (kažką), tiksliai nebepamenu tai labai detaliai vaizdą pritraukė. Ir ten iš slapto palydovo kuris buvo paleistas kažkur gal prieš maždaug 10-20m. Daba nenoriu pameluoti. Tai jeigu taip detaliai darė ft net ne naujas palydovas tai kokias man įdomu daro naujausi JAV žvalgybiniai palydovai apie kuriuos nežinome.
NekenciuReklamos 2020-01-28 23:19
lektuva yra daug sunkiau numusti negu palydova. stai kodel zvalgybiniu lektuvu karta vis dar gyva.
NekenciuReklamos 2020-01-28 23:23
tikriausiai gali padaryt kokia 100kart geriau nei sitas: http://www.bigpixel.cn/t/5834170785f26b37002af46d