„Apple“ skelbia, kad naujas ES reikalavimas bus tikras inovacijų stabdis: kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2020-02-07 12:21
Tai, kad jų ta jungtis mažiau moderni nei Type-C tai apie kokį modernumą jie čia šneka? Kai mane užknisa kai tiesiai į akis meluoja tokios kompanijos.
fakitol 2020-02-07 15:02
ką tu ten iš tos jungties beišlauši - kavos gi neišvirsi gi... Nors Apple gal tą gali ateity pristatyti...
Paprastas_zmogus 2020-02-07 15:44
Tai gal dėl to, kad Lightning yra 2012 m išėjęs ir tuo metu tikrai buvo žymiai geresnis už mini-USB?
Berserkas 2020-02-07 17:42
Micro-USB* Bet tai vis tiek jie nenori atsinaujinti nors ir jau daug kur pakeitė į Type-C, bet telefonuose nekeitė. Kodėl? O gi todėl, kad jie daug uždirba iš tų laidukų gamybos. Jau ir taip paprastai telefono laidukai dažnai lankstosi ir lūžta, o čia jeigu gamins dar š ir visi iPhone vartotojai pirks jų originalius tai daug uždirbs. O jeigu būtų Type-C tai niekuom nesiskirtu jų laidukai nuo kitų, apart tai, kad būtų gaminami kuo pigiau, bet su premium kaina.
Atk 2020-02-07 21:32
Type C, manau labai vykęs standartas ir man labai patogus. Ir nematau, kuo lighting geresnis už type-C? Manau, ten nieko ypatingo nėra ir sprendimas Komisijos geras... Aš anksčiau irgi galvojau, kad gal nereiktų to standarto, bet tada iš tikrųjų micro usb buvo nelabai vykęs, jis per daug maas ir negalėjo didelę srovę duot ir dažnai sąlyginai pradėdavo prastai laikytis ar klibėti ar kontaktas dingdavo. Type-C tokių problemų neturi. Ir dabar labai patogu, kai yra tik 3 jungtys, mini USB, micro USB ir Type-C. Mini USB jau beveik negainamas. Dabar dar tik mikro ir type-C pakankamai populiarus, pavyzdžiui maršrutizatoriuose ten dažnai nekaišioji to laido ir ten srovės didelės nereikia ir pigumo dėlei galėtų ir micro usb būti, jis truputi kompaktiškesnis dar.
Berserkas 2020-02-07 22:42
Man tai Micro USB užknisdavo, kad pradėdavo klibėti per laiką, o su Type-C nėra taip buve neįkarto. Be to teoriškai Type-C palaiko iki 100w šiuo metu. Realiai efektyviems laptopas užtenka, telefonui greitam krovimui taip pat, kadangi būtų kvaila turėti 150-200w krovimą ant 5000mAh baterijos, vien dėl baterijos dėvėjimosi. Tarkim Xiaomi jau testavo 100w krovimą ir su įrodymais, bet tokių dar nesiūlys vien dėl baterijos dėvėjimosi. Be to kuo daugiau w krovimas, tuo proporciškai lėčiau krauna dėl šilumos nuostolių ir pnš. Dėl to koks 66w krovimas nėra nei du kartus greičiau nei 30w. Tad tos jungties pilnai užteks iki naujos kartos baterijų kuomet žymiai talpa padidės. Ir kažkaip su baterijom niekas nejudama į priekį. Va, tegul Apple parodo savo inovacijas baterijose.
Paprastas_zmogus 2020-02-08 16:21
Realiai niekas nepasikeistų, nes kaip dabar žmonės gali pirkti Apple arba ne Apple Lightning laidą, tai tas pats būtų ir su USB-C.
Berserkas 2020-02-08 17:10
Taip pat kaip Apple atsisakė 3.5mm tuose iPhone nenorėdami nervinti žmonių, nes kitaip pastoviai nereikėtų papildomai laidą naudoti. Taip, žmonės turi pasirinkima, bet vis tiek pirks originalų, nes gi iš Apple. Tarkime kokiame JAV brandas dar labiau svarbus.
Berserkas 2020-02-08 17:20
Tarkim tie dongle buvo 2 paskutinius metus labiausiai parduodama prekė iš best buy (2016-2018m.). Aišku dabar nežinau kaip yra.
AAA000 2020-02-08 19:51
sita jungtis yra gera nes turi puikia savybe - gali suktis ratu lizde. bet to ji analogine. analoginis standartas niekur neisnyko - tiesiog keiciamos savybes. cia fail juodas apple del jos atsisakymo. jie bando ja pakeist belaide analogine sistema - bet kol kas sudinai sekasi o ismete tam, kad visi butu priverstiu palaikyt aplle proteguojamus standartus - nors ju yra keli konkuruojantys. as manau yra geri standartai ir maziau vyke. geri turi islikt, kol yra poreikis. skaitmeniniai standartai turi tokia puikia savybe - kad gali naujoves suderint su senu jungties standartu. analoginej sisitemoj tam paprastai keicia jungties forma - kai keiciasi savybes. ir sitas jungciu formu keitinejimas tiesiog buhalteriskai persimete ir i skaitmenines. nors nera jokio butinumo. uztenka vienos geriausios. o del jungties dydzio - tai tiesiog gali but sakykim 3 dydzio standartai. nes mazos jugtys ir plonuciai laideliai fiziskai neuztikrina dideles galios maitinimo perdavimo. stacionariems irenginiams nera butina kist visokiais mikro usb. galetu but kokia nors normal-usb C su vidutinio storumo laidu ilgesniu atstumu (sakykim iki 10m ir ikomponuota analoginiai standartai ir koks nors DC 12V-36V). ir kokia nos makro usb-c - didelio gabarito - pvz galios stiprintuvuose kur nors naudot pajungt kolonkes ar kokius serverius - su storu laidu (ir sakykim veikimo atstumu iki 50m). pvz ikomponuot utp protokola ir DC 36-120V ir AC-230V uzmaitinimo linijas kartu. va kazkas tokio galetu but. ir viskam tiktu.
Paprastas_zmogus 2020-02-09 07:29
O čia jau niekuo nepagrįstas teiginys, kuris remiasi tik tavo paties kvailu įsivaizdavimu, kad žmonėms kažkodėl baisiai svarbus Apple logotipas.