„Microsoft“ skelbia apie grandiozinį tikslą: išvalys per visą savo veiklą išskirtą anglies dvideginio kiekį  ()

Kompanija „Microsoft“ paskelbė, jog sieks sumažinti išmetamo anglies dvideginio kiekį, o galiausiai jį net pradės papildomai šalinti iš aplinkos. Taip bendrovė iki 2030 m. planuoja tapti neigiamos emisijos (angl. carbon negative) principu veikiančia bendrove, o iki 2050-ųjų pašalinti visą anglies dvideginio kiekį, kurį tiesiogiai arba per suvartotą elektros energiją pagamino nuo pat kompanijos įkūrimo – 1975 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anglies dvideginio šalinimas iš aplinkos bei iškastinio kuro naudojimo mažinimas vadinamas neigiama emisija (angl. carbon negative). „Microsoft“ tokią strategiją laiko efektyviausia, siekiant kuo labiau sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kaupimąsi atmosferoje. Kompanija kartu su tarptautine bendruomene skatina kuo daugiau verslų imtis tokio veiklos modelio.

„Nors pasauliui būtinai reikės pasiekti nulinę anglies dvideginio emisiją, galintys sau leisti šia kryptimi judėti dar toliau, turėtų tai daryti jau dabar. Būtent todėl skelbiame ambicingą tikslą – sumažinti, o galiausiai ir visiškai pašalinti „Microsoft“ paliekamą CO2 pėdsaką. Iki 2030 m. kompanijos emisija taps neigiama, o iki 2050 m. iš aplinkos pašalinsime visą šių dujų kiekį, į aplinką mūsų išmestą nuo bendrovės veiklos pradžios – 1975 metų“, – sakė Bradas Smithas, „Microsoft“ prezidentas.

Bendrovė ne tik išsikėlė tikslą, bet ir pristatė konkrečią programą, kuria siekiama anglies dvideginio išmetimą sumažinti daugiau nei perpus tiek kompanijos tiesioginėje veikloje, tiek visoje gamybos grandinėje. Bendrovė investuoja į mokslinius tyrimus, siekdama nustatyti didžiausią emisiją turinčias, todėl daugiausia dėmesio reikalaujančias veiklos sritis. Taip pat paskelbta nauja iniciatyva, kviečianti bendrovės tiekėjus ir klientus pasitelkti „Microsoft“ technologijas, mažinant savo pačių anglies dvideginio pėdsaką. Taip siekiama išmetamų kenksmingų dujų kiekį mažinti visoje gamybos grandinėje.

Bendrovė taip pat įsteigė 1 milijardo JAV dolerių vertės klimato inovacijų fondą, kuris skirtas investuoti į idėjas, spartinančias pasaulinę anglies dvideginio mažinimo, surinkimo ir šalinimo technologijų plėtrą. Nuo kitų metų „Microsoft“ anglies dioksido kiekio mažinimą kaip itin svarbų aspektą įtrauks ir į viešųjų pirkimų procesą, viešai palaikys ir aktyviai įsitrauks į iniciatyvas, spartinančias tvarų verslų veikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()