Dar viena įspūdingojo „Samsung Galaxy Z Flip“ keistenybė, kurią pastebėjo tik labai įgudusi akis - kam skirtas tas papildomas mažytis „Super AMOLED“ ekranas? (Video)  ()

Neseniai pristatytas „Galaxy Z Flip“ yra tarsi demonstracija, ką galima pasiekti šiuolaikinių lanksčių ekranų dėka. Tačiau tas perlenkiamas 6,7 colių AMOLED galbūt net nėra pati keisčiausia šio telefono dalis. Šį titulą galėtume patikėti antrajam telefono ekranui. Taip - „Galaxy Z Flip“ iš tikrųjų turi du ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung Galaxy Z Flip“ buvo sukurtas siekiant pademonstruoti kai kurias naujas technologijas. Visų pirma, „Samsung“ ištobulino vyrį. Sulankstomo telefono mechanizmas iš tikrųjų yra viena sudėtingiausių jo dalių. Jis turi būti bent šiek tiek atsparus dulkėms bei suteikti ekranui pakankamai stabilią atramą. Labai svarbu, kad vyris būtų standus ir stiprus, nes net ir lankstus ekranas bei stiklas turi savo ribas. Pats lankstus stiklas jau pats savaime yra įspūdingas pasiekimas. „Galaxy Z Flip“, atrodo, gali atlikti tai, kam ir buvo sukurtas - lengvai telpa net ir mažytėje moteriškų džinsų kišenėje.

Bet ar žinojote, kad „Galaxy Z Flip“ iš tikrųjų turi du ekranus? Antrąjį galite įžiūrėti šioje nuotraukoje.

Viename užversto „Galaxy Z Flip“ kampe matome kamerų modulį bei blykstę, kitame - ekraną. Na, gerai, jis čia yra sunkiai įžiūrimas, nes gamintojas jį užmaskavo korpuso spalva. Tačiau tas kontūras žymi mažytį 1,1 colio ekraną.

Tai - kokybiškas, spalvotas „Super AMOLED“ ekranas, kurio raiška - 300 x 112 px. Ir, jis yra viena iš keisčiausių šio telefono dalių. Jis yra gerokai per mažas, kad galėtumete skaityti laiškus ar žinutes - jis skirtas pranešimams peržiūrėti. Naudotojas neatsivertęs telefono gali pamatyti, ar jam kas nors skambino, ar jis gavo elektroninį laišką ar socialinių tinklų pranešimą.

Išorinį ekraną turi ir kiti sulankstomi telefonai. Štai „Samsung Galaxy Fold“ turi gana didelį ekraną, kuriuo galima valdyti visas telefono funkcijas. Tuo tarpu tiesioginis „Galaxy Z Flip“ konkurentas „Motorola Razr“ taip pat turi išorinį ekraną, kuris dengia beveik pusę telefono (2,7 coliai). Jis leidžia ne tik pamatyti, kokius pranešimus gavote, bet ir juos perskaityti, pasikalbėti su virtualiu „Google“ asistentu. „Razr“ turi tik vieną kamerą, todėl mažasis ekranas taip pat pasitarnauja ir darant asmenukes.

„Samsung Galaxy Z Flip“ ekranas neleis perskaityti žinučių, į jas atsakyti ar atlikti jokių kitų sudėtingesnių veiksmų. Tačiau jis taip pat pravers darant asmenukes. Taip - šis mažytis ekranas turėtų padėti ir darant nuotraukas, nors tai nebus patogu, o „Galaxy Z Flip“ turi ir dedikuotą asmenukių kamerą pagrindiniame ekrane.

„Galaxy Z Flip“ yra storesnis už „Razr“, o ir kaina yra pakankamai didelė. Tai kodėl „Samsung“ pasirinko tokį neįprastą išorinį ekraną? Šį sprendimą nulėmė kelios priežastys.

Visų pirma, kamera. „Razr“ turi vienintelę kamerą, todėl didesnis išorinis ekranas jam yra tiesiog būtinas, „Galaxy Z Flip“ jis yra tiesiog priedas. Antroji priežastis - dėklai. „Samsung“ kartu su „Galaxy Z Flip“ pristatė ir šiam modeliui skirtus dėkliukus. Jie suteikia papildomą apsaugą, bet atrodytų nekaip, jei telefonas turėtų didelį išorinį ekraną.

Galiausiai, „Samsung“ nemano, kad papildomos išorinio ekrano funkcijos yra tokios svarbios. Daugelis žmonių vis tiek dažniausiai naudotųsi pagrindiniu ekranu. Taigi, 1,1 colio mažylis dabar veikia tik kaip tas senamadiškas veidrodinis lipdukas, kurį kadaise turėjo kai kurie mygtukiniai telefonai, ir evoliucionavęs pranešimų LED, kokį turėjo senieji „Samsung Galaxy“ išmanieji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai ()