Tai ką matote nuotraukoje, „iš tiesų yra retenybių retenybė“: kuo jis toks ypatingas, kad parduodamas už 100 000 dolerių  ()

Žaislinį automobilį galima įsigyti už kelis eurus. Tačiau Joelui Magee pavyko rasti gerokai daugiau kainuojantį automobilio modeliuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek daugiau? Žaislinis „Hot Wheels“ automobilis kainuoja 100 tūkst. dolerių (90,91 tūkst. eurų). Tai yra keturis kartus daugiau nei 2020-ųjų „Chevrolet Camaro“, kurio kaina prasideda nuo 25 tūkst. dolerių (22,79 tūkst. eurų), rašo carscoops.com.

Tad kaip žaislinis automobilis gali būti vertas tokios sumos? Tai ilga istorija, tačiau šis modeliukas laikomas „kolekcinių modeliukų Šventuoju Graliu“.

Pasak J. Magee, šis modeliukas yra vienas iš 16 originaliųjų „Mattel“ pagamintų žaislinių automobilių „Hot Wheels“. Tačiau automobiliukas yra dar ypatingesnis, nes tai yra prototipas – tą įrodė balta emalio danga, pasitelkta trūkumams patikrinti.

Kiek žinoma, tik keletą prototipų per klaidą gavo prekybininkai, o dauguma pirkėjų neturėjo supratimo, ką įsigijo. Panašu, kad taip būtų nutikę ir šio žaislinio „Chevrolet Camaro“ automobilio atveju, mat jis buvo aptiktas rinkinyje drauge su kitais „Hot Wheels“ modeliukais. J. Magee ištyrinėjo šią automobiliukų kolekciją, pasikonsultavo su „Hot Wheels“ ekspertu ir nustatė, jog „vienišas baltasis „Chevrolet Camaro“ iš tiesų yra retenybių retenybė“.

Pasak J. Magee, šis žaislinis „Chevrolet Camaro“ yra trečias pagal retumą „Hot Wheels“ automobilio modeliukas ir, kaip manoma, vienintelis būtent toks automobiliukas. Dėl šios priežasties jis atsiduria tokių retuolių kaip „Volkswagen Beach Bomb“ ir „Oldsmobile 442“ kompanijoje – tai vieninteliai kiti žinomi reti „Hot Wheels“ modeliukai, prilygstantys „Hong Kong“ versijos „Chevrolet Camaro“ su balta emalio danga.

Ko gero, J. Magee pavardė nieko neprimena, tačiau jis laikomas retų Amerikos žaislų ieškotoju ir ne kartą pasirodė JAV realybės šou „Pawn Stars“. J. Magee šį retąjį „Chevrolet Camaro“ modeliuką pridėjo į savo kolekciją ir su juo keliaus po Jungtines Valstijas – pasirodys žaislų mugėse ir renginiuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(7)
(7)

Komentarai ()