1998 metais „Sony“ turėjo atšaukti 700 tūkstančių kamerų - jos tiesiog nurenginėjo žmones  (5)

Gamintojai kartais turi atšaukti savo į rinką paleistus produktus. Dažnai tas atšaukimas nebūna galutinis - pataisyti gaminiai sugrįžta į pirkėjų namus. Tiesa, kai 1998 metais „Sony“ turėjo atšaukti 700 tūkstančių kamerų, nei viena iš jų nebuvo sugedusi. Jos tiesiog filmavo viską, kas slepiasi po drabužiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai esame matę komedijose ir internetiniuose juokeliuose - šnipų technologijomis aprūpinta kamera geba pažvelgti, kas vyksta po žmogaus rūbais. Kartais taip ieškoma pasiklausymo priemonių ar ginklų, kartais - iškrypėliškai žiūrima į nuogo kūno linijas. Tačiau didelio stebuklo čia nėra. IR jutikliais aprūpintos kameros su specialiais filtrais gali pažvelgti kiaurai plonus drabužius. Tai nėra labai sudėtinga technologija, tiesiog sąlygos turi būti idealios.

Tik tais 1998 metais paleista nauja „Sony“ kamera neturėjo turėti tokių funkcijų. Ir bent jau gamintojo laboratorijose neturėjo. Tačiau vos tik naujas kameras ėmė bandyti pirkėjai, jie negalėjo suprasti, kas vyksta - nors Rentgeno spindulių kameros „Sony“ nereklamavo, ši žiūrėjo kiaurai drabužius. Nuotraukose buvo matomos po rūbais paslėptos tatuiruotės, speneliai, bambos ir net kūno raukšlės. Tiesa, ne visada.

Ši problema išryškėjo tik tada, kai kažkas pabandė nufotografuoti plonais juodais rūbais prisidengusį žmogų. Storesni ar kitokios spalvos drabužiai nebuvo tokie laidūs IR spinduliams - jie juos sklaidė ir neleido kameroms užfiksuoti ryškaus kūno vaizdo. Taigi, „Sony“ apie tai sužinojo ne iš karto, bet vos tik gavo žinią, atšaukė visas kameras ir ėmė taisyti problemą.

Problema, žinoma, buvo defektų turintis naktinis režimas. „Sony“ tai greitai pataisė, tačiau žala jau buvo padaryta. Netrukus įsibėgėjus interneto amžiui pasirodė ir keli puslapiai su šiomis kameromis darytomis maudymosi kostiumėliais apsirengusių moterų nuotraukomis. 

Tas 700 tūkstančių kamerų atšaukimas buvo didžiausias „Sony“ istorijoje. Dabar su šiais skaičiais varžosi tik automobilių gamintojai. Dažniausiai automobiliai atšaukiami dėl problemų stabdžių sistemose ar defektų turinčių oro pagalvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(98)
(12)
(86)

Komentarai (5)